Πρίφτης: «Κοντά στην ανανέωση»

Πρίφτης: «Κοντά στην ανανέωση»

Πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με την Καβάλα βρίσκεται ο Δημήτρης Πρίφτης, αν και ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές.

Ο 43χρονος τεχνικός, που παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχθηκε πως είχε να κοουτσάρει φέτος μια «εύκολη ομάδα», την οποία δεν θα ήθελε να αλλάξει. Εξάλλου, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της, μια και όπως τόνισε: «Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες που είχαμε ως σύνολο για τη σεζόν». Αναφέρθηκε επίσης στην Εθνική Ελλάδας και τους στόχους της, οι οποίοι είναι πάντα υψηλοί. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Ναι, έχω ένα διετές συμβόλαιο με διπλή όψιον. Πρέπει να συναινέσουμε και οι δύο πλευρές για να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Είμαστε και οι δύο θετικές στο ενδεχόμενο, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να συναντηθώ με τον πρόεδρο, να συζητήσουμε και άλλα θέματα, για να δούμε τι θα γίνει. Είναι ζητήματα που αφορούν τον οικονομικό προϋπολογισμό της ομάδας, την οργάνωση, τη στρατηγική, το στόχο που θα έχουμε, αν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

Για το εάν είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του: «Νομίζω πως είμαι κοντά. Είχαμε καλή συνεργασία και επικοινωνία τη φετινή περίοδο με τον πρόεδρο. Το προσωπικό ζήτημά μου είναι επίσης τακτοποιημένο, δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να συνεχίσω με την ομάδα (σ.σ. με το τέλος των πλέι οφ για την Καβάλα εξήγησε ότι θα χρειαστεί να ακούσει και την οικογένειά του, που μένει στην Αθήνα, αναφορικά με την παραμονή του). Οπότε, από τη στιγμή που θα γίνει η συνάντηση, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ξέρω ότι ο πρόεδρος έλειπε στο εξωτερικό, έχει και τις δουλειές του. Ξέρω επιπλέον ότι κάνει και ενέργειες που σχετίζονται το άνοιγμα της ομάδας για να διευρυνθεί το διοικητικό σχήμα. Πιστεύω ότι θα έχουμε συναντηθεί μέχρι να τελειώσουμε με τις προπονήσεις συντήρησης (σ.σ. στα μέσα Ιουνίου)».

Για το τι του έχει μείνει από τη φετινή περίοδο: «Οι αρκετές δυσκολίες που είχαμε στην αρχή, τις οποίες με τη βοήθεια των συνεργατών μου διαχειριστήκαμε με ψυχραιμία και εντοπίσαμε τις λύσεις που είχαμε ανάγκη. Αναφέρομαι στους τραυματισμούς που μας χτύπησαν. Βρήκαμε, όμως, παρά τα προβλήματα, τη «χημεία» μας. Είχα γενικά μια... εύκολη ομάδα, απόρροια του χαρακτήρα, της προσωπικότητας, της συμπεριφοράς και της πειθαρχίας που μου έδειξαν τα παιδιά».

Για το εάν νιώθει ικανοποιημένος από τη δουλειά του ως πρώτου προπονητή: «Ήρθα σε μια ομάδα που είχε στόχο να διατηρηθεί στην Α1. Γεγονός που καταφέραμε, μάλιστα, χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις στη διάρκεια της χρονιάς. Όταν προβληματιστήκαμε, διατηρήσαμε το ρόστερ αναλλοίωτο και ξεπεράσαμε τις προσδοκίες που είχαμε ως σύνολο για τη σεζόν. Εντάσσομαι και εγώ στο σύνολο, ως εκ τούτου είμαι ικανοποιημένος».

Για το εάν θα ήθελε να αλλάξει κάτι: «Σε δεδομένες στιγμές διέκρινα, εκ των υστέρων, ότι θα μπορούσα να διαχειριστώ κάποια πράγματα διαφορετικά. Αναφέρομαι σε στιγμές μας σε παιχνίδια. Αυτό που μετράει, όμως, είναι η γενική εικόνα. Μικρά λάθη στην καθημερινότητα και στη διάρκεια ενός αγώνα είναι στη φυσιολογική ροή των πραγμάτων».

Για το πλάνο που έχει εν όψει της νέας χρονιάς: «Έχω σκέψεις προσαρμοσμένες στα δεδομένα της ομάδας και πάντα σε συνάρτηση με το οικονομικό. Είμαι της λογικής ότι μια επιτυχημένη συνταγή πρέπει να διατηρηθεί σε σημαντικό βαθμό. Οπότε, στο μυαλό μου είναι να κρατήσουμε, όσο γίνεται, το σύνολο που είχαμε φέτος. Όλα, όμως, εξαρτώνται από το οικονομικό».

Για την Εθνική Ελλάδας, στο τεχνικό επιτελείο της οποίας ανήκει: «Το ζήτημα, στην παρούσα φάση, είναι να τελειώσουν τα πλέι οφ και να ηρεμήσουν οι παίκτες από τους αγώνες με τις ομάδες τους. Με τον προπονητή μας σε ελληνικό έδαφος, μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς του στη Λιθουανία, θα δούμε ποιο θα είναι το ρόστερ. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο ακόμη για να έχουμε κάτι ως νέο για την Εθνική».

Για την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Πέραν της απόφασης του Διαμαντίδη, δεν έχουμε κάτι άλλο στα χέρια μας. Το να κάνουμε κουβέντα με βάσει φήμες και κουβέντες δεν μας οδηγεί πουθενά. Από εκεί και πέρα, χωρίς τον Διαμαντίδη δεν θα είναι πολύ διαφορετική η ομάδα αν συμμετέχουν κανονικά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Αναμφίβολα, ο Διαμαντίδης είναι ουσιαστικός παίκτης, αλλά η Εθνική διαθέτει καλαθοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν το κενό και να τον αντικαταστήσουν επάξια».

Για το στόχο της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Η Εθνική πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Ο πήχης στις επιδιώξεις της, σε κάθε περίπτωση, μπαίνει ψηλά. Το ίδιο ισχύει και τώρα».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved