«Nick the Green»

«Nick the Green»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Νικ Καλάθης, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε τη συμβουλή του Διαμαντίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 22χρονος πόιντ γκαρντ στην εφημερίδα «Πράσινη»:

Για το τι του είπε ο Διαμαντίδης όταν χτύπησε στον τέταρτο τελικό:

 «Ο Διαμαντίδης ήρθε και μου είπε. Είμαστε σε μια περίεργη κατάσταση και αυτή είναι η στιγμή σου. Μπορείς να ηγηθείς της ομάδας. Να την οδηγήσεις εσύ. Στο ημίχρονο που ξέραμε ότι τελικά δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ήρθε και μου είπε. Οδήγησε την ομάδα. Μπορείς. Βγες έξω, κάνε αυτό που πρέπει και όλα θα πάνε καλά. Σε κάθε φάση, σε κάθε άμυνα, σε κάθε επίθεση μου μίλαγε. Μου έδινε εντολές. Που πρέπει να είμαι, που πρέπει να πάω, τι πρέπει να κάνω. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον Διαμαντίδη. Τι κι αν χτύπησε και δεν μπορούσε να παίξει. Και όμως είχε μείνει ουσιαστικά εντός αγώνα. Είναι με την ομάδα σε κάθε λεπτό. Είναι ο ηγέτης μας και κατευθύνει κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο. Το κάνει όλη την χρονιά, το έκανε και τώρα».

-Νικ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ποια είναι τα συναισθήματα του κατά πολλούς κορυφαίου παίκτη του τέταρτου τελικού;

«Είναι φοβερό το συναίσθημα του να τελειώνεις την σεζόν και να έχεις κατακτήσει και το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, κουραστήκαμε, αλλά το αξίζαμε. Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε. Και είναι φοβερό να πετυχαίνουμε τον στόχο μας, κόντρα σε αυτούς που μας αμφισβητούσαν και να τελειώνουμε την σεζόν, με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο. Αυτό είναι το πιο ωραίο για εμάς».

-Τι σκέφτηκες όταν χτύπησε ο Διαμαντίδης;

«Όλοι ανησυχήσαμε όταν χτύπησε ο Διαμαντίδης. Είναι ο καλύτερός μας παίκτης. Είναι ο ηγέτης μας. Έκανε τα πάντα για εμάς αυτήν την χρονιά. Ξέραμε όμως ότι και χωρίς τον Μήτσο μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να παίζαμε, όπως ξέρουμε σαν ομάδα. Πάντα πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στο τι μπορούμε να κάνουμε. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Παίκτες, όπως ο Φώτσης, ο Μάικ, βγήκαν μπροστά και οδήγησαν την ομάδα. Πήραν μεγαλύτερο ρόλο και μάς οδήγησαν στην νίκη. Αλλά και οι υπόλοιποι, δεν τούς απογοητεύσαμε. Τούς βοηθήσαμε και τα καταφέραμε».

-Ο Ομπράντοβιτς είπε ότι σου έλεγε να βγεις αλλαγή και έλεγες όχι. Ότι δεν ήσουν κουρασμένος. Δεν κουράστηκες που έπαιξες 41 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα;

«Δεν ήθελα να βγω από το παιχνίδι. Δεν το ήθελα καθόλου εκείνη την στιγμή. Μου το έλεγε ο κόουτς, αλλά δεν ένοιωθα κουρασμένος. Δεν ήμουνα κουρασμένος. Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτεσαι την κούραση. Υπάρχουν τόσα πολλά συναισθήματα, αλλά όχι κούραση. Ήθελα να μείνω στο παρκέ και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου. Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

-Ο Ομπράντοβιτς αν και δεν το συνηθίζει, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εσένα στην Συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό; Τι λέει αυτό για εσένα;

«Είναι φοβερό να έχω την ευκαιρία να «οδηγήσω» αυτήν την ομάδα. Και είναι φοβερό να λέει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσο καλά λόγια για μένα. Είναι προφανές ότι μου έχει εμπιστοσύνη. Εγώ με τον Διαμαντίδη παίζουμε πολύ καλά μαζί στις θέσεις «1» και «2». Έχουμε ταιριάξει και παίρνω πολλά από αυτόν. Είμαι σε μια εκπληκτική κατάσταση αναφορικά για την καριέρα μου. Οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Και μέσα και έξω από το παρκέ. Και μέσα στο παρκέ ο Διαμαντίδης κυρίως με πίεσε πάρα πολύ».

-Ο Νικ Καλάθης στον περσινό τέταρτο τελικό αγωνίστηκε μόλις για ένα δευτερόλεπτο. Στον φετινό τέταρτο τελικό αγωνίστηκε 41 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα περισσότερο. Τι μεσολάβησε αυτή την σεζόν και όλα άλλαξαν σε τόσο μεγάλο βαθμό;

«Πέρσι ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη και είχα να μάθω πάρα πολλά. Είχαμε πολύ καλούς παίκτες μπροστά μου όπως τον Διαμαντίδη, τον Γιασικεβίτσιους, τον Σπανούλη. Ήταν «σχολείο» για μένα. Από πέρσι βελτιώθηκα και ο προπονητής μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη. Όπως με βοήθησαν και με στήριξαν πάρα πολύ και οι συμπαίκτες μου. Είναι προφανές, βέβαια, πως δεν θα είχα τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον τελικό εάν ο Διαμαντίδης δεν είχε χτυπήσει. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου, όσο το δυνατόν περισσότερο, με όποιο τρόπο μπροούσα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πήραμε την νίκη και το πρωτάθλημα.

-Έχεις αρχίσει και γίνεσαι Έλληνας για τα καλά. Μπορεί να μεγάλωσες στην Αμερική και να ανδρώθηκες μπασκετικά, αλλά πλέον είσαι 100% Έλληνας.

«Έτσι είμαι και έτσι νοιώθω. Να με λέτε Nick The Green. Μου αρέσει πολύ».

«Ποιο ΝΒΑ; Τίτλους με τον Παναθηναϊκό».

Το ΝΒΑ δεν είναι ούτε για πλάκα στο μυαλό του. Το μόνο που σκέφτεται είναι οι «πράσινες» κούπες.

-Σκέφτεσαι καθόλου την επιστροφή σου στην Αμερική και μια πιθανή μεταγραφή στο ΝΒΑ;

«Αυτήν την στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου το ΝΒΑ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Είναι όνειρο για κάθε μπασκετμπολίστα να παίζει στο ΝΒΑ, αλλά η αλήθεια είναι ότι λατρεύω να παίζω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει πάρα πολύ. Είμαι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Και είναι η καλύτερη κατάσταση για μένα αυτήν την στιγμή. Αυτό που σκέφτομαι αυτήν την στιγμή είναι να πάρω ακόμα περισσότερα πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό και τίποτα άλλο. Μόνο να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει κι άλλους τίτλους».

-Ένα από τα μεγάλα «όπλα» του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο είναι η άμυνα. Φέτος, όμως, έμοιαζε να είναι καλύτερη από ποτέ. Η άμυνά σας για τον κόσμο μοιάζει σαν σόου!

«Η άμυνα είναι το μεγαλύτερο «μυστικό» μας για τις επιτυχίες. Οι προπονητές μας φέτος μας πίεσαν πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Η άμυνά μας ήταν το βασικό στοιχείο του παιχνιδιού μας. Ο κόουτς μας πίεζε συνέχεια και το ίδιο έκανε κι ο Ιτούδης. Και τώρα που η χρονιά έχει ολοκληρωθεί νομίζω ότι ήμασταν η κορυφαία αμυντική ομάδα της Ευρώπης. Η άμυνά μας φέτος ήταν πολύ σκληρή. Ήταν πολύ δουλεμένη. Από την αρχή της σεζόν επισημάναμε πως η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται από την άμυνα».

-Τα πρωταθλήματα κερδίζονται από την άμυνα, αλλά ο Φώτσης ακόμα βάζει τρίποντα!

«Ο Φώτσης έκανε τα πάντα για εμάς. Κέρδισε το ματς για τον Παναθηναϊκό. Επιθετικά μας κράτησε σε όλο το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε μερικά μεγάλα τρίποντα και το ίδιο έκανε και στην παράταση. Ό,τι και να πεις για την απόδοσή του θα είναι λίγο. Όχι μόνο για τον τέταρτο τελικό. Η απόδοσή του ήταν εκπληκτική όλη την σεζόν που πέρασε.

-Η άλλη κολόνα του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Μάικ Μπατίστ!

«Αυτό που γίνεται με τον Μάικ είναι απίστευτο. Είναι φοβερός. Όλη την χρονιά έχει βγάλει πάρα πολλή ενέργεια. Ακόμα και μένα με πίεσε πάρα πολύ στην προπόνηση. Με πίεζε πάρα πολύ κάθε μέρα. Εμένα, τον «Τέπο» και τους υπόλοιπους νέους. Δεν το έκανε, όμως, μόνο ο Μάικ, το έκανε και ο Διαμαντίδης, το έκανε και ο Φώτσης, το έκανε και ο «Τσάρτσα». Είναι πάντα δίπλα σε όλους μας. Είναι φοβερός άνθρωπος και φοβερός συμπαίκτης. Του οφείλουμε πολλά. Όταν χτύπησε ο Μάριτς, έπρεπε να βγει μπροστά. Να παίξει περισσότερο. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Και στους αγώνες και στην προπόνηση».

-Πώς σου φάνηκε η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού; Όχι μόνο στα κρίσιμα, αλλά όλη την σεζόν.

Είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο. Αν εξαιρέσουμε αυτούς που έκαναν όλες αυτές τις βλακείες, οι υπόλοιποι είναι εντυπωσιακοί. Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Που την έχουμε ανάγκη. Είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Θέλουμε να παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Όσο για τους υπόλοιπους που δημιουργούν προβλήματα μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν. Να δούν τι θέλουν και νας μας αφήσουν να παίξουμε και να διασκεδάσουμε. Δεν χρειαζόμαστε τέτοια πράγματα. Δεν τα θέλουμε».

«Όνειρό μου να παίξω μια μέρα με τον Πατ».

Ο Νικ έχει ετοιμάσει βαλίτσες και «πετάει» για Αμερική εκεί που θα βρει τον αδελφό του Πατ και να ξεκινήσουν τις «μονομαχίες».

-Πώς είναι να παίζεις μπάσκετ με τον αδελφό σου;

«Είναι πολύ ωραία. Είχαμε παίξει μαζί στο Λύκειο και μας άρεσε πολύ και στους δύο. Ελπίζω μια μέρα να παίξουμε μαζί και εδώ. Ελπίζω ότι ο Πατ θα δοκιμάσει και θα είναι αρκετά καλός για να έρθει και να ξαναπαίξουμε μαζί».

-Το καλάθι που έβαλες στο ΣΕΦ απέναντι στον Παπανικολάου μας… ζάλισε!

«Δεν το είχα σκεφτεί. Δεν είχα αποφασίσει ότι θα κάνω αυτές τις ντρίμπλες. Απλά τον έβλεπα που άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση και έκανα το ίδιο. Όλα πήγαν καλά και ευτυχώς πρόλαβα και το ρολόι».

-Του χρόνου καλύτερος στο μπάσκετ, καλύτερος και στα ελληνικά;

«Πρέπει να βελτιώσω τα ελληνικά μου. Είναι αλήθεια. Θα πρέπει να ξεκινήσω μαθήματα. Αυτό είναι κάτι που θα με βοηθήσει και στο παιχνίδι μου. Όχι μόνο στην καθημερινότητά μου. Όλοι στην Εθνική μιλούν ελληνικά εκτός από μένα».



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved