Σιγάλας: «Να χτίσουν πρωταθλητές»

Σιγάλας: «Να χτίσουν πρωταθλητές»

Ο Γιώργος Σιγάλας τόνισε ότι η διαιτησία δεν έκρινε το αποτέλεσμα στη σειρά των τελικών και υπογράμμισε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δημιουργήσει πρωταθλητές…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σιγάλα στον ραδιοφωνικό  «NOVAΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Οι τελικοί άρχισαν με αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός , να σπάσει την έδρα. Το πρώτο «φάουλ» από τον Ολυμπιακό έγινε στο πρώτο παιχνίδι, εκεί που ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά τελικά έχασε. Στο δεύτερο έγινε το ίδιο ακριβώς.

Στο τρίτο παιχνίδι ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά ο Ολυμπιακός ήταν έτσι όπως έπρεπε στα τελευταία λεπτά. Εκεί ήλπιζα ότι ο Ολυμπιακός έδειξε το σημείο αυτό που είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Στο ταλέντο και το έχω ξαναπεί.

Στο τέταρτο τελικό, συνολικά, δόθηκαν τέσσερις ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Ήταν ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε με την απουσία του Διαμαντίδη που δεν κατάφερε να την εκμεταλλευθεί. Και μπράβο στα παιδιά του Παναθηναϊκού που το πήραν και την κάλυψαν την διαφορά αυτή.

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός και σε άλλες τρεις φάσεις. Έτσι έφτασε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί δεν ξέρω τι έγινε. Εγώ θεωρούσα ότι ο ΠΑΟ δεν θα άντεχε. Είχε ελλείψεις και κουρασμένους παίκτες. Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνε. Μπράβο στους παίκτες του Παναθηναϊκού και στους προπονητές. Δεν αμφισβήτησα ποτέ την αξία του ΠΑΟ, αλλά κάποιες στιγμές πίστευα ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ: Ο καλύτερος αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο.

Η απώλεια του Βασιλόπουλου ήταν γνωστή. Η απουσία του Νεστέροβιτς ήταν σημαντική, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ψηλούς για να καλύψουν την απουσία του. Στον Παναθηναϊκό υπήρχαν δύο σημαντικές απουσίες στην περιφέρεια. Εκεί ο Ολυμπιακός μπορούσε να στηριχθεί και να πάρει τη νίκη».

Για τη διαιτησία: «Η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο. Δεν ήταν σφάλματα που έκριναν ένα παιχνίδι. Στο παρελθόν ίσως να υπήρξαν και να μιλάγαμε για τέτοιες φάσεις. Φέτος υπήρχαν λάθη. Μπορεί και από τις δύο πλευρές».


Για τις φήμες περί αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων: «Τι να πω. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Έχουν βάλει πολλά χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα έχεις και σου περισσεύουν. Θεωρώ ότι όποια αποτυχία κι αν έρθει δεν σημαίνει ότι κακώς ασχολήθηκες.

Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δημιουργήσει πρωταθλητές. Παλιότερα στη εποχή μας ο Ολυμπιακός είχε δημιουργήσει αξία. Οι Γιαννακόπουλοι προσπάθησαν. Στην συνέχεια είδαν την πραγματικότητα. Δημιούργησαν μια οικογένεια και βρήκαν έναν πρωταθλητή που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρωταθλητές. Αυτό όμως έγινε μετά από μια διάρκεια. Και οι Γιαννακόπουλοι μπορούσαν να έχουν φύγει στην αρχή. Δεν το έκαναν όμως. Εδώ είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις με το τι θέλεις να κάνεις. Να «αγοράσεις» ένα πρωτάθλημα, δηλαδή να πάρεις παίκτες για να το κατακτήσεις είναι δύσκολο, άλλο να δημιουργήσεις μια βάση και να πάρεις παίκτες να την πλαισιώσεις. Παίκτες που θα σέβονται τον ιδρώτα τους. Είναι άλλο. Ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός και ποιος δεν θα ήθελε να δουλεύει στον Ολυμπιακό»



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved