Ιτούδης: «Απλά ήμασταν καλύτεροι»

Ιτούδης: «Απλά ήμασταν καλύτεροι»

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να συνδυάσει την εμπειρία με τον ενθουσιασμό των νέων παικτών...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Sentra 103.3»:

Για τον λόγο που ο Παναθηναϊκός είναι ο νικητής της σειράς αγώνων με τον Ολυμπιακό: «Γιατί ήταν καλύτερος σε αυτή τη σειρά. Κέρδισε δίκαια ένα μεγάλο αντίπαλο με καλό ρόστερ με σπουδαίο καθοδηγητή. Η παρουσία ανθρώπων όπως ο Ίβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς είναι τιμή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα σειρά με πολύ καλά μπασκετικά παιχνίδια».

Για τις δηλώσεις Ομπράντοβιτς ότι ήταν η καλύτερη χρονιά του στον Παναθηναϊκό και όσα εξήγησε στην συνέντευξη Tύπου: «Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπε και αυτά που εξήγησε για την αμφισβήτηση στην αρχή της σεζόν που μας έκανε να πιστέψουμε τους εαυτούς μας και να αναδείξουμε νέες μπασκετικές προσωπικότητες. Συνδυάσαμε την εμπειρία των παλαιότερων παικτών με τον ενθουσιασμό των νέων παιδιών. Ήταν ρίσκο γιατί οι νέοι το σίγουρο είναι ότι θα παρασυρθούν και θα κάνουν λάθη, αλλά σε αυτό το κομμάτι έπαιξαν  σημαντικό ρόλο οι πιο έμπειροι. Συμφωνώ απόλυτα και με το σχόλιο του κόουτς που είπε ότι πιο νέος απ' όλους είναι ο Μπατίστ και το απέδειξε αυτό με τις εμφανίσεις του».

Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη και πως τον αντιμετώπισαν: «Θορυβηθήκαμε σίγουρα. Υπάρχουν δυο δρόμοι, όμως να δείξεις την ανησυχία στους παίκτες ή να μην τη δείξεις. Ρωτήσαμε το ιατρικό τιμ και μας είπαν ότι θα δοκιμάσει στο ημίχρονο. Του έκαναν δυο ενέσεις και όταν δοκίμασε να πατήσει του έκανα νεύμα και μου απάντησε αρνητικά, από κει και πέρα δεν τον υπολογίζαμε στα πλάνα του αγώνα. Ήταν κρίμα που δεν μπόρεσε να κλείσει με ωραίο τρόπο μια ξεχωριστή σεζόν. Είναι ο MVP της σεζόν, είναι ο ηγέτης μας και όπως έχω ξαναπεί είναι πρότυπο για τους νέους, είναι ένας αθλητής ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος και αυτό είναι σπάνιο».

Για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια των τελικών και αν ήταν εύκολο να τα διαχειριστεί το τεχνικό επιτελείο της ομάδας: «Το να συνεργάζεσαι και να μπορείς να έχεις ένα επίπεδο, χρειάζεται εμπιστοσύνη και να είσαι πολλά χρόνια μαζί και αυτό νομίζω είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας της ομάδας μας. Δεν μας επηρέασε ψυχολογικά το δίκαιο 3-0 του Ολυμπιακού πριν την έναρξη της σειράς των τελικών. Εξετάσαμε τα παιχνίδια και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα, υποστηρίξαμε την καλή αρχή με την νίκη μας στο ΟΑΚΑ. Το ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και το έκανε στον τρίτο αγώνα και στο ξεκίνημα του τέταρτου τελικού ήρθε ο τραυματισμός του Διαμαντίδη. Το ίδιο έγινε και στον τελευταίο αγώνα με την Μπαρτσελόνα με τον τραυματισμό του Νίκολας και τα φάουλ του Διαμαντίδη από την αρχή όμως παίκτες ήρθαν από τον πάγκο και κέρδισαν ένα μεγάλο αγώνα. Το ίδιο έγινε και χθες, εκτός από την φανταστική εμφάνιση του Φώτση, ο Καλάθης  οδήγησε μαεστρικά την ομάδα ήταν ένας Διαμαντίδης μέσα στο γήπεδο. Ο Καϊμακόγλου βοήθησε ουσιαστικά στο χαμηλό ποστ και ο Μπατίστ τελείωνε τις φάσεις με εύκολο και απλό τρόπο».

Για τα επεισόδια στο τέλος του αγώνα με την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο: «Νομίζω ότι η προσφορά και των δυο προπονητών στο να υπάρχει ποιότητα τουλάχιστον στην συμπεριφορά των παικτών και στο να μην υπάρχουν έκτροπα, ανάμεσα στους ήταν πολύ μεγάλη. Τα υπόλοιπα είναι θέμα οργάνωσης. Οι παίκτες κι εμείς προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε την αποστολή του Ολυμπιακού αλλά αυτοί που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα δεν τους ενδιαφέρει αν θα προπηλακίσουν τον προπονητή τους ή τον αντίπαλο, το μόνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η μεγαλειώδης επιτυχία της ομάδας, επισκιάστηκε από αυτό το γεγονός. Όμως,, γενικώς νομίζω ότι ήμαστε  σε καλύτερο δρόμο σε σχέση με άλλες χρονιές, τουλάχιστον αυτή είναι η άποψή μου».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved