«Σκουρτό»: «Πράσινο προβάδισμα»

«Σκουρτό»: «Πράσινο προβάδισμα»

Την άποψή του για τον τέταρτο τελικό εξέφρασε ο προπονητής του Πανελληνίου Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός στον Sentra 103,3:

Για τις έως τώρα αναμετρήσεις Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού: «Ως τώρα έχουμε δει πολύ δυνατά παιχνίδια με θέαμα, ποιότητα, αγωνία και διακύμανση στο σκορ. Ο Ολυμπιακός παλεύει τα ματς, αλλά έχει βρει απέναντι του ένα φρέσκο, για τέλος της σεζόν, αντίπαλο. Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα για τον τίτλο γιατί έχουν πάει καλύτερα στις λεπτομέρειες».

Για τον ρόλο των προπονητών στους αγώνες των «αιωνίων»: «Έχουν συμβεί πολλά ενδιαφέροντα. Η αλλαγή της φιλοσοφίας του Παναθηναϊκού είναι χαρακτηριστικό ως τώρα των αγώνων. Μας είχε συνηθίσει σε επιθετικές άμυνες και πολύ πιεστικές στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα με στόχο την υπεράσπιση του καλαθιού. Ο κύριος Ομπράντοβιτς χρησιμοποιεί μια ζώνη προσαρμογής που ξεκινά σε 3-2 και μετά γίνεται μαν το μαν. Όταν η αντίπαλη ομάδα φτάνει στο σημείο να εκτελέσει γίνεται πιο πιεστική με παγίδες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα αυτή. Έχει πρόβλημα. Δεν τον βοηθά το εύκολο σουτ από την ακάλυπτη πλευρά της μπάλας, έχει χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Οι παίκτες από τον πάγκο του έδωσαν ανάσα στο τρίτο παιχνίδι. Αν του είχαν βγει και στα άλλα ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Ο Ομπράντοβιτς βάζει ψηλά παιδιά, είτε με τον Καϊμακόγλου είτε με τ' άλλα ψηλά γκαρντ το χρησιμοποιεί κατά κόρον το ποστάρισμα στο αντίπαλο καλάθι. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιώντας τους τρεις γκαρντ έχει πρόβλημα. Γι' αυτό χρησιμοποίησε τον Μιχάλη Πελεκάνο στο τελευταίο παιχνίδι.

Περιμένει ο κύριος Ίβκοβιτς άλλα πράγματα από τους παίκτες του. Οι μεγάλοι προπονητές έχουν απόψεις συγκεκριμένες. Δύσκολα τις αλλάζουν. Δεν είναι εύκολο να κάνει στροφή στη φιλοσοφία του. Μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων προπονητών. Είμαστε τυχεροί που τους έχουμε.

Για το ρόλο της διαιτησίας στους τελικούς: Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε η μεγάλη γκρίνια. Αυτό πολλές φορές είναι θέμα πολιτικής για να προετοιμάσουμε το κλίμα και να ετοιμάσουμε την ομάδα να αντιδράσει. Δεν έχουμε δει πολλά λάθη των διαιτητών ως τώρα. Μερικά σφυρίγματα έδρας μόνο. Οι διαιτητές, κάνουν καλή δουλειά.

Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Κάποια μεγάλα ονόματα της διαιτησίας σταμάτησαν λόγω ορίου ηλικίας. Ένα παιδί που πέρυσι δεν σκεφτόταν καν πως θα παίξει ένα τελικό, φέτος το κάνει. Όλοι θέλουν τον χρόνο τους».

Για το πόσο θα μετρήσει ότι ο Ολυμπιακός έχει νικήσει φέτος στην έδρα του Παναθηναϊκού: «Μετράει γιατί όλοι προσπαθούν να πουν στα παιδιά του Ολυμπιακού πως πάμε να κάνουμε κάτι που το έχουμε ξανακάνει. Δεν πρέπει να αγχωθούν οι παίκτες και να νομίζουν πως πάνε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Είναι πολύ θετικό ότι το 'χει ξανακάνει. Θα μετρήσει αυτό για τον Ολυμπιακό, ότι έσπασε την έδρα στην κανονική περίοδο.

Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού είναι η εμπειρία. Είναι μια ομάδα που έχει παίξει πολλά και έχει κερδίσει πολλά. Ο Ολυμπιακός είναι μια νεανική ομάδα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να έχει πολλούς τελικούς. Το θέλω των «πρασίνων» είναι να πάρει το πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο τους».

Για το μέλλον της καριέρας του: «Τελειώσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά με τον Πανελλήνιο και τη μεταφορά της ομάδας στη Λαμία. Μέχρι να προσαρμοστούμε στη νέα μας έδρα, τελείωσε η χρονιά. Είμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα και το πιθανότερο είναι να συνεχίσω στον Πανελλήνιο. Υπάρχει καλή σχέση με την ομάδα και κατανόηση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Βασικό για όλες τις ομάδες είναι να επιβιώσουν, πλην των δύο μεγάλων που έχουν άλλους στόχους. Στη συνέχεια να αξιοποιήσουμε το υλικό που έχουμε στα χέρια μας. Είναι ίσως και ευκαιρία για τα νέα παιδιά, τα Ελληνόπουλα. Είναι πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα και αυτό έχει προεκτάσεις και στο μπάσκετ.

Δεν υπάρχει προοπτική για εξωτερικό λόγω οικογενειακών θεμάτων. Η καλύτερη διαφήμιση για τον Έλληνα προπονητή είναι ο Φώτης Κατσικάρης στην Ισπανία και ο Ηλίας Ζούρος στη Λιθουανία. Η Μπιλμπάο έχει παίξει φέτος ωραίο μπάσκετ. Παρέλαβε ο Φώτης την ομάδα μια θέση πάνω από τον υποβιβασμό και φέτος έφτασε την ομάδα στον τελικό του πρωταθλήματος, αποκλείοντας την Ρεάλ. Εύχομαι τα καλύτερα».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved