Φραγκιάς: «Υψηλού επιπέδου»

Φραγκιάς: «Υψηλού επιπέδου»

Παιχνίδια υψηλού επιπέδου χαρακτήρισε τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Φραγκιάς.

Ο έμπειρος τεχνικός, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, ανέλυσε τόσο την τελική σειρά, στην οποία «οι δύο αντίπαλοι δεν μπορούν να έχουν το στοιχείο της έκπληξης», όσο και τους «μικρούς» τελικούς, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη, που είναι «καταπληκτικοί». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον τέταρτο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ (05/06, 22.00): «Μέχρι στιγμής έχουμε δει τρία παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν συζητάμε για τους δύο προπονητές που έχουν κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν τους παίκτες τους να φτάσουν στη νίκη. Βασική τους επιδίωξη, όπως έχουμε παρατηρήσεις, είναι να πηγαίνουν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή του παιχνιδιού όσον αφορά στον Μπουρούση, ο οποίος παρότι είναι πολύ καλός σουτέρ, έχει επιχειρήσει μόνο ένα τρίποντο σε όλη τη σειρά, προτιμώντας να παίζει στο χάι ποστ. Άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι και οι δύο ομάδες επιδίδονται σε μονομαχίες 1-1 ή 2-2 κι έτσι βλέπουμε λίγες βοήθειες στην άμυνά τους. Ο Ολυμπιακός το έχει επιλέξει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ το ίδιο κάνει τώρα και ο Παναθηναϊκός. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δίνει ξεχωριστή ομορφιά στη σειρά που παρακολουθούμε. Πλέον, οι δύο αντίπαλοι δεν μπορούν να έχουν το στοιχείο της έκπληξης. Έχουν δοκιμάσει σχεδόν όλο το... βιβλίο του μπάσκετ μέσα στο παρκέ. Στο τέταρτο παιχνίδι θα μιλήσει η προσωπικότητα των παικτών και ήδη ένα κομμάτι άγχους έχει μεταφερθεί και στο πράσινο στρατόπεδο, αφού έτσι κι αλλιώς η λογική δίνει ένα προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, που έχει το δεύτερο match ball. Περιμένουμε να δούμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι επαφές (physical game) και σαφέστατα η ομάδα που θα έχει την τύχη, πέραν από άμυνα, θα είναι αυτή που θα έχει και τα υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας. Λόγω έδρας δίνω μικρό πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό. Πάντως, ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο πως θα τα δώσει όλα για να πάει ξανά τη σειρά στο γήπεδό του και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο να συμπεριφερθεί σωστά. Ο αθλητισμός μας έχει ανάγκη από πολιτισμένη ατμόσφαιρα σε τέτοια ματς».

Για τον τέταρτο «μικρό» τελικό ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, στο Αλεξάνδρειο (05/06, 19.00): «"Εδώ βλέπουμε επίσης μία καταπληκτική σειρά, με πολύ κλειστά παιχνίδια. Ο Άρης έχει φτάσει σε μία πολύ μεγάλη νίκη, σπάζοντας την έδρα του ΠΑΟΚ, κάτι που του δίνει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει την τρίτη θέση που στην ουσία, ισοδυναμεί με... πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά είναι σαφέστατα υπέρ του Άρη και ειδικά από θέμα ψυχολογίας, αφού οι παίκτες του θα παίξουν σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή, ο οποίος έχει δώσει το στίγμα του στην ομάδα. Είναι πολύ μαχητική και η ελπίδα του να πάρει το παιχνίδι είναι να πιέσει στην άμυνα, να πάρει τα ριμπάουντ και να μπορέσει να ελέγξει το ρυθμό. Σημαντικό είναι το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έχουν παρουσιάσει και καλό θέαμα, δείχνοντας πολύ καλά δουλεμένες. Το μόνο άσχημο είναι τα κωμικοτραγικά που είδαμε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του τρίτου αγώνα, από μία μικρή μερίδα φιλάθλων, που δεν ξέρουμε τι θέλουν στα γήπεδα. Βλέπουμε επίσης ότι σε αυτά τα παιχνίδια μετράνε οι παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα, όπως ο Χατζηβρέττας, που καθόρισε το παιχνίδι προς την πλευρά του Άρη. Το σημαντικό είναι πως η Θεσσαλονίκη επιστρέφει, όχι βέβαια σε επίπεδο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, αλλά έχει δύο ομάδες που μπορούμε να τις δούμε του χρόνου και σε επίπεδο Ευρωλίγκα».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved