«Έχει αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟ»

«Έχει αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟ»

Η αυτοπεποίθηση που βγάζει ο Παναθηναϊκός στο παρκέ είναι το «κλειδί» της επιτυχίας του κόντρα στον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1.

Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και οι σωστές αποφάσεις που παίρνουν στις κρίσιμες στιγμές οι «πράσινοι» τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους Πειραιώτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Sentra FM 103.3 ο Μάνος Μανουσέλης. Εξίσου σημαντικός τομέας είναι τα ριμπάουντ, τα οποία πρέπει να ελέγξει ο Ολυμπιακός εφόσον θέλει να διεκδικήσει τη νίκη. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το σημερινό (01/06) τρίτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Όσο περνούν οι ημέρες θα πηγαίνουμε ένα σκαλοπάτι παρακάτω όσον αφορά στις συνθήκες διεξαγωγής του. Ελπίζω σήμερα (01/06) να μην πάμε ακόμα πιο χαμηλά».

Για το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, και την πρόσφατη τοποθέτησή του: «Ο Μπιτσαξής, που στο μπάσκετ τον μάθαμε εσχάτως, γενικά έχει μια τάση να φερθεί αυστηρά στο μπάσκετ. Ήταν από τα άγραφα η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχουμε τραβήξει αρκετά, να πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα των άλλων. Φέτος το μπάσκετ έχει πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα, χρειάζεται λίγη ακόμα αυτοσυγκράτηση, να μη στραβώσει η χρονιά που έχει πάει καλά έως τώρα».

Για το πώς ήρθε το 2-0 του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και φαίνεται να πιστεύει περισσότερο σε αυτό που καλείται να κάνει πάνω στο παρκέ. Είναι φυσιολογικό αυτό, μια κι έχει τον ίδιο κορμό εδώ και δέκα χρόνια. Η ομάδα κάνει κάτι που έχει ξανακάνει. Ξέρει πώς γίνεται. Βγάζει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, που την κρατάει όρθια στις δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων. Στην κρίσιμη στιγμή ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη σωστή απόφαση και θα έχει το πλεονέκτημα».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό: «Είναι υποχρεωμένος να κερδίσει τα ριμπάουντ, εφόσον θέλει να δει τον Παναθηναϊκό στα μάτια. Μόνο έτσι θα έχει τις ίδιες πιθανότητες νίκης».

Για τις διαφορές της τελικής σειράς με τα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν φέτος: «Θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα ματς που έγιναν στην κανονική διάρκεια και στο Κύπελλο Ελλάδας από αυτά που ζούμε τώρα. Τώρα, είναι σειρά, οι δύο ομάδες έχουν την ίδια λογική. Ο Παναθηναϊκός έχει μια ομάδα στρωμένη, κάθε παίκτης ξέρει το ρόλο του και δεν ψάχνεται για τίποτα. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να δει ποιο είναι το καλύτερο χρονικό σημείο για να παίξουν ο Σπανούλης, ο Τεόντοσιτς, ο Παπαλουκάς ή και οι τρεις μαζί. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πιο γρήγορα σε διαφορετικές τακτικές, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το χτίσει αυτό. Η άμυνα ζώνης τον κάνει πιο αργό, πρέπει να σκεφτεί, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκει πιο εύκολα το ανοιχτό σουτ».

Για τη σειρά του «μικρού» τελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη: «Αυτοί οι ξένοι που παίζουν τώρα, πριν από δέκα χρόνια θα έπρεπε να αγοράσουν εισιτήριο και μάλιστα ακριβό για να παρακολουθήσουν τη σειρά. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε αυτούς τους αγώνες. Εάν κρίνονται στον πόντο έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο κακός, όχι ποιος είναι ο καλύτερος. Το μόνο παρήγορο είναι πως βλέπεις ελληνόπουλα, όπως ο Σλούκας, να ξεχωρίζουν».

Για το εάν ήταν φυσιολογικό το αποτέλεσμα στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ: «Ναι, μπορείς να το πεις αυτό, κυρίως με την ίδια συνταγή. Από τη στιγμή που στους Μαϊάμι Χιτ συμμετέχει πλέον τόσο ενεργά και ο πάγκος, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Ντάλας Μάβερικς».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved