«Σημασία στη λεπτομέρεια»

«Σημασία στη λεπτομέρεια»

Ο Άρης προετοιμάζεται για τον τρίτο αγώνα της σειράς με τον ΠΑΟΚ με τον Θανάση Παπαχατζή να τονίζει πως ο Άρης πρέπει να δώσει σημασία στη λεπτομέρεια.

Ο συνεργάτης του Λευτέρη Σούμποτιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM 92,8» και την εκπομπή «Μ ‘Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» και τόνισε αναλυτικά…

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Παπαχατζής, σημείωσε: «Άμα προσέξει κάποιος το γεγονός ότι μετά από 80 λεπτά, η διαφορά των δύο αγώνων είναι στον ένα πόντο, αυτό τα λέει όλα. Αυτή η σειρά των αγώνων είναι μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με ότι έχει γίνει μέχρι τώρα. Είναι τελικοί για την τρίτη θέση, όποτε τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά. Κάθε φάση μετράει και αυτό έχει φανεί μέχρι στιγμής. Η ουσία είναι η νίκη ανεξάρτητα από το πώς θα παίξει η ομάδα. Προτιμώ να παίξουμε άσχημα και να κερδίσουμε παρά να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να χάσουμε».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο άμεσος συνεργάτης του Λευτέρη Σούμποτιτς, ανέφερε: «Υπήρχε η αίσθηση, στο πρώτο παιχνίδι, ότι η ομάδα έπαιξε καλά, αλλά έχασε, ενώ στον δεύτερο αγώνα δεν έπαιξε καλά και κέρδισε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη τακτικής στην άμυνα, στην οποία έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αλλά και στην επίθεση. Η άμυνα μας πρέπει να είναι άριστη και να μην δίνουμε στους παίκτες του ΠΑΟΚ εύκολους διαδρόμους. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση, ώστε να βρίσκουμε τον ελεύθερο παίκτη χωρίς να «πουλάμε» την μπάλα. Και οι δυο ομάδες μελετούν τα παιχνίδια συνεχεία και προσπαθούν να βρουν καινούργιους τρόπους για να σταματήσουν το αντίπαλο. Πρέπει να διαβάσουμε τις προσαρμογές που μπορεί να γίνουν και να πάρουμε το πλεονέκτημα από την άμυνα που θα έχουμε μπροστά μας».

Για τις απουσίες των Ταπούτου και Ουίντερς, είπε: «Μέσα στη χρονιά είναι φυσιολογικό να υπάρχουν να υπάρχουν τραυματισμοί τους οποίους πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε με εναλλακτικές λύσεις. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και να καλύψουν τα κενά των Ταπούτου και Ουίντερς» ενώ για τον Αμερικανό σουτινγκ γκαρντ του Άρη, πρόσθεσε: «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τον έχουμε στη διάθεση μας για τον αυριανό αγώνα. Δεν ξέρουμε όμως ποιος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του».

Κάνοντας αναφορά στον πρώτο αγώνα της σειράς στο κλειστό της Πυλαίας, τόνισε: «Ήταν φυσιολογικό στον πρώτο αγώνα να υπάρχει νευρικότητα από κάποιους παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ στην γεμάτη Πυλαία. Υπήρχε ο φόβος για το άγνωστο και επηρεάστηκαν από την ατμόσφαιρα. Όσο κυλούσε όμως το παιχνίδι, υπήρχε μια προσαρμογή και αποδώσαμε καλύτερα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στον αυριανό αγώνα δεν ξέρουμε τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με το γεγονός ότι οι Κασίροφ και Κινγκ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής, σχολίασε: «Αυτό το οποίο πληρώνουν οι Κασίροφ, Κινγκ, αλλά και η ομάδα, είναι η έλλειψη εμπειρίας αυτών των δύο με το σύνολο. Δεν έχουν πολλές προπονήσεις με την ομάδα και οι αυτοματισμοί τους δεν είναι αυτοί που πρέπει. Παρόλα αυτά έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής και όσο προχωράει η σειρά θα το κάνουν ακόμα περισσότερο».

Τέλος ο κ. Θανάσης Παπαχατζής, μιλώντας για την σειρά των αγώνων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Πιστεύω ότι κατά 99% ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος, όχι λόγω της  προϊστορίας, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο κερδίζει τα παιχνίδια. Δεν είναι μια φαντεζί ομάδα με ταλέντο. Είναι  πειθαρχημένη, παίζει καλά στην άμυνα και τέτοιες ομάδες είναι δυσκολοκατάβλητες. Μια σειρά των play offs κρίνεται από την άμυνα και την συγκέντρωση. Εκεί ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα απέναντι σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved