Δικέφαλη απάντηση ...

Δικέφαλη απάντηση ...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 91-80 τον Άρη, στο Αλεξάνδρειο, κι επανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας. Η 3η θέση θα κριθεί, πλέον, στην Πυλαία.

Ο Κρίστμας και ο Γκετσέφσκι αποτέλεσαν δίδυμο πυρρός για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν στο ροζ φύλλο παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Χαραλαμπίδη. Όλα θα κριθούν πλέον στον πέμπτο και τελευταίο τελικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (08/06).

Παρά την εξαιρετική απόδοση του Χαραλαμπίδη, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 12 πόντους, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να προηγηθεί στο 10’ με 24-23. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε περισσότερες λύσεις στο παρκέ σε αυτό το διάστημα και στηριζόμενος στους Ντόζιερ, Στίγκερς, Μάρσαλ και Γκετσέφσκι κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Με τον Ντόζιερ να συνεχίζει να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου (28-30 στο 14’), με τον Άρη να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο σκορ στο +7 (28-35 στο 25’). Σε εκείνο το σημείο η έκπληξη για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Κασίροφ, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες βοήθησε στη μείωση του σκορ (32-35), τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο. Με τους Χατζηβρέττα και Σλούκα να «ξυπνάνε», οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκηνικό και ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου κατάφεραν να προηγηθούν με 43-40, τρέχοντας στα πέντε τελευταία λεπτά ένα επιμέρους σκορ 15-5, για να οδηγηθούμε στο 50-42 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο επιθετικός οίστρος του Χαραλαμπίδη ήταν ο βασικός λόγος που ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με 9πόντους (53-44). Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους, την ίδια στιγμή που ο Άρης είχε αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ο Μάρσαλ και ο Κρίστμας, όμως, κατάφεραν να διατηρήσουν «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ (61-56), που όσο περνούσε η ώρα και οδεύαμε προς το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου ανέβαζε διαρκώς την απόδοσή του. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το τελευταίο δεκάλεπτο (66-66).

Με τον Κρίστμας να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και να δίνει λύσεις, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με 72-67 στο 34’, βάζοντας μπόλικο άγχος στην εξίσωση για τους γηπεδούχους. Ο Γκετσέφσκι ήρθε να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά (69-76), με τους παίκτες του Άρη να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται ψύχραιμοι και να φτάνουν σε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σπυρίδωνος, Φούφης.
Δεκάλεπτα
: 23-24, 50-42, 66-66, 80-91.
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 6(1), Ταπούτος 7, Κινγκ 9, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 16, Χαραλαμπίδης 28(3), Κασίροφ 6, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 1, Σλούκας 7(1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 14, Κρίστμας 18(3), Αποστολίδης 2, Δέδας 8(2), Ντόζιερ 12, Στίγκερς 6(1), Μπούλιαν 6, Γιαννακίδης 5, καλλές, Γκετσέφσκι 20, Καλαμπάκας.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του σπουδαίου αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved