«Να το πιστέψει ο Ολυμπιακός»

«Να το πιστέψει ο Ολυμπιακός»

Να δείξει μαχητικότητα και κυρίως πίστη στις δυνατότητές του πρέπει ο Ολυμπιακός για να κάνει την απόλυτη ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Α1 που έχει καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 σε τελικούς. Το έκανε το 2002 κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού δεν το έβαλε κάτω μετά τις πρώτες δύο ήττες και κάνοντας το «τρία στα τρία» στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο! Με αφορμή τη μείωση του σκορ σε 2-1 από τον Ολυμπιακό, που νίκησε 76-68 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ο Νίκος Χατζής θυμήθηκε μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων τα όσα έζησε τότε με την «Ένωση». «Ασφαλώς και θυμάμαι την εκπληκτική πορεία μας προς τον τίτλο με την ΑΕΚ το 2002. Η ομάδα μπόρεσε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή και να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι από τις λίγες φορές που έχει συμβεί κάτι τέτοιο και, ξέχωρα από την ανατροπή, η ΑΕΚ είχε πανηγυρίσει τότε το πρωτάθλημα ύστερα από πολλά χρόνια. Είναι στιγμές που δεν ξεχνιούνται με τίποτα», ανέφερε αρχικά. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το εάν ο Ολυμπιακός μπορεί να επιτύχει το ίδιο φέτος, κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα μπορεί να το κάνει. Μέχρι στιγμής όλοι οι αγώνες έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Σε ένα σουτ, μία άμυνα, ένα ριμπάουντ. Αρκεί ο Ολυμπιακός να είναι μαχητικός, όπως στο χθεσινό (01/06) παιχνίδι, και μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και λόγω της εμπειρίας του όλα μπορούν να συμβούν».

Για το τι πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός: «Μαχητικότητα και πίστη, κάτι που είχε η ΑΕΚ του 2002. Εμείς πιστέψαμε στον εαυτό μας, δείξαμε στο παρκέ ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα και πετύχαμε το στόχο μας. Αυτό που μας έκανε να γυρίσουμε το παιχνίδι ήταν θέμα πίστης και εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας. Αν ο Ολυμπιακός το πιστέψει, τότε μπορεί να το κάνει».

Για τη διαιτησία των τελικών: «Τελειώνοντας ένα παιχνίδι ο κάθε προπονητής έχει μία άποψη. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Οι διαιτητές είναι αυτοί που κρίνουν τι είναι σωστό και τι λάθος και πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις».

Για το παράπονο του Βασίλη Σπανούλη για τη διαιτησία του δεύτερου τελικού, στο ΟΑΚΑ: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για αυτό. Εγώ βλέπω ότι και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές και, αν κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ύστερα από κάθε τελικό ότι αδικούνται, τότε αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

Για τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και κρίνουν την υπόθεση νίκη: «Σίγουρα, οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο είναι σημαντικό κομμάτι κάθε ομάδας. Αυτοί που μπαίνουν στο παρκέ από τον πάγκο πρέπει να ξέρουν τι να προσφέρουν εκείνη τη στιγμή και τι χρειάζεται η ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Αυτή είναι η μαγκιά του κάθε προπονητή. Να «διαβάζει» το παιχνίδι και να αξιοποιεί τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του».

Για την απόφαση του Γιάννη Μπουρούση να αποχωρήσει από την Εθνική: «Εκτιμώ ότι οι δηλώσεις του έγιναν εν θερμώ. Ένιωσε το αίσθημα της αδικίας από τους διαιτητές. Το έχω νιώσει και εγώ στην καριέρα μου. Νιώθεις ότι σου παίρνουν την μπουκιά από το... στόμα. Ίσως αλλάξει άποψη και αυτό γιατί είναι στυλοβάτης της Εθνικής. Πάντως, έχω μιλήσει μαζί του και εμμένει στην αρχική του απόφαση. Θα δούμε... ».

Για τους «μικρούς» τελικούς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη: «Η Θεσσαλονίκη με αυτούς τους αγώνες βρήκε τη χαμένη αίγλη της. Πρόκειται για πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, που όπως έχουμε δει μέχρι τώρα κρίνονται στους 2-3 πόντους. Τις θυμόμαστε από παλιά αυτές τις μάχες και φέτος φρόντισαν να μας τις θυμίσουν. Το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα είναι καθοριστικός παράγοντας και όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα το πάθος για τη νίκη θα είναι ευδιάκριτο και στους επόμενους αγώνες».

Για την προσφορά των Ελλήνων παικτών, με αφορμή τη σπουδαία εμφάνιση του Νίκου Χατζηβρέττα στον τρίτο αγώνα: «Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία του Χατζηβρέττα και το πώς βλέπει το παιχνίδι. Στο επόμενο, πάντως, μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον κλείσει και κάποιος άλλος να βρει τα ελεύθερα σουτ και να γίνει πρωταγωνιστής. Ωστόσο, η παρουσία Ελλήνων παικτών με εμπειρία είναι πλεονέκτημα. Οι Έλληνες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε τέτοιους αγώνες γιατί ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved