Ιτούδης: «Δεν πίστεψαν σε εμάς»

Ιτούδης: «Δεν πίστεψαν σε εμάς»

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο Δημήτρης Ιτούδης, παρά τις αντιξοότητες, αλλά και την αμφισβήτηση του κόσμου.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού μίλησε στη NOVA για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και τα τρία «αστέρια» της ομάδας, το Μάικ Μπατίστ, τον Αντώνη Φώτση και το Νικ Καλάθη, τα επεισόδια που δημιούργησε μερίδα φιλάθλων, αλλά και τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το αν η φετινή ήταν η καλύτερη χρονιά: «Η χρονιά άρχισε με αρκετή αμφισβήτηση, αντιξοότητες, πάνω και κάτω στην απόδοση της ομάδας. Χρησιμοποιήσαμε την κριτική ως όπλο. Πέραν του ότι έχουμε παίκτες με εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό κι έπρεπε να τους «παντρέψουμε». Σίγουρα, περιμένεις και λάθη. Το σημαντικό είναι ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή, στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και στους τελικούς της Α1 φτάσαμε στο μάξιμουμ της απόδοσης. Είναι η πλέον επιτυχημένη πορεία της ομάδας. Αν αναλογιστούμε όλα αυτά, ήμασταν εκτός πλάνων των φιλοδοξιών του κόσμου. Δεν πίστεψαν σε εμάς».

Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη στον τέταρτο τελικό: «Ήταν κομβικό σημείο ο τραυματισμός του. Δεν καταλάβαμε τι έγινε. Είχε πιάσει το κεφάλι του. Δύο πράγματα μπορείς να κάνεις μετά: ή πας και δείχνεις τον προβληματισμό σου ή δεν τον δείχνεις. Κρίμα που δεν αγωνίστηκε χθες (05/06) για να επιβραβευτεί για τη φετινή χρονιά του. Δείξαμε ότι ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης μπορούν να συνυπάρξουν κι απελευθερώσαμε τον Δημήτρη. Ανοίξαμε τις άμυνες, γιατί δεν είναι το ίδιο να επιτίθεται ή να μην επιτίθεται ο Διαμαντίδης».

Για το Νικ Καλάθη: «Ο Καλάθης πέρασε διάφορα κύματα. Έδειξε ότι έχει τα κότσια να διαχειριστεί καταστάσεις. Βρέθηκε εκτός ομάδας, βρέθηκε στον πάγκο και να μην παίζει. Έδειξε ότι έχει πίστη σε αυτό που μπορεί να κάνει κι ότι οι φωνές ήταν για το καλό του. Τον βοήθησαν οι συμπαίκτες του να το καταλάβει. Για παράδειγμα, όταν έφευγε από την προπόνηση με σκυμμένο κεφάλι επειδή ήταν το κεντρικό πρόσωπο της κριτικής τον πλησίαζε ο Διαμαντίδης και του έλεγε πως αυτό θα του βγει σε καλό».

Για τους πρωταγωνιστές της χθεσινής (05/06) νίκης επί του Ολυμπιακού: «Είχαμε τρία λαμπερά αστέρια όσον αφορά στο σκορ και τη διαχείριση του παιχνιδιού, τον Μπατίστ, τον Φώτση και τον Καλάθη. Ο Αντώνης Φώτσης έβαλε ένα πολύ κρίσιμο σουτ αμέσως μετά το τρίποντο του Σπανούλη από τα δέκα μέτρα, που έστειλε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους. Απάντησε αμέσως σαν να έλεγε «είμαστε εδώ».

Για τα κρίσιμα σουτ που πήρε ο Αντώνης Φώτσης: «Λέει στους συμπαίκτες του να του δίνουν την μπάλα όταν καίει. «Θα σουτάρω, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει. Ήταν σαν λιοντάρι στο κλουβί. Είχε ένα πρόβλημα χθες (05/06), κλειδώθηκε κι ήθελε να βγει. Έχει την ικανότητα να σουτάρει».

Για το τι έκρινε το χθεσινό (05/06) τελικό: «Τα επιθετικά ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά. Κομβικό σημείο ήταν κι οι δύο χαμένες βολές του Παπαλουκά».

Για τα επεισόδια: «Είναι κατακριτέες οι σκηνές από όλους. Όλοι μας είχαμε μια έκφραση απογοήτευσης που ήταν έκδηλη. Δε μπορέσαμε να χαρούμε με τον κόσμο μας τον τίτλο. Αμαυρώνουν το άθλημα κι αναγκάζουν άπαντες, αντί να ασχοληθούν με τους αληθινούς πρωταγωνιστές, να ασχοληθούν με τη μειονότητα. Πίστευα ότι είμαστε σε καλό δρόμο βάσει των πρώτων συναντήσεών μας. Η παρουσία του κ. Ίβκοβιτς και του κ. Ομπράντοιβιτς μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Οι ομάδες, το κομμάτι που ελέγχουν, ήταν άρτιες. Είδατε τη συμπεριφορά»

Για τα όσα είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου: «Πέρυσι παίξαμε σε έναν τελικό που πετάχτηκαν μαχαίρια, πέτρες και προσπαθούσε ο διαιτητής να τον κρατήσει. Δεν δικαιολογώ τα χθεσινά (05/06). Αναφορικά με το δικό μας κομμάτι, γιατί κι εμείς εκφέρουμε άποψη, νομίζω πως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, μείναμε στο παρκέ και χειροκροτήσαμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός έκανε εκπληκτική χρονιά, πήρε δύο τρόπαια, νικήσαμε μεγάλες ομάδες, βγάζοντας εκτός την Μπαρτσελόνα, νικώντας τη Σιένα και τη Μακάμπι σε σειρά αγώνων».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved