Ασκήσεις επί χάρτου

Ασκήσεις επί χάρτου

Ένα «νεκρό» δεκάλεπτο (4ο) την περασμένη Πέμπτη ήταν αυτό που έφερε την ήττα από την Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την Κυριακή στον αγώνα με τον Άρη έφτασε ένα δεκάλεπτο (3ο) για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει την νίκη εύκολα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Σίγουρα η δυναμικότητα των Τούρκων δεν είναι ίδια με αυτή των «κίτρινων» αλλά εμείς θα εξετάσουμε την εικόνα που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στα δύο ματς.

Τεράστια ώθηση έδωσε στους Πειραιώτες η επιστροφή αλλά και η απόδοση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Ο έλληνας διεθνής τα έκανε όλα μέσα στο παρκέ σκόραρε(3/4 τρίποντα) μοίρασε ασσίστ και έδινε ενέργεια στην αμυντική λειτουργία. Η επιστροφή του «Βασιλό» δεν βοήθησε μόνο αγωνιστικά την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά και ψυχολογικά. Μετά το τέλος του παιχνιδιού σχεδόν όλοι οι παίκτες που έκαναν δηλώσεις αναφέρθηκαν σε αυτή την επιστροφή και έδειξαν ότι ασφαλώς χάρηκαν για έναν συμπαίκτη τους που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό, αλλά και «ανακούφιση» βλέποντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βασιλόπουλος. Η επιστροφή αυτή έρχεται για να καλύψει ένα κενό σε μία θέση που ο Ολυμπιακός πονούσε και ο «Ντούντα» περίμενε και έχει ποντάρει πολλά σε αυτή. Ο Πίνι Γκέρσον αποκαλούσε τον Βασιλόπουλο «Μister balance» διότι δημιουργούσε ισορροπία ανάμεσα στους ψηλούς και στους περιφερειακούς της ομάδα! Σίγουρα ο «Πίνχας» κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς.

Ένα ακόμα σημείο που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι με τον Άρη ήταν η απόδοση του Γιάννη Μπουρούση. Ο σέντερ του Ολυμπιακού πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής την Πέμπτη λόγω του προβλήματος (ίωση) που τον ταλαιπωρούσε. Η απόδοση του είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία ολόκληρης της ομάδας. Ο Μπουρούσης προσφέρει σε πολλούς τομείς μέσα στο παιχνίδι και η «απουσία» του ήταν αισθητή απέναντι στην Φενέρ. Στον κυριακάτικο αγώνα για το πρωτάθλημα αγωνίστηκε σχεδόν 20 λεπτά σημειώνοντας 17 πόντους ενώ μάζεψε και 14 ριμπάουντ(!). Και σε αυτό συμμετοχή είχε ο Βασιλόπουλος, με την είσοδο του στο παρκέ οι Πειραιώτες είχαν σωστές αποστάσεις με αποτέλεσμα η μπάλα να «ακουμπάει» πιο εύκολα στο χαμηλό πόστ αλλά και οι περιφερειακοί να βρίσκονται πιο άνετα σε θέση «βολής». Η παρουσία λοιπόν του έλληνα διεθνή σε συνδυασμό με την επιστροφή του Βασιλόπουλου, την εμπειρία αλλά και την ποιότητα του Ράσο Νεστέροβιτς αποτελούν βαρόμετρο στην «γραμμή» των ψηλών του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός κακά τα ψέματα είναι ομάδα που τώρα «χτίζεται». Οι δηλώσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε το έδειξαν αυτό. Ο Σέρβος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη της ήττας αλλά μερίδιο ευθύνης σίγουρα έχουν και οι παίκτες που όμως ο «Ντούντα» θα υπερασπιστεί τις επιλογές τους μέχρι το τέλος. Η επιστροφή του Βασιλόπουλου σίγουρα θα βοηθήσει και στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν κυρίως στην ευρωλίγκα θα δούμε πως θα αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι» κάτω πλέον από πίεση.



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved