Κοχ: «Εχέγγυο επιτυχιών...»

Κοχ: «Εχέγγυο επιτυχιών...»

Ο Μίκαελ Κοχ είναι πλέον προπονητής της Βόννης, στην Μπουντεσλίγκα, αλλά ποτέ δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για τον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου, υπηρέτησε πιστά τους πρωταθλητές Ελλάδας από το καλοκαίρι του 1996, όταν πήρε μεταγραφή από την Μπάγερν Λεβερκούζεν, μέχρι και το 2001.Ο «Μιχαλάκης», που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1998,1999, 2000, 2001) και μία φορά την Ευρωλίγκα (2000) με την πράσινη φανέλα, ήρθε το Σάββατο (04/06) στην Αθήνα και την Κυριακή (05/06) βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κατακτούν το πρωτάθλημα.

Ο Κοχ μίλησε στο Onsports και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως όσο υπάρχουν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς η ομάδα θα έχει μόνο επιτυχίες!

-Μίκαελ, πώς είδες τον αγώνα; Πού θεωρείς πως κρίθηκε;
«Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Πραγματικά! Αμφότερες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές, έγινε ένας πολύ σκληρός αγώνας. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν ήθελε να χάσει. Στην παράταση οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν τόσο ψύχραιμοι στις βολές. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο εύστοχοι κι έφτασαν στη νίκη».

-Θεωρείς δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει της εικόνας της αναμέτρησης;
«Ναι, ήταν δίκαιο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πάλεψαν πολύ για τη νίκη, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έπρεπε να αντιπαρέλθουν και την απώλεια του Διαμαντίδη. Τα κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν κέρδισαν έναν ισχυρό αντίπαλο».

-Πόσο δύσκολο ήταν για τον Παναθηναϊκό να παίξει σε αυτόν τον αγώνα χωρίς τον ηγέτη του;
«Ο Διαμαντίδης είναι εξαιρετικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να καλύψει το κενό του μέσω της ομαδικής δουλειάς και φυσικά μέσω του εξαιρετικού κοουτσαρίσματος του Ομπράντοβιτς. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τελικά λειτούργησε. Σημαντικό μερίδιο σε αυτό έχει και ο Νικ Καλάθης, που έκανε εκπληκτική δουλειά».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ομπράντοβιτς;
«Είναι ο καλύτερος. Έχω δουλέψει μαζί του στο παρελθόν και γνωρίζω πως έχει τη φιλοσοφία του νικητή, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στην Ευρώπη».

-Πώς βλέπεις το μέλλον του Παναθηναϊκού; Πιστεύεις πως μπορεί να συνεχίσει να κατακτά τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη;
«Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διοικείται εδώ και πολλά χρόνια από δύο ανθρώπους, τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, που έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για να τον έχουν στην κορυφή. Όσο αυτοί παραμένουν διψασμένοι για τίτλους και επιτυχίες, ο Παναθηναϊκός θα είναι στην κορυφή. Εχέγγυο επιτυχιών για το μέλλον παραμένει και η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο».

-Κλείνοντας, θα μας κάνεις κι ένα σχόλιο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Απλώς, φανταστικός! Δεν έχω ξαναδεί ανάλογη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να παίζουν σε τέτοια ατμόσφαιρα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved