«Γελάσαμε στο τέλος»

«Γελάσαμε στο τέλος»

Για τις δυσκολίες και την αμφισβήτηση που βίωσαν φέτος, αλλά και το ιδανικό φινάλε με την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος μίλησαν ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα «Sportday» σχολίασαν: «Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό πολλοί μας αδίκησαν, γιατί έλεγαν ότι είναι η χρονιά του, αλλά δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα». Αναλυτικά τα όσα είπαν…

Για τις στιγμές που τους έμειναν από τη φετινή σεζόν:
Κώστας Καϊμακόγλου
: «Έχω ευχάριστες και δυσάρεστες εικόνες, τις οποίες φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσω διότι ήταν η πρώτη μου χρονιά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και είναι κάτι που δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια και αν περάσουν. Στις κορυφαίες θέσεις θα έβαζα την κούπα του πρωταθλήματος, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, το μετάλλιο που πήρα και γενικά τις στιγμές των πανηγυρισμών. Τις θυμάμαι σαν να είναι τώρα. Όσον αφορά τις κακές στιγμές, ήταν κάποιες ήττες που κάναμε και ήταν εκτός προγράμματος αλλά και όσα έκαναν μερικοί οπαδοί μας στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό».
Ίαν Βουγιούκας
: «Όλες οι εικόνες που έχω είναι ευχάριστες και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Οι στιγμές από τους πανηγυρισμούς αλλά και από τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Ήταν άκρως επιτυχημένη χρονιά. Μας έλειψε το Κύπελλο, αλλά ήταν το πιο… μικρό από τους τρεις τίτλους».

Για τη βελτίωσή τους:
Κ.Κ.: «Δεν υπάρχει ταβάνι φυσικά, αλλά αισθάνομαι πιο βελτιωμένος μέρα με τη μέρα».
Ι.Β.: «Ήταν χρονιά προσαρμογής, αλλά το γεγονός ότι συνδυάστηκε με επιτυχίες με έκανε πιο βελτιωμένο και καλύτερο για ην επόμενη χρονιά».

Για το εάν αισθάνονται πλήρεις:
Κ.Κ.: «Ερχόμενος στην ομάδα βασικός μου στόχος ήταν να κατακτήσω τίτλους. Για αυτόν τον λόγο αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό. Κάθε χρόνο έχεις τρεις κούπες που δίνεις τη μάχη σου για να γίνουν δικές σου. Στην πρώτη μου σεζόν με την ομάδα κατέκτησα την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας, οπότε στο μυαλό μου ήταν το ιδανικό. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Γενικά γεμάτος και με αρκετή όρεξη για τη συνέχεια».
Ι.Β.
: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό είχα στόχο να πανηγυρίσω τίτλους και αυτό έγινε ύστερα από μια δύσκολη χρονιά. Τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Νιώθω υπέροχα, φανταστικά και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο παίζοντας στον τέταρτο τελικό χωρίς το Διαμαντίδη, που τραυματίστηκε μόλις στο 1.10’:
Κ.Κ.: «Το πάθημα έγινε μάθημα κυριολεκτικά. Στον αγώνα που δώσαμε στην έδρα μας για την κανονική διάρκεια και χάσαμε, μία εβδομάδα σκεφτόμασταν αν ο Δημήτρης θα κατάφερνε να αγωνιστεί γιατί ήταν άρρωστος και δυστυχώς χάσαμε κάπως τη συγκέντρωσή μας. Σαφέστατα είναι ο ηγέτης μας, ο άνθρωπός που μας οδήγησε στις επιτυχίες, αλλά έπρεπε και εμείς να κάνουμε κάτι για εκείνον. Όταν τραυματίστηκε και καταλάβαμε ότι δεν μπορεί άλλο να μας βοηθήσει, χρειάστηκαν 2-3 λεπτά για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στον ρυθμό μας και είπαμε ότι πρέπει να δώσουμε το 200% των δυνάμεών μας. Δεν έπρεπε και δεν σκεφτόμασταν ότι αγωνιζόμασταν χωρίς τον Διαμαντίδη, αλλά το πώς ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω για να κατακτήσουμε τον τίτλο».
Ι.Β.: «Όταν τραυματίστηκε ο Δημήτρης, μας έπιασε το άγχος, γιατί είναι ο ηγέτης μας. Ο παίκτης που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα. Ωστόσο παίξαμε και για εκείνον και δώσαμε το κάτι παραπάνω».

Για τους Καλάθη, Μπατίστ και Φώτση:
Κ.Κ.: «Ήταν η… Αγία Τριάδα. Τα παιδιά έκαναν… παπάδες. Ο Καλάθης με το ασταμάτητο τρέξιμο χωρίς να δείχνει ότι κουράζεται, ο Μπατίστ με την κυριαρχία του κάτω από τα καλάθια και ο Φώτσης με τα φαρμακερά του τρίποντα. Τι να πεις, έκαναν φοβερά πράγματα».
Ι.Β.: Ευτυχώς, έπαιξε καλά ο Νικ που κάλυψε εξαιρετικά το κενό του Διαμαντίδη, αλλά και οι Φώτσης, Μπατίστ. Ήταν εκπληκτικοί. Ήταν οι μπροστάρηδες της νίκης».

Για το εάν υπήρχαν ομοιότητες ανάμεσα στην τελική σειρά με τον Ολυμπιακό και τους αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα:
Κ.Κ.: «Ναι, σαφέστατα. Έμοιαζε αυτή η σειρά όπως με την Μπαρτσελόνα. Είχαμε το μειονέκτημα έδρας και στις δύο περιπτώσεις απέναντι σε δύο μεγάλες ομάδες, αλλά καταφέραμε και το σπάσαμε. Ξεκινήσαμε δυνατά, με πίστη. Κόντρα στους Ισπανούς είχαμε πει ότι πρέπει να κλέψουμε ένα ματς και το καταφέραμε στο δεύτερο παιχνίδι. Το ίδιο κάναμε με τον Ολυμπιακό και πήραμε το πρώτο ματς. Στην έδρα μας ήμασταν καλύτεροι και πετύχαμε τον στόχο μας έχοντας και το άγχος».
Ι.Β.: «Ναι, είχαν ομοιότητες. Δεν είχαμε το πλεονέκτημα, αλλά κατορθώσαμε να πάρουμε ένα ματς εκτός έδρας. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό πολλοί μας αδίκησαν, γιατί έλεγαν ότι είναι η χρονιά του, αλλά δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα».

Για το εάν πείσμωσαν από τις ήττες από τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας:
Κ.Κ.: «Έτσι είναι τα πράγματα. Είχαμε έξτρα κίνητρο για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Δεν μας άρεσε που χάσαμε αυτά τα ματς. Δεν υποτιμώ τον Ολυμπιακό, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο τα ματς στην κανονική διάρκεια. Γελάσαμε στο τέλος».
Ι.Β.
: «Ήταν η μεγάλη μας απάντηση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πίστευε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το αποδείξαμε. Στενοχωρήθηκα όταν χάσαμε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και αυτό κάναμε».

Για το πώς βίωσαν την πρώτη τους χρονιά κάτω από την τεχνική καθοδήγηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
Κ.Κ.: «Πραγματικά, άλλο να σου λένε πως είναι να συνεργάζεσαι με τον κόουτς Ομπράντοβιτς και άλλο να το ζεις. Είναι δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι τρομερός και έχω μάθει πολλά πράγματα. Η καθημερινή επαφή μαζί του είναι από μόνη της εμπειρία».
Ι.Β.: «Τεράστιος δάσκαλος. Μου έδειξε και μας δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι απίστευτος άνθρωπος και τον ευχαριστούμε πολύ».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved