«Δεν έχει να χάσει ο Ολυμπιακός»

«Δεν έχει να χάσει ο Ολυμπιακός»

Στον Παναθηναϊκό μεταφέρεται πλέον το άγχος, μετά τη μείωση της σειράς των τελικών σε 2-1 από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το Γιώργο Σιγάλα.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των Πειραιωτών εξήγησε στο Sentra FM 103.3 πως εάν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς το πιστέψουν, μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη γεύση που του άφησε ο τρίτος τελικός: «Ικανοποίησης για τον Ολυμπιακό, ας μην κρυβόμαστε, αλλά και αντιστροφής των πραγμάτων. Στα τελευταία λεπτά είδα κούραση από βασικά στελέχη του Παναθηναϊκού, όπως ο Διαμαντίδης που είναι εξαντλημένος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα στην άμυνα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξε το τελευταίο χαρτί του, με 90% ελληνική πεντάδα, πλην Τεόντοσιτς και Γκόρντον. Η ανατροπή του Ολυμπιακού ήρθε από παίκτες που δεν περιμέναμε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, παίκτες που τους δίνεται η ευκαιρία να γίνονται ήρωες. Το μπράβο δεν πάει στον Ίβκοβιτς, αλλά στο Μιχάλη Πελεκάνο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε αδιάφορος, αλλά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αν το πιστεύουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, γιατί να μην κάνουν και την ανατροπή; Εξάλλου, οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Πιστεύω πολύ στο ταλέντο του Ολυμπιακού».

Για τα «κλειδιά» της χθεσινής (01/06) νίκης του Ολυμπιακού: «Το κυριότερο είναι πως ο Ολυμπιακός φέτος παίζει και άμυνα. Έτσι τελείωσε έναν κουρασμένο Παναθηναϊκό. Πίεσαν ψηλά τα παιδιά και η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε. Ο Σπανούλης ήταν καλός, αυτό για εμένα σημαίνει ηγέτης, αυτός είναι ο ρόλος του. Επίσης, για εμένα ο Μπουρούσης είναι ο καλύτερος στη θέση του σε όλη την Ευρώπη, δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό αυτό. Παίζει με ψυχή. Πρέπει να ξανασκεφτεί την απόφασή του για την Εθνική, δεν πρέπει να συγχέουμε την εθνική ομάδα με άλλα πράγματα. Ο Μπουρούσης είναι ό,τι καλύτερο έχει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή».

Για τον τέταρτο τελικό, στο ΟΑΚΑ: «Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, αν κι αυτό δεν σημαίνει πως έχει αβαντάζ, ίσως μάλιστα να τον γεμίζει με άγχος. Χάθηκε η μία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αν χαθεί και η δεύτερη θα έρθουν όλα τούμπα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα. Οι παίκτες του πρέπει να μπουν στο παρκέ συγκεντρωμένοι, να κάνουν ό,τι τους λέει ο προπονητής τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Να είναι δυνατοί. Όταν ο Ολυμπιακός είναι σκληρός στην άμυνα μπορεί να πετύχει πολλά. Έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις, κυρίως στην περιφέρεια».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει την Κυριακή (05/06, 22.00): «Ο στόχος του Ομπράντοβιτς είναι πώς θα μπορέσει να καλύψει την κούραση των παικτών του. Τη χθεσινή (01/06) εικόνα του Διαμαντίδη και του Μπατίστ δεν την είχαμε ξαναδεί φέτος. Πρέπει να παίξουν και οι υπόλοιποι, να βοηθήσουν ουσιαστικά, να τελειώσουν τη φάση, όχι μόνο να βγάλουν μία άμυνα ή να πάρουν ένα ριμπάουντ. Θέλω να δω πώς θα διαχειριστεί την ομάδα του ο Ομπράντοβιτς».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός: «Πρέπει να επιλέξει πού θα χτυπήσει. Έχει συγκεκριμένα συστήματα, ίσως αλλάξει την άμυνά του, αλλά αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη του αγώνα».

Για το «μικρό» τελικό, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη: «Θα γίνει μεγάλο ντέρμπι. Είναι πολύ σημαντικό που βγήκε έτσι το παιχνίδι, να παίζουν αυτές οι δύο ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης για μια τόσο σημαντική θέση».

Για την αποχώρηση του Σακίλ Ο’ Νιλ από την ενεργό δράση: «Νομίζω ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Κατάλαβε πως δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αφήνει μια γεμάτη καριέρα, με ατυχίες, καλές και κακές σεζόν, αλλά σίγουρα δεν γίνεται πιο γεμάτη. Ο Σακίλ Ο’ Νιλ περνάει πλέον στην πεντάδα των κορυφαίων σέντερ όλων των εποχών. Προσωπικά ήμασταν τυχεροί που είχαμε και προσωπικές εμπειρίες, παίζοντας αντίπαλοί του. Ήταν ένας σούπερ σταρ, αν και πολύ απλός, ένα παιδί. Αγαπούσε πολύ το μπάσκετ και τη ζωή. Είναι ένας ειλικρινής και αυθόρμητος άνθρωπος, μου έκανε πολύ εντύπωση ο τεράστιος σεβασμός που μας έδειξε».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved