Όταν μιλούν οι έδρες…

Όταν μιλούν οι έδρες…

Το Onsports σας θυμίζει όλους τους δεύτερους τελικούς πλέι οφ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η παράδοση δείχνει ξεκάθαρα ότι στα δεύτερα παιχνίδια της τελικής σειράς, τον πρώτο λόγο έχουν οι γηπεδούχοι. Άλλωστε σε δέκα αναμετρήσεις, τις εννιά φορές έχει επικρατήσει η ομάδα που αγωνίστηκε στο «σπίτι» της.

Αρχικά, τη σεζόν 1992-93 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό και χωρίς να συναντήσει δυσκολίες νίκησε με 89-74 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1, ενώ τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Δύο χρόνια αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πλεονέκτημα έδρας και έτσι το δεύτερο ματς έγινε στην έδρα των «πράσινων» οι οποίοι είχαν επικρατήσει με 71-55 και είχαν φέρει τη σειρά στα ίσα.

Την αγωνιστική περίοδο 1995-96, ο Παναθηναϊκός ο οποίος είχε μειονέκτημα έδρας είχε υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό και μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι είχε πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με 65-63, ισοφαρίζοντας τη σειρά.

Τη σεζόν 1998-99 ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκός και έφυγε ηττημένος με 72-56, με τους «πράσινους» να κάνουν το 1-1 και τη σειρά να φτάνει τελικά σε πέντε παιχνίδια.

Η επόμενη νίκη σε δεύτερο τελικό ανήκει στους Πειραιώτες οι οποίοι την αγωνιστική περίοδο 2000-01, είχαν καταβάλλει την αντίσταση του «τριφυλλιού» με 88-84 μετά από ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι.

Πέντε χρόνια μετά (2005-06) ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στον δεύτερο τελικό τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» απέδειξαν στο παρκέ την ανωτερότητά τους και έφτασαν σε μία πολύ εύκολη νίκη με 79-68, αποδεικνύοντας την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους. Μάλιστα αυτή ήταν και η μοναδική νίκη φιλοξενούμενου σε δεύτερο τελικό πρωταθλήματος.

Η ρεβάνς των «ερυθρόλευκων» ήρθε έναν χρόνο αργότερα όταν φιλοξένησαν ξανά τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους και αυτή τη φορά τον νίκησαν με 76-72, κάνοντας το 1-1 στη σειρά των τελικών.

Ίδιο σκηνικό και τη σεζόν 2007-08. Ο Παναθηναϊκός είχε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Άνοιξε το σκορ στον πρώτο τελικό, όμως παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο εκτός έδρας και ισοφαρίστηκε δικαιότατα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 71-55.

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν όπως και φέτος το πλεονέκτημα έδρας. Αφού ηττήθηκαν στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό, το «τριφύλλι» τους διέλυσε με 91-64 στον δεύτερο και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη –από άποψη διαφοράς- στην ιστορία των τελικών.

Τέλος πέρσι, ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα και έχοντας κάνει το 1-0 προσπάθησε να φτάσει στο 2-0 και να αγκαλιάσει τον τίτλο. Οι Πειραιώτες είχαν άλλη άποψη και νίκησαν 79-72, σε μία σειρά που πάντως κρίθηκε τελικά στα τέσσερα ματς υπέρ του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved