Αλεξανδρής: «Δίκαια ο Ολυμπιακός»

Αλεξανδρής: «Δίκαια ο Ολυμπιακός»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σχολιάζει στο Onsports τους χθεσινούς τελικούς και τι περιμένει να δούμε στα τέταρτα ματς την προσεχή Κυριακή (5/6).

Η νίκη του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ ήταν αναμενόμενη για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και το είχε δηλώσει δημόσια και πριν από την αναμέτρηση. Σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό, η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς μετά τη νίκη «οξυγόνο», όπως τη χαρακτήρισε, επί του Παναθηναϊκού πάει με άλλο αέρα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, να διεκδικήσει το «διπλό» το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όπως τονίζει. Όσον αφορά τη σειρά του μικρού τελικού εκτιμά ότι ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε» και έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στον Άρη, όμως και σε αυτό το ζευγάρι τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί. «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες», τονίζει μεταξύ άλλων στο Onsports.

Αν περίμενε την εξέλιξη των χθεσινών τελικών ή αν κάποιο αποτέλεσμα ήταν για εκείνον έκπληξη: «Είχα δηλώσει για τον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει. Αυτό έλεγε η λογική και η εμπειρία μου. Ήξερα ότι θα αντιδράσει. Δεν μπορούσε με αυτό το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει να χάσει τρίτο συνεχόμενο ματς».

Πού κρίθηκε το τρίτο ματς στο ΣΕΦ: «Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, έβαλε όλα τα σουτ, περιόρισε τον Ολυμπιακό στο επιθετικό κομμάτι και ήταν πολύ παραγωγικός. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ μεγάλη δύναμη στην άμυνα και πιστεύω ότι αυτό ήταν το στοιχείο που τους οδήγησε στη νίκη, αν αναλογιστούμε ότι δέχτηκαν μόνο 22 πόντους. Αυτό δείχνει ότι ο προσανατολισμός του Ολυμπιακού ήταν καθαρά αμυντικός».

Παίκτες που ξεχώρισαν: «Έπαιξαν κάποια παιδιά που φημίζονται για την άμυνά τους και για το πατριωτικό τους πνεύμα, όπως ο Πελεκάνος ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε αυτό τον τομέα και είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά. Επίσης, ο Γλυνιαδάκης έδωσε και εκείνος λύσεις και έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε αυτή τη σειρά».

Για το τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ: «Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη… οξυγόνο επί του Παναθηναϊκού, πάει με άλλο αέρα στο ΟΑΚΑ, με στόχο να σπάσει την έδρα του αντιπάλου του. Κάτι που δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει στο πλευρό του και 20.000 κόσμο. Όταν μιλάμε, όμως για ομάδες τέτοιου επιπέδου, όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είναι όλα ανοιχτά».

Πού κρίθηκε το ματς στην Πυλαία: «Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς, ο Άρης πήγε αποφασισμένος να σπάσει την έδρα του ΠΑΟΚ και τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι… αυτοκτόνησαν, διότι ενώ βρέθηκαν να χάνουν με δέκα πόντους, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν ακόμη και με έξι. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό, του ξέφυγε το ματς μέσα από τα χέρια. Μεταξύ δύο ομάδων που είναι ουσιαστικά ισοδύναμες, μετράει περισσότερο η απόδοση που θα έχει η κάθε μία στο εκάστοτε ματς. Χθες ήταν η μέρα του Άρη, που πήρε μια σημαντική νίκη μέσα στην Πυλαία και το προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης».

Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν: «Ο Χατζηβρέττας βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και βοήθησε σημαντικά τον Άρη να φτάσει στη νίκη, αλλά και ο Σλούκας ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά».

Για το τέταρτο ματς στο Αλεξάνδρειο: «Το αβαντάζ της έδρας μεταφέρεται τώρα στον Άρη μετά τη νίκη του μέσα στην Πυλαία. Αυτό όμως μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ, διότι το άγχος πολλές φορές μεταφέρεται σε εκείνον που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Δεν ξέρω, πιστεύω ότι και σε αυτό το ματς θα είναι θέμα βραδιάς. Όποια από τις δύο ομάδες βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα πάρει και τη νίκη. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες».



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved