Μπουντούρης: «Φαβορί ο ΠΑΟ»

Μπουντούρης: «Φαβορί ο ΠΑΟ»

Εν αρχή ην η άμυνα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο Sentra FM 103.3 ο Νίκος Μπουντούρης.

Ο παλαίμαχος διεθνής πλέι μέικερ αναφέρθηκε στους τελικούς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τους παίκτες-«κλειδιά» των δύο αντιπάλων και προέβλεψε πως στον τέταρτο αγώνα, στο ΟΑΚΑ, θα γίνει ακόμα ένα καλό παιχνίδι, με το ισχνό προβάδισμα για τη νίκη να το έχει -λόγω έδρας- ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια: «Αυτή είναι η αλήθεια, ειδικά όταν φθάνεις στο διά ταύτα, εκεί δηλαδή όπου κρίνονται οι τίτλοι. Οι προπονητές που έχουν στόχους ξεκινούν από την άμυνα και μετά χτίζουν όλα τα υπόλοιπα».

Για το τι άλλαξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Ολυμπιακός απέδωσε τόσο καλά αμυντικά: «Σε αυτό το επίπεδο, με αυτούς τους παίκτες και τους προπονητές, υπάρχουν μειονεκτήματα και προτερήματα και οι τεχνικοί αποφασίζουν ανάλογα με την ημέρα. Και ο Πελεκάνος μπορεί να προσφέρει, αλλά ειδικά ο Γκόρντον δένει την άμυνα. Προσφέρει λιγότερο, αλλά όχι σε σταθερή βάση, ο Παπανικολάου. Μεγάλη είναι και η προσφορά του Παπαλουκά. Οι προπονητές προσπαθούν να βγάλουν λαγούς από το καπέλο τους. Ο Παναθηναϊκός έχει σε υψηλό επίπεδο την τριπλέτα Διαμαντίδη, Μπατίστ και Φώτση και από εκεί και πέρα έχει παιδιά που έρχονται από τον πάγκο και προσφέρουν. Ο Τσαρτσαρής είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τον Παναθηναϊκό, ενώ πολλή δουλειά κάνει και ο Περπέρογλου. Φυσικά, έχει και το Σάτο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας, του χρόνου θα είναι καλύτερος αν μείνει».

Για το Γιάννη Μπουρούση: «Την προηγούμενη χρονιά, που είχε βγει στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης, ήταν ένα έξυπνο τρικ του Παναγιώτη Γιαννάκη, το οποίο είχε βγει στην ομάδα. Πέρυσι ήταν δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, είχε και κάποιους τραυματισμούς, ενώ φέτος αυτό που του δίνει «ψωμί» είναι η πλάτη. Είναι σπάνιο στο μπάσκετ να μπορείς να βάζεις καλάθια από μέσα. Είναι χαρισματικός παίκτης, έχει πολύ μακριά χέρια, είναι γρήγορος, όταν είναι συνεπής σε αυτό που κάνει είναι ο καλύτερος. Για τα συναισθήματά του, πρέπει να μπορεί να τα ελέγχει. Η απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική είναι κομμάτι του συναισθηματικού κομματιού του. Ελπίζω να μην το εννοούσε. Εξάλλου, είναι και χρέος μας η Εθνική, είναι η σημαία μας».

Για το εάν δικαιούται ένας αθλητής να αποσύρεται από την Εθνική Ελλάδας: «Αυτά τα παιδιά κουράζονται πάρα πολύ, έχουν προσφέρει πολλά στην Εθνική, ωστόσο ακριβώς αυτή η κούραση είναι που δεν τους επιτρέπει κάποιες φορές να σκεφτούν. Πρέπει να τους εξηγούν πώς έχουν τα πράγματα και μετά να παίρνουν τις αποφάσεις τους. Ως παίκτες έχουμε δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Μιλώντας προσωπικά, επειδή ήμουν στην Εθνική διευκολύνθηκα με το στρατιωτικό, όχι επειδή έπαιζα σε κάποιον σύλλογο. Η πατρίδα πρέπει να αποφασίζει εάν μας θέλει ή όχι, εμείς πρέπει να είμαστε πάντα διαθέσιμοι. Είναι καλά παιδιά, αλλά οφείλουμε να τους θέτουμε τα δεδομένα. Όταν παίζεις στην Εθνική και βγάζεις τη φανέλα για να την κρεμάσεις την τοποθετείς στην κρεμάστρα με τιμή επειδή έχει το εθνόσημο πάνω. Δεν είναι απλώς μία ομάδα. Πρέπει να προσέχουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα μας, αλλά και να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας όταν αγωνιζόμαστε με την Εθνική».

Για το εάν προλαβαίνουν να αποφορτιστούν οι παίκτες, ανάμεσα στους τελικούς: «Έχουν μεγάλες αντοχές αυτοί οι παίκτες. Όσον αφορά στο Διαμαντίδη, σίγουρα υπάρχει κόπωση, δίνει πολλή ενέργεια, είναι φυσιολογικό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν».

Για το νικητή του τέταρτου τελικού: «Με είχαν ρωτήσει πριν από το χθεσινό (01/06) παιχνίδι κι είχα πει ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός, επειδή έχει ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του και τον κόσμο του. Τώρα, στο ΟΑΚΑ, φαντάζει φαβορί ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ πως θα γίνει ακόμα ένα καλό παιχνίδι. Η πλάστιγγα μάλλον γέρνει υπέρ του Παναθηναϊκού, ας ευχηθούμε να γίνει ακόμα ένα καλό ματς, μακριά από βία και ακρότητες».



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved