Δοξάκης: «Με όπλο την άμυνα»

Δοξάκης: «Με όπλο την άμυνα»

Η άμυνα του Άρη ήταν το κλειδί της νίκης για τον Γιώργο Δοξάκη στον αγώνα των «κιτρινόμαυρων» απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM 92,8» και την εκπομπή «Μ’ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» για τη σειρά των αγώνων απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Δοξάκης, σημείωσε: «Ευελπιστώ η σειρά των αγώνων ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ να φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής είδαμε δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια, κλειστά, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες».

Αναφερόμενος στη νίκη του ΑΡΗ επί του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, υπογράμμισε: «Ο Άρης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Υπήρχε ψυχολογικό μειονέκτημα. Από την άλλη όμως είναι θετικό το γεγονός ότι παρόλο που δεν έπαιξε καλά, πήρε μια σημαντική νίκη. Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το τρίποντο του Μπάβτσιτς που έγειρε την πλάστιγγα. Ο Άρης δεν ήταν καλός επιθετικά, όπως και σε όλο το Πρωτάθλημα. Βιάζεται στις επιθέσεις, ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια. Από την άλλη, έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα, κυρίως πάνω στους Μάρσαλ και Ντόζιερ τους οποίους Σλούκας και Ταπούτος αντίστοιχα, του έσβησαν».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη, είπε: «Η διαφορά ανάμεσα τον Άρη και τον ΠΑΟΚ είναι η σταθερότητα. Ο ΠΑΟΚ πορεύτηκε όλη τη χρονιά με τον ίδιο προπονητή και σχεδόν τους ίδιους παίκτες σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος έκανε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας αλλά και του έμψυχου υλικού. Πιστεύω όμως πως ο Άρης είναι αυτός που θέλει πιο πολύ την τρίτη θέση και την έξοδο την Ευρωλίγκα».

Όσον αφορά τον τρίτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες (1/6, 19:00) στο κλειστό της Πυλαίας, σχολίασε: «Περιμένω ένα εξίσου κλειστό παιχνίδι. Ο Άρης θα παίξει όπως και στον πρώτο αγώνα και αν παρουσιάσει αγωνιστική πειθαρχία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, θα μπορέσει να νικήσει μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια, όπως ο ΠΑΟΚ, να έχει παίκτες που ανά πάσα στιγμή να είναι σκόρερ και αυτό βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια. Σίγουρα έχει κάποιους παίκτες που «κουβαλάνε» το σκοράρισμα, αλλά πρώτα πρέπει να κοιτά την άμυνα, η οποία πρέπει να είναι δυνατή για να σπάσει το ηθικό των αντιπάλων».

Σχετικά με τη σειρά των αγώνων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός πληρώνει την κακή διαχείριση του ρόστερ και την κακή δημιουργία αυτού. Πήρε παίκτες που δεν χρειάζονταν ενώ μπορούσε να πάρει πιο ουσιαστικούς. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει την αύρα του πρωταθλητή Ευρώπης, την κυριαρχία και έχει πάρει την προϊστορία με τον Ολυμπιακό. Δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα».

Τέλος ο κ. Γιώργος Δοξάκης, μιλώντας για τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση μετά από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ότι θα αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Οι αθλητές είναι παιδιά και μπορούν υπό την επήρεια της ήττας να πουν και μια κουβέντα παραπάνω. Προσωπικά θεωρώ ότι το εθνόσημο είναι κάτι παραπάνω από τον εαυτό μου και την οικογένεια μου. Πολλά παιδία φανήκαν και ανδρωθήκαν μέσα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ειδικά ο Μπουρούσης. Η Εθνική είναι μια ομάδα που φέρνει επιτυχίες και όποτε ζητήσουν από κάποιο παίκτη να συμμετέχει, πρέπει να το κάνει και να δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved