«Καλύτερος ο Ολυμπιακός»

«Καλύτερος ο Ολυμπιακός»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης που του στερεί τη νίκη,  στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής του Περιστερίου μίλησε στο Sentra FM 103.3 για το χθεσινό (29/05) παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, το οποίο κέρδισαν οι γηπεδούχοι με την άμυνά τους, τον τέταρτο τελικό που πιστεύει πως θα διεξαχθεί και θα αποτελέσει το «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη διαιτησία, αλλά και τις μάχες ΠΑΟΚ και Άρη για την 3η θέση.

Για το «κλειδί» της νίκης του Παναθηναϊκού στο δεύτερο τελικό: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από το προηγούμενο παιχνίδι, έλεγξε το ρυθμό και προβλημάτισε τον Παναθηναϊκό, αλλά πρώτα του βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με την άμυνά του. Ο Ολυμπιακός έχασε επειδή επέλεξε στο τέλος να παίξει με τρεις κοντούς. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήταν καλύτερος, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα μηχανής μυαλού και πήρε το παιχνίδι μέσα από το προπονητικό μυαλό που κατέχουν οι παίκτες του».

Για την άμυνα που παίζει ο Παναθηναϊκός: «Ήταν ηλίου φαεινότερον από το καλοκαίρι τι ήθελε να κάνει ο Ομπράντοβιτς και τον στήριξε αυτόν τον τρόπο άμυνας. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα επειδή έχει πολύ ψηλά γκαρντ. Καταφέρνει, έτσι, να πάει τις συνεργασίες. Επίσης, οι ψηλοί του έχουν και το μυαλό και το σώμα να μαρκάρουν τους γκαρντ».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού: «Ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένος, ενώ είχε έναν εξαιρετικό Μπουρούση κι έναν πολύ δημιουργικό Σπανούλη στο πρώτο μέρος. Στη συνέχεια, όμως, του βγήκαν η πίεση και το άγχος. Έπαιξε με τα γνωστά πλέι μέικερ, που παίζει όλο το χρόνο, αλλά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε έτοιμος και πόσταρε την μπάλα. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν διάβασε από την αρχή καλά το παιχνίδι και εκεί βραχυκυκλώθηκε ο Παναθηναϊκός, στην επανάληψη όμως όλα άλλαξαν. Βρήκε τον Μπατίστ στο καλάθι, έδωσε βοήθειες στο Διαμαντίδη κι έτσι άρχισε να βρίσκει λύσεις. Εάν ο Ολυμπιακός είχε ένα παιδί στη θέση «πέντε», πλην του Μπουρούση, θα είχαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι».

Για το εάν είναι πλασματική η διαφορά των 12 πόντων, με την οποία έληξε ο χθεσινός (29/05) τελικός: «Είναι πλασματική. Πιστεύω πως θα βρει κίνητρο ο Ολυμπιακός και θα βγάλει την ενέργειά του στο παρκέ. Θεωρώ επίσης πως θα υπάρξει και τέταρτο παιχνίδι κι αυτό θα είναι το «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το εάν δικαιολογεί την έκρηξη του Ντούσαν Ίβκοβιτς για τη διαιτησία μετά το τέλος του τελικού: «Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε. Σίγουρα, πάντως, όσο περνούσε χθες (29/05) ο χρόνος ο Ολυμπιακός έχανε τη συγκέντρωσή του. Γενικά, μετά το 30’ το παθαίνει. Είναι πολύ σημαντική η αυτοσυγκέντρωση στο μπάσκετ».

Για τη σειρά του «μικρού» τελικού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη: «Πρόκειται για κλειστά παιχνίδια ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, οι οποίες ήταν πιο δυνατές στον πρώτο γύρο, αλλά ακόμα κι έτσι δίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Σε επίπεδο οικονομικού μπάτζετ, βέβαια, δεν γίνεται σύγκριση. Οι τελικοί είναι Φεράρι και οι «μικροί» τελικοί Λάντα».



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved