«Πρωταθλητής σε όλα ο ΠΑΟ»

«Πρωταθλητής σε όλα ο ΠΑΟ»

Την πεποίθησή του πως πολύ δύσκολα θα σπάσει η κυριαρχία του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ εξήγησε στο Sentra FM 103.3 πως οι «πράσινοι» είναι πρωταθλητές σε όλα κι όποιος θελήσει να τους κερδίσει θα πρέπει να κάνει το ίδιο, αλλιώς δεν θα τα καταφέρει. Τόνισε τη σπουδαιότητα της παρουσίας τόσο της οικογένειας Γιαννακόπουλου στη διοίκηση όσο και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αν του ζητηθεί. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το πώς άντεξε να μείνει τέσσερα χρόνια χωρίς να πάει στο ΟΑΚΑ: «Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, πέρασαν οι πικρίες ή, αν θέλετε, ξεχάστηκαν οι κακές στιγμές. Σε κάθε περίπτωση, περασμένα ξεχασμένα. Εξάλλου, για αυτό και πήγα στο γήπεδο».

Για το εάν θα ασχολιόταν με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό εάν ήταν ακόμα στον μπασκετικό: «Αυτό είναι μια υπόθεση, δεν γράφεται η ιστορία από την αρχή, ό,τι έγινε, έγινε. Είναι πιθανό, όμως, γιατί είχα ασχοληθεί και με το γήπεδο. Επί τρία χρόνια ασχολιόμουν με το θέμα του Βοτανικού, αυτά όμως είναι πλέον παρελθόν».

Για το πώς ο Παναθηναϊκός παραμένει πανίσχυρος, παρά τις αλλαγές παικτών: «Το άλφα και το ωμέγα είναι η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Στον αγωνιστικό χώρο, το άλφα και το ωμέγα είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επίσης σημαντικό είναι πως έχει τον ίδιο φροντιστή, τον ίδιο γυμναστή, τον ίδιο μασέρ, τον ίδιο μάνατζερ εδώ και 19 χρόνια. Αυτό είναι πάντα καλό όταν πάει καλά η ομάδα. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό εφαρμόστηκε 100% στον Παναθηναϊκό».

Για το εάν ο Ολυμπιακός, με τους Αγγελόπουλος, μπορεί να φθάσει τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι τα ίδια τα χρόνια που ασχολούνται, είναι πολύ μικρότερο το διάστημα. Αυτό που έχω πει και στους ίδιους είναι πως πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη υπομονή. Μόνο έτσι θα περάσουν τον Παναθηναϊκό. Και ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ μεγάλη υπομονή στην αρχή κι αυτή καρπώνεται τώρα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχεις το ίδιο προσωπικό τόσα χρόνια, είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους παίκτες αυτό».

Για το πώς τα μέλη του Παναθηναϊκού καταφέρνουν να βάλουν το «εγώ» κάτω από το «εμείς»: «Αυτό γίνεται γιατί πρώτα από όλα υπάρχει ομάδα. Η ομάδα πρέπει να είναι ισχυρή σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό μας το είχε πει ο Νίκος Γκάλης, όταν είχε έρθει. Τον είχαμε ρωτήσει εάν θα πάρουμε το πρωτάθλημα και μας απάντησε πως δεν πρόκειται να γίνει αυτό εάν η ομάδα δεν είναι η καλύτερη σε όλα. Δεν φθάνει μόνο ένα καλό ρόστερ. Μας είχε πει τότε ο Γκάλης πως στη Ρεάλ Μαδρίτης φρόντιζαν να είναι οι καλύτεροι ακόμα και στις πετσέτες που έδιναν στους παίκτες. Όταν μας τα έλεγε αυτά ο Γκάλης εμείς γελάγαμε, αλλά είχε δίκιο. Το κάναμε όλα αυτά τα τέσσερα πρώτα μαύρα χρόνια και εξακολουθούμε να το κάνουμε μέχρι σήμερα. Είμαστε πρωταθλητές σε όλα. Και πάνω από όλα είμαστε ομάδα».

Για το κίνητρο του Παναθηναϊκού να φθάσει τα οκτώ Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: «Ναι, αυτός είναι ο στόχος».

Για το πώς μπορεί να χάσει τα πρωτεία ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν αρκεί να έχεις καλό προπονητή, αλλά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν αρκεί μόνο η καλή ορχήστρα, πρέπει να έχεις και μαέστρο καλό. Ο Παναθηναϊκός έχει και τα δύο. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Ολυμπιακός».

Για τη διαιτησία κι αν επηρέασε τη σειρά των τελικών: «Πάντα οι ηττημένες ομάδες φωνάζουν για διαιτησία. Δεν έπαιξε ρόλο χθες (29/05), ο Ολυμπιακός θα έχανε ό,τι και αν γινόταν».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ξανά με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Είναι πολύ πρόωρο. Έχω άλλα καθήκοντα και υποχρεώσεις πλέον».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Αυτό δεν το ξέρω. Αν μου ζητηθεί, ποτέ δεν θα αρνηθώ να βοηθήσω».

Ως διευθυντής του νομικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσει η Ελλάδα: «Όχι, δεν θα οδηγηθεί σε πτώχευση η χώρα. Αντί να καλείται η αντιπολίτευση να συναινέσει στο λάθος, θα πρέπει η κυβέρνηση να συναινέσει στο σωστό. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να το κάνει αυτό».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved