Γκαγκαλούδης: «Μαρούσι από μέταλλο»

Γκαγκαλούδης: «Μαρούσι από μέταλλο»

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στο «sentra fm»  για τη νίκη του Αμαρουσίου επί του Πανιωνίου και όχι μόνο…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ελληνας γκαρντ:

Για το αν πίστευε και ο ίδιος ότι με το ξεκίνημα της σεζόν το Μαρούσι θα είχε τέτοια πορεία: «Πιστεύω ότι και ο πιο φανατικός φίλαθλος του Αμαρουσίου δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Από την πρώτη μέρα που φτιάχτηκε αυτή η ομάδα κατά ένα περίεργο και μαγικό τρόπο, γίναμε ομάδα. Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές ότι “έδεσε το γλυκό”. Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, πολλά “κουλά” πράγματα, τα οποία μας έβγαλαν όλους από τα ρούχα μας. Τόσο καιρό το καταπίνουμε και έφτασε η στιγμή να εκφράσουμε το παράπονο μας. Είναι άσχημο να διαβάζεις “άλλη μία νίκη το Μαρούσι”, λες και κέρδισε μια ομάδα που παίζει με καροτσάκια. Οτι και να είναι το Μαρούσι, έχω μάθει να σέβομαι τον άλλο, αυτή η ομάδα δεν παύει να έχει παίκτες που έχουν κάποια στοιχειώδη εμπειρία.

Δεν ξέρω αν έχει βαριά φανέλα, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, είναι σφυρηλατημένη στα δύσκολα. Γιατί μετά από όλα όσα πέρασε το Μαρούσι το καλοκαίρι, να προσγειώνεσαι και ξαφνικά λες παίζουμε σε τρεις μέρες στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Γιατί έτσι έγινε, βρεθήκαμε, προπονηθήκαμε δύο μέρες και πήγαμε και παίξαμε. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι για εμάς με τα ωραία και τα άσχημα. Οι δημοσιογράφοι έχουν κάποια άποψη, ότι και να είναι, δεν είναι σκουπίδια, ούτε ανίκανοι ή άχρηστοι. Δεν έχει το δικαίωμα κανένας να βάλει ταμπέλα σε αθλητές, την οποία θα σέρνουν 50 χρόνια στη ζωή τους. Όλοι έχουμε κάνει τα λάθη μας, εγώ, ο Κόμματος, ο Μπάγκαριτς, ο Φέλιξ, το αίμα μας “βράζει”.

Ομως, δεν μας μάζεψε κανείς από το δρόμο. Αυτό με το “περίεργοι και το προβληματικοί”, αφήστε μας να... αγιάσουμε! Εγώ και ο Κόμματος πάνω από όλα είμαστε καλοί φίλοι. Οπου έχουμε πάει, χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε μέσα στο γήπεδο, έχουμε ξαναπαίξει μαζί και έχουμε δέσει. Σε ποια ομάδα που πήγαμε δεν προσφέραμε, αυτά που μπορέσαμε; Ούτε Γκάληδες είμαστε, ούτε Τζόρνταν, παντού όμως σεβαστήκαμε το ψωμί που φάγαμε. Εχω βαρεθεί να μπαίνω στο ίντερνετ και να διαβάζω “Το τρελό Μαρούσι, με τους τρελούς παίκτες που τους μάζεψε από το τρελοκομείο” ή “Αν δεν τους είχε πάρει ο Αλεξανδρής θα ήταν σουβλατζήδες”, είναι προσβλητικό».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα πάει με αυτόματο πιλότο. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα η ψυχολογία. Αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με τον Ίκαρο, είναι η μόνη ήττα που έχουμε κάνει στο γήπεδο μας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι, ότι αν και αυτή η ομάδα αποκτήθηκε στο παρά πέντε, έχουμε πάρει όλα τα παιχνίδια στον πόντο. Είναι πού δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, θέλει μεγάλη προσπάθεια, δουλειά, συγκέντρωση και μεγάλη ωριμότητα.

Αυτή η ομάδα έτυχε να έχει πολλά έμπειρα παιδιά, αλλά και αυτά που δεν ήταν τόσο έμπειρα, κάνουν καταπληκτική δουλειά όπως ο Χουέρτας και ο Κλεμέντε. Κάνουν καταπληκτική δουλειά, έχουν μπει στο σύνολο. Αυτή είναι η μαγεία, ότι  μπορέσαμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ που ενώ περιμένανε να το κάνουνε σε πέντε χρόνια τα κάναμε σε δυόμιση μήνες».

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Η νίκη με τον Πανιώνιο είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής. Παίξαμε με μία ομάδα πολύ διαβασμένη. Η χθεσινή νίκη ήταν το αποκορύφωμα της πορείας μας. Αντιμετωπίσαμε πράγματα που δεν έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, άμυνες, προσανατολισμό ομάδας που έχει έναν καλό προπονητή στον πάγκο, πάρα πολύ καλή φιλοσοφία μέσα στο παιχνίδι και τα δικά μας τα ατού. Ξέραμε ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο τέλος.

Αλλά για ακόμα μία φορά η ομάδα εκεί που έπρεπε να δείξει χαρακτήρα το έκανε. Ενα παραπάνω λιθαράκι έβαλε όμως, ο Μπάγκαριτς και ο Κόμματος που έκανε νταμπλ-ντάμπλ για άλλο ένα παιχνίδι. Καταφέραμε και κάναμε άλλη μία νίκη. Οποιος, έλεγε ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία θα είχαμε εννέα νίκες και πέντε ήττες, δεν θα τον πίστευε κανείς».

Για το αν υπάρχει στο μυαλό τους η Ευρώπη: «Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, θα είναι λάθος να το σκεφτόμαστε αυτό. Η ομάδα ακόμα έχει δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι επειδή βρίσκεται τρίτη στη βαθμολογία έχουν σβηστεί τα πάντα. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια αυτοί τη στιγμή οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα, να είμαστε πληρωμένοι στην ώρα μας, να μην έχουμε προβλήματα, να μην έχει γκρίνια η ομάδα.

Είναι δύσκολο να κάνεις όνειρα. Εμείς αυτό που κοιτάμε μετά από κάθε παιχνίδι είτε θετικό, είτε αρνητικό είναι το αποτέλεσμα, πετάμε ότι έγινε, προχωράμε, την επόμενη μέρα έχουμε προπόνηση. Από αύριο, μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Δεν έχουμε βάλει ταβάνι, θέλουμε στο τέλος της χρονιάς από εκεί που ήμασταν το σκουπίδι της Α1, να είμαστε η έκπληξη της Α1».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος, το οποίο έχει ευτελισθεί: «Αυτό πρέπει να το πεις στους δύο μεγάλους, είναι χρόνια αυτή η κολόνια και αν πω τη γνώμη μου θα πουν ότι παίρνω ψυχοφάρμακα. Η κατάντια του μπάσκετ είναι ίδια εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα πρωτάθλημα με δύο ομάδες και δέκα κακομοίρηδες. Που είναι οι παραδοσιακές ομάδες, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, η ΑΕΚ που παλεύει να σωθεί; Ποιος νοιάζεται; Κανένας. Οι χρονιές που περνάει το μπάσκετ είναι τραγικές. Από όλες τις απόψεις, από θέμα μπάτζετ, το ότι στα 32 μου χρόνια παίζω το πρωί.

Εμείς στην Ελλάδα δεν είμαστε ACB, αλλά ΕΣΑΚΕ ΑΕ. Σε λίγο θα παίζουμε Τρίτη 7.30 το πρωί και μετά την Παρασκευή στις 9 και μετά θα πηγαίνουμε όλοι μαζί στα μπουζούκια. Μόνο αυτό δεν έχω δει στην καριέρα μου. Μετά τη Γ' εθνική που έπαιζα στις 12 αγωνίζομαι και στην Α1. Είναι κάτι καινούργιο, αλλά να το κάνεις αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι λάθος εγχείρημα. Η Δευτέρα καταργήθηκε. Χθες ο σκύλος μου δεν το πίστευε ότι θα τον πάω στις 8 βόλτα! Δεν σηκωνόταν! Τι να λέμε τώρα!».



ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved