Οι τελικοί της γκρίνιας!

Οι τελικοί της γκρίνιας!

Το Onsports σας θυμίζει όλους τους τρίτους τελικούς πλέι οφ πρωταθλήματος, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια στις σειρές των τελικών είναι συνήθως τα τρίτα. Άλλωστε, σε αυτά προκύπτουν και τα περισσότερα παράπονα των ομάδων.

Αναλυτικά όλοι οι τρίτοι τελικοί μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού:

1992-93

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα. Οι Πειραιώτες νικούν με 77-72 με το «τριφύλλι» να έχει πάρα πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Αποτέλεσμα ο τέταρτος αγώνας να μη διεξαχθεί ποτέ, αφού οι «πράσινοι» δεν κατέβηκαν καν στο γήπεδο.

1994-95

Μετά από ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη επικρατεί με 66-56 και κάνει το 2-1 στη σειρά. Το κλίμα ήταν πολύ φορτισμένο κι αυτό φάνηκε στον τέταρτο τελικό, όπου έλαβαν χώρα θλιβερά επεισόδια.

1995-96

Ένα ακόμα μοιρασμένο παιχνίδι, ξανά στο ΣΕΦ, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Το συγκρότημα του Γιάννη Ιωαννίδη κατορθώνει να πάρει μία διαφορά στο τέλος και παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα (72-65) και το προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

1998-99

Ο Ολυμπιακός έχει για μία ακόμη φορά το πλεονέκτημα έδρας. Η άνετη επικράτησή του με 64-47 τον καθιστά μεγάλο φαβορί για να φτάσει σε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Τελικά, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι», αφού οι «πράσινοι» του Λευτέρη Σούμποτιτς αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

2000-01

Το 73-57 που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ, αποδεικνύει τη διαφορά των ομάδων σε αυτό το ματς. Το παιχνίδι δεν αξίζει κριτικής, αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε πανεύκολα, αλλά έχει μείνει στη μνήμη όλων για τα συνθήματα εναντίον του Νίκου Οικονόμου, ο οποίος είχε μετακομίσει στον Ολυμπιακό.

2005-06

Ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ματς μπολ, ορισμένοι οπαδοί του αποφασίζουν ότι αξίζει να κάνουν επεισόδια. Το ΟΑΚΑ πριν από το τζάμπολ μετατρέπεται σε πεδίο μάχης με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και να επιστρέφουν για να αρχίσει το ματς. Το τελικό 82-70 ήταν αρκετό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός στη μοναδική «αιώνια» σειρά που κρίθηκε στα τρία παιχνίδια.

2006-07

Ο πιο συγκλονιστικός τελικός πρωταθλήματος, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Καλό θέαμα, πολλές ανατροπές και νίκη του «τριφυλλιού» στην παράταση με 86-85 για το 2-1. Στην ιστορία έχουν μείνει η τάπα του Διαμαντίδη στον Άκερ, το τρίποντο ισοφάρισης του Μπατίστ και το φάουλ που ζήτησε ο Ολυμπιακός πάνω στον Σκούνι Πεν.

2007-08

Το πλεονέκτημα έδρας είχε ξανά ο Παναθηναϊκός ο οποίος επέβαλε τον ρυθμό του κι έφτασε σε ένα άνετο 78-67, το οποίο δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Τελικά η σειρά οδηγήθηκε σε πέντε παιχνίδια.

2008-09

Όπως συμβαίνει και απόψε (1/06) ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ με τον αέρα του 2-0 και θέλοντας τη νίκη που θα του χάριζε το πρωτάθλημα. Τελικά, έστω κι αν «καρδιοχτύπησε» -ο Γιασικεβίτσιους πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο λίγο μπροστά από το κέντρο- ο Ολυμπιακός νίκησε 74-70 και μείωσε σε 2-1.

2009-10

Ο Ολυμπιακός λίγο πριν από το 30’ προηγείται με 14 πόντους διαφορά (60-46) κι έχει πιστέψει ότι θα κάνει το μπρέικ. Υπολογίζει, όμως, λάθος, μιας και με αντεπίθεση διαρκείας και επιμέρους σκορ 33-10, ο Παναθηναϊκός νικάει στο ΟΑΚΑ με 79-72, μέσα σε αποθέωση. Τα παράπονα των «ερυθρόλευκων» για τη διαιτησία είναι φοβερά, ενώ σημειώθηκε ένταση και στα αποδυτήρια.

Ευχή όλων, πάντως, είναι στον αποψινό (1/06, 22.00, ΝΕΤ) τρίτο τελικό στο ΣΕΦ να μη γίνει το παραμικρό.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved