Τα... ρέστα τους στο ΟΑΚΑ

Τα... ρέστα τους στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός δεν παραδόθηκε στον Παναθηναϊκό και μείωσε τη σειρά των τελικών σε 2-1 επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 76-68

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος για ένα ακόμη ντέρμπι έκανε τη διαφορά κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των Γκόρντον, Σπανούλη, Πρίντεζη και Πελεκάνου που στα κρίσιμα λεπτά έκαναν αυτό που έπρεπε, προκειμένου οι γηπεδούχοι να πάρουν το προβάδισμα και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος. Η δύναμη του κόσμου ήταν ακόμη ένας παράγοντας (σημαντικός), καθώς ξεσήκωσε τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά όταν έπρεπε. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, έπαιξε καλά, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι αυτή τη φορά, κάτι που δεν είχε συμβεί στους δύο πρώτους αγώνες, ωστόσο ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως δεν ήταν καλός στον αμυντικό τομέα κράτησε… επαφή με το καλάθι και έμεινε κοντά στους φιλοξενούμενους. Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν κάτω από το καλάθι με τους Γιάννη Μπουρούση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη να πετυχαίνουν τους περισσότερους πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 24-19 και τους ψηλούς τους να έχουν πετύχει συνολικά 19 πόντους.

Τα σουτ του Παναθηναϊκού μπήκαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ισοφαρίσουν εφτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου σε 26-26, αναγκάζοντας παράλληλα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά στο σκορ με 26-28, και παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού την κράτησε μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου. Έτσι το πρώτο μισό του τρίτου τελικού, ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προηγούνται με 46-39, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κάκιστοι στον αμυντικό τομέα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε άλλον… αέρα στον Ολυμπιακό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ και μπουν ξανά στο παιχνίδι. Η βοήθεια του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι δεν τα παράτησαν σε κανέναν σημείο του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με καλάθι και φάουλ από τον Βασίλη Σπανούλη (54-53). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε μάλιστα με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 58-56.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πήρε ένα προβάδισμα 5 πόντων (58-63) και παρά τις αλλαγές του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να κρατήσει μία μικρή διαφορά για κάποια λεπτά. Παρά τις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση ήταν εξαιρετικά άστοχοι με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κρατήσει μία μικρή διαφορά. Αυτή η διαφορά όμως χάθηκε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» στα κρίσιμα τελευταία λεπτά έκαναν αυτό που έπρεπε για να πάρουν τη νίκη με 76-68. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύσεις, έκανε λάθη και έχασε το ματς.

Δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Γκόρντον 6, Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6 (2), Σπανούλης 13, Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5, Πρίντεζης 8 (2).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5 (1), Σάτο 2, Διαμαντίδης 10 (2), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.

Για να δείτε την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι πατήστε ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pre game του τρίτου τελικού πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved