«Μπορεί ο Ολυμπιακός»

«Μπορεί ο Ολυμπιακός»

O Γιώργος Σιγάλας τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ και γι αυτό το λόγο είναι πολύ επικίνδυνος…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σιγάλας μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Άρης FM»:

Για την προπονητική: «Είναι δύσκολο να αλλάξεις ταυτότητα σε έναν άνθρωπο, όταν έχει ταυτιστεί με κάποιο αντικείμενο. Ένας προπονητής φαίνεται από το πώς διαχειρίζεται το υλικό του, από τις ισορροπίες που κρατά και από τις γνώσεις που μπορεί να αναπτύξει ο ίδιος. Γιατί είναι το μόνο εύκολο να ανοίξεις το ίντερνετ και να βρεις συστήματα και να διαβάσεις για την προπονητική. Το θέμα είναι τί θα μπορέσεις να αναπτύξεις εσύ ο ίδιος. Πρέπει να δίνεις εξετάσεις καθημερινά και, βέβαια, σε αυτό που διαφέρει ο ένας προπονητής με τον άλλον, είναι στη διαχείριση του υλικού του»

Για τους Έλληνες προπονητές που διαπρέπουν στο εξωτερικό: «Η Ελλάδα είναι άλλο πράγμα. Πρώτα απ’ όλα, αξίζουν συγχαρητήρια και στον κ. Ζούρο και στον κ. Κατσικάρη που έφτασαν ως εκεί. Ο Ζούρος ξεκινά μια ανοδική πορεία, έχοντας περάσει από διάφορους σκοπέλους και ο Φώτης, επίσης, δεν τα παράτησε. Έφυγε, ξαναγύρισε και αναγνωρίστηκε, αλλά υπάρχει μία συνέχεια και συνέπεια.

Δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε τελικό στην Ισπανία.  Είναι εντελώς διαφορετικές οι ομάδες. Έχει, για παράδειγμα,  6-7 ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ και 3-4 όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.  Σημασία έχει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες προπονητές. Έχουν περάσει και ξένοι παίκτες κακήν κακώς από την Ελλάδα, που αναδείχθηκαν αλλού, στο NBA».

Για την κατάσταση στο χώρο του μπάσκετ: «Όποιος ορίζει το μπάσκετ, αν δε βρει την πραγματικότητά του, θα πάει στράφι όλο. Είναι το σπορ που μας αρέσει και μας φέρνει επιτυχίες. Αν βρει την πραγματικότητα αυτή, υπάρχει ελπίδα να συνεχίσει αυτή η χώρα να παράγει καλούς αθλητές και προπονητές. Αλλιώς, θα απαξιωθεί πολύ το άθλημα, χωρίς γυρισμό. Τι είναι τελικά η Α2; Ερασιτεχνικό η όχι; Σε λίγο τελειώνει το Πρωτάθλημα και πολύ ευχαρίστως να καθίσουμε κάτω και να δούμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά και βεβαίως, δε γίνεται να μην αφορά τους δύο μεγάλους τι γίνεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα».

Για την νίκη του Άρη στην έδρα του ΠΑΟΚ: «Η ανατροπή και η νίκη ήταν έργο Σούμποτιτς. Ο ΑΡΗΣ κατέβηκε με στόχο και αυτό είναι σημαντικό. Οι δύο αυτές ομάδες είναι αλλοπρόσαλλες και κοντά η μία στην άλλη. Από εκεί και πέρα, ο ΑΡΗΣ στην έδρα του και με τον κόσμο του, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει. Ο ΠΑΟΚ παίζει το τελευταίο του χαρτί. Η τρίτη θέση είναι πολύ σημαντική και για τις δυο ομάδες. Έχει, πάντως, τεράστιο ενδιαφέρον. Μπορεί να μη βλέπουμε πολύ καλό μπάσκετ, αλλά ζούμε το άγχος ενός τέτοιου ντέρμπυ. Μπορεί να έχω παίξει σε τέτοια ματς, αλλά και τώρα σαν φίλαθλος, ζω αυτό το άγχος».

Για τον ρόλο των Ελλήνων παικτών: «Νομίζω ότι και με βάση το άλλο ντέρμπυ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έπαιζαν 4 Έλληνες στο τέλος του αγώνα και αυτό είναι σημαντικό. Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι ο Χατζηβρέττας και ο τρόπος που έπαιξε ήταν μία φυσιολογική συνέπεια. Περιμέναμε να αναλάβει ηγετικά καθήκοντα».

Για τον Κώστα Σλούκα και την απόδοση του: «Μπορεί να γίνει ηγέτης. Με έχει εντυπωσιάσει. Βλέπω ότι είναι ένα παιδί με προοπτικές και δυνατότητες, αλλά θέλει προσοχή. Το τελευταίο σουτ στην Πυλαία, δεν ήταν απαραίτητο. Δε χρειάζεται να γίνει ήρωας από τώρα. Αν έδινε την πάσα αριστερά, όλοι θα έλεγαν για την πάσα, έμπαινε δεν έμπαινε το καλάθι. Θέλει σωστές επιλογές, που βλέπω ότι της κάνει. Δυστυχώς, δεν ανήκει στον ΑΡΗ. Έχει προοπτικές, χρειάζεται, όμως, να κρατηθούν λίγο τα γκέμια. Είναι ένα παιδί που προοδεύει συνεχώς και φαίνεται ότι δουλεύει σκληρά»

Για τον Δημήτρη Βεργίνη: «Ο Βεργίνης είναι σημαντική μονάδα για τον ΑΡΗ».

Για τους αγώνες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Είναι ωραίο να έχουμε σημαντικά παιχνίδια, με την έννοια ότι παρατείνεται το θέαμα με το να κερδίζει μια ο ένας και μία ο άλλος. Τονώνουμε μετά από καιρό το ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης, που το είχε ανάγκη.

Περιμένουμε τον Πρωταθλητή στα άλλα παιχνίδια. Η επικινδυνότητα του παιχνιδιού από πλευράς Ολυμπιακού, είναι ότι στο επόμενο ματς δεν έχει να χάσει τίποτα. Αν είναι σκληροί και πιστεύουν στο στόχο τους, νομίζω ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Ο Ολυμπιακός το έχει ξανακάνει. Η πίεση του κόσμου, δε σημαίνει ότι θα σου δώσει φτερά, όμως. Μπορεί να σου κόψει και το χέρι».

 



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved