«Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα»

«Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα»

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος μίλησε για την σειρά των μικρών τελικών ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ και έδωσε προβάδισμα στους «κίτρινους» για την νίκη στον αγώνα της Κυριακής (5/6).

Αναλυτικά το όσα είπε ο 34χρονος φόργουορντ του Κολοσσού μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Άρης FM»:

Για την σειρά αγώνων ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ: «Όπως πολλοί, έτσι και εγώ χαίρομαι που βλέπω τη σειρά των παιχνιδιών ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Αναβιώνουμε καταστάσεις του παρελθόντος. Είναι μια χαρά μέσα το κακό κλίμα που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ» ενώ συνέχισε λέγοντας:

Για τις εμπειρίες του με την φανέλα του Άρη: «Όταν ήμουν στην ομάδα και την βγάλαμε μετά από 17 χρονιά στην Ευρωλίγκα, ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον κόσμο του Άρη να μας υποδέχεται. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Για τον τέταρτο αγώνα της σειράς με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο: «Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα, αλλά αυτά τα παιχνίδια κρύβουν πολλές παγίδες. Ο ΠΑΟΚ δεν θα παραδοθεί εύκολα στο Παλέ. Οι παίκτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει να παίξει το τελευταίο του χαρτί και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πάρει τη νίκη. Μιλώντας με ποσοστά, δίνω 70-30 ότι ο Άρης θα νικήσει και θα τελειώσει τη σειρά».

Για τη σημασία των Ελλήνων παικτών σε τέτοια παιχνίδια: «Οι Έλληνες παίκτες αποτελούν το βαρόμετρο. Μπορεί οι ξένοι να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα, αλλά την τούρτα την κρατάνε οι Έλληνες. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλες οι ομάδες για να δούμε το μπάσκετ ψηλά και αναφέρομαι σε αυτές που είναι από την τρίτη θέση και κάτω».


Για τα κλειδιά της νίκης σε τέτοιους αγώνες: «Η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει νευρικότητα στην επίθεση, κάτι που είναι λογικό. Για αυτό και το βάρος πέφτει στον αμυντικό τομέα. Πρέπει να υπάρχει καρδιά και ψυχή. Στον τελευταίο αγώνα ο Άρης πρόσεξε την άμυνα του και ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία κρίσιμα λεπτά».

Για την ψυχολογική προετοιμασία ενός παίκτη πριν τον αγώνα: «Το βάρος πέφτει στον ψυχολογικό τομέα γιατί μέσα στο γήπεδο η προετοιμασία είναι η ίδια. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, να μην έχουν επαφή με την κερκίδα ώστε να μην χάσουν τη συγκέντρωση τους και αν τιμούν τη φανέλα που φορούν».

Για την υποβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ: «Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό. Οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να «ταρακουνήσουν» αυτούς που πρέπει ώστε να δουν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Μακάρι να ενωθούμε όλοι και να πάμε το άθλημα ένα βήμα παραπάνω».

Για τον Κολοσσό: «Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και νιώθω πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν στις ικανότητες μου και εγώ προσπαθώ με κάθε τρόπο να δείχνω την αγάπη μου για το σύλλογο.
Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά, παρά τα πολλά προβλήματα και για ένα αγώνα χάσαμε την 5η θέση. Ο κόσμος θεωρεί ότι είναι αποτυχία που μπήκαμε στην οκτάδα και δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο. Αυτό για εμάς είναι επιτυχία. Ο πήχης έχει ανέβει».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved