«Κάθε χρόνο το triple crown»

«Κάθε χρόνο το triple crown»

Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό παραδέχθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο 31χρονος πλέι μέικερ παραδέχθηκε πως ο στόχος παραμένει κάθε χρόνο ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του triple crown, επανέλαβε αρκετές φορές πως πάνω από όλα είναι η ομάδα και όχι οι ατομικές διακρίσεις, αλλά και πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως έχει αναδειχθεί τρεις φορές στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης! Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν υπάρχει ακόμα κενός χώρος στο δωμάτιό του, από τα τόσα τρόπαια που έχει κατακτήσει στην καριέρα του: «Ναι, έχω αρκετό χώρο ακόμα. Υπάρχει μια ξεχωριστή θέση για καθένα από αυτά. Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα».

Για το εάν σκέφτηκε ποτέ πως τόσες διακρίσεις μέσα σε μόλις ένα 24άωρο ίσως να είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που παίρνει: «Όχι, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Αυτή η σκέψη βρισκόταν μόνο στο μυαλό μου και πριν και μετά, το ίδιο πράγμα, ο στόχος μας. Ναι, κέρδισα κάποιους ατομικά βραβεία και είμαι χαρούμενος για αυτά, αλλά αυτό που με ένοιαζε ήταν ο τίτλος της ομάδας. Ήθελα πάνω από όλα να δω τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο της Ευρωλίγκα, τίποτα άλλο».

Για το εάν περίμενε την εξέλιξή του το 2004, όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα: «Όχι, δεν μπορούσα να σκεφτώ με έτσι. Σκεφτόμουν μόνο ότι είχα έρθει σε μια ομάδα τελείως διαφορετική από την προηγούμενή μου, τον Ηρακλή, στην οποία είχα συνηθίσει να παίζω. Ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετικούς στόχους και το μόνο που σκεφτόμουν τότε ήταν πώς θα βοηθούσα την ομάδα μου. Ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός στοχεύει πάντα ψηλά και ο προσωπικός μου στόχος ήταν να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω. Δεν σκεφτόμουν τους προσωπικούς τίτλους. Δεν είχαν καν περάσει από το μυαλό μου».

Για το γεγονός πως σήκωσε την «κούπα» μαζί με τον Μάικ Μπατίστ και τον Κώστα Τσαρτσαρή: «Είναι οι δύο παίκτες που έχουν παίξει τα περισσότερα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχουν περισσότερα χρόνια στην ομάδα από εμένα και πιστεύω ότι είχαν δικαίωμα να είναι εκεί. Το άξιζαν».

Για το εάν έχει ακόμα στο μυαλό του τον τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Να πω την αλήθεια; Τα πάντα θυμάμαι! Δεν μπορώ να πω μία φάση, μία στιγμή ή ένα καλάθι... Θυμάμαι όλο το παιχνίδι, κάθε λεπτό του».

Για το πώς έζησε τα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα του τελικού: «Υπάρχουν στιγμές κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που ο καθένας κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα. Εγώ έκανα απλώς ό,τι το παιχνίδι μου έδειξε πως πρέπει. Κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Όπως η πάσα στον Μάικ, γιατί είδα ότι ήταν ελεύθερος, ή το κλέψιμο που έκανα, για το οποίο με βοήθησαν ο Μάικ ο Νικ Καλάθης. Οι αντιδράσεις δεν είναι πάντα προϊόν σκέψης, κάποιες φορές είναι μόνο μία στιγμιαία αντίδραση σε ό, τι συμβαίνει στο παιχνίδι».

Για το νέο ρεκόρ που έκανε, με 18 ασίστ: «Μου αρέσει να πασάρω. Είναι ένα από τα στοιχεία του παιχνιδιού μου που μου αρέσει. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά δεν είναι το μόνο που μου αρέσει να κάνω. Εξαρτάται από το παιχνίδι και πού σε οδηγεί. Μου αρέσει να πασάρω, αλλά μου αρέσει και να κλέβω ή να σκοράρω. Το ίδιο το παιχνίδι σου λέει πάντα τι πρέπει να κάνεις».

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο που μπήκε στο κλειστό καμπ, μαζί με τον Τόνι Κούκοτς και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που έχουν κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του ΜVP στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, αλλά η μεγαλύτερη τιμή είναι ότι η ομάδα μου έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα έξι φορές και τις τρεις ήμουν εκεί για να πανηγυρίσω. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν ολοκληρώνεται η καριέρα σου, το πιο σημαντικό είναι οι τίτλοι που έχεις κατακτήσει με την ομάδα σου. Βέβαια, η σταδιοδρομία μου δεν έχει τελειώσει ακόμα, απλώς είχα το προνόμιο να είμαι μέρος μιας ομάδας που έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα τρεις φορές. Ελπίζω να μπορέσουμε όλοι να είμαστε υγιείς για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους τίτλους».

Για το εάν είχε πρότυπα ως παιδί: «Όταν ήμουν μικρός έβλεπα μπάσκετ γιατί μου άρεσε. Δεν παρακολούθησα κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Όταν είσαι τόσο νέος δεν μπορείς να καταλάβεις πώς παίζεται πραγματικά το παιχνίδι. Βλέπεις το παιχνίδι και το απολαμβάνεις. Τα περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι μου τα έχω πάρει από τους προπονητές μου. Όταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό, οι προπονητές μου ήταν αυτοί που μου έμαθαν ότι το μπάσκετ μπορεί να παιχθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ήξερα έως τότε και μου έδειξαν τον τρόπο να το κάνω. Είδα ένα διαφορετικό είδος μπάσκετ, που μου άρεσε».

Για το εάν ο στόχος του είναι να κατακτήσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός στοχεύει πάντα στην πρόκρισή του στο Φάιναλ Φορ. Όταν το καταφέρνει, πάντα έχει τις πιθανότητες να πάρει τον τίτλο. Πιστεύω ότι ο στόχος της ομάδας είναι κάθε χρόνο να κατακτά τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο Κύπελλο Ελλάδας και στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος. Όλοι οι αθλητές θέλουν να παίρνουν διαδοχικούς τίτλους. Κανείς δεν θα έλεγε «όχι». Ωστόσο, δεν είναι εύκολο».

Για το εάν στόχος του Παναθηναϊκού είναι τα οκτώ Ευρωπαϊκά: «Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο να το κάνουμε. Υπάρχει η επιθυμία, αλλά ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω πως έχω αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Ποτέ δεν ξέρεις…».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved