Μπατίστ: «Εμείς τη μάχη»

Μπατίστ: «Εμείς τη μάχη»

Στο επίσημο blog της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αρθρογράφησε ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος αναφέρθηκε στον δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό (29/5, 22.00, ΝΕΤ).

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο Αμερικανός σέντερ ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να υποστηρίξει τους πρωταθλητές Ευρώπης σε κόσμια πλαίσια:

«Hello to you all!

1-0. Ή αν προτιμάτε 0-1. Ο πρώτος τελικός ανήκει στο παρελθόν και δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε αυτή τη στιγμή. Μόνο ότι είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη στο ΣΕΦ. Γνωρίζουμε όμως ότι ακόμη έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Το αυριανό είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί αν δεν προσέξουμε, η νίκη στο ΣΕΦ δεν θα σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο εστιασμένοι σ’ αυτό που έχουμε να κάνουμε. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους τους φίλους μας, εσάς. Να νικήσουμε μπροστά στο δικό μας κοινό, στο δικό μας γήπεδο. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός παραμένει μια καλή ομάδα και είναι ικανοί να νικήσουν στο γήπεδό μας, όπως έκαναν και νωρίτερα φέτος. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο 110% και να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Τα πρώτα λεπτά στο ΣΕΦ σίγουρα δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Ο Ολυμπιακός έφτασε να πάρει μια διαφορά που έφτασε και τους εννέα πόντους. Είναι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις, αλλά ήταν ακόμη νωρίς στο παιχνίδι και έπρεπε να κοντρολάρουμε την κατάσταση. Το τι περνάει από το μυαλό ενός παίκτη εκείνη την ώρα είναι δύσκολο να το πω. Αλλά ξέρεις ότι με δύο καλές άμυνες και δύο εύκολα καλάθια στην επίθεση, κάτι που κάναμε μειώνοντας την απόσταση στους πέντε πόντους, είναι ένα καινούριο παιχνίδι. Μόλις μειώσαμε γίναμε πιο υπομονετικοί και πήγαμε στο ημίχρονο με τη διαφορά στον έναν πόντο. Ήταν κάτι που μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, καθώς δεν ξεχνάμε ότι παίζαμε και σε ένα γήπεδο όπως το ΣΕΦ, όπου είναι πάντα δύσκολο να παίξεις. Τα πράγματα εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο θετικά για εμάς. Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε λίγο καλύτερα και αυτό κάναμε. Βρήκαμε ένα καλό ρυθμό στην επίθεση, η άμυνά μας ήταν καλή. Αλλά και πάλι θα πρέπει να βελτιωθούμε και επιθετικά και αμυντικά, γιατί μόνο αν βελτιώνεσαι αγώνα με τον αγώνα στέφεσαι πρωταθλητής.

Κάποιοι πάλι μπορεί να πουν ότι βελτιωθήκαμε από αυτό το 3-0 για το οποίο ειπώθηκαν πολλά από ότι έμαθα αυτές τις μέρες. Για να πω την αλήθεια, όλη αυτή η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα δεν με επηρέασε καθόλου. Καθόλου! Ξέραμε ότι θα είχαμε την ευκαιρία να τους αντιμετωπίσουμε και πάλι, ότι θα είχαμε την ευκαιρία μας να τους νικήσουμε. Όταν ξέρεις ότι θα παίξεις ξανά και ξανά με έναν αντίπαλο, αργά ή γρήγορα θα βρεις τον τρόπο να πάρεις αυτό που θέλεις, οπότε αυτό το 3-0 δεν με ενόχλησε. Και ξέρω ότι δεν επηρέασε και τους άλλους παίκτες της ομάδας. Ίσως γι’ αυτούς το ότι μας νίκησαν τρεις φορές συνεχόμενες να ήταν κάτι σημαντικό και είναι λογικό, ίσως να πίστεψαν κάποιοι ότι θα γινόταν το ίδιο και στα πλέι οφ. Εμείς μελετήσαμε το βίντεο, είδαμε γιατί χάσαμε αυτούς τους τρεις αγώνες και πιστεύω ότι η αιτία ήταν η άμυνά μας. Η άμυνα ήταν για εμάς όλη τη χρονιά το δυνατό μας χαρτί και μας βοήθησε να κερδίσουμε παιχνίδια. Ξέραμε ότι αν ξαναπαίζαμε την άμυνα που παίξαμε όλη τη χρονιά, όπως στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα ή το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, θα είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη, Το κάναμε στον πρώτο αγώνα, αλλά όπως είπα θα πρέπει να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες, στα μικρά πράγματα και θα είμαστε καλύτεροι αύριο.

Ήμασταν καλύτεροι την Πέμπτη στον αγώνα από τον αντίπαλό μας. Μου μετέφεραν όμως ότι και πάλι γίνεται κουβέντα για τη διαιτησία. Όλοι θέλουν να βρουν το λόγο για τον οποίο έχασαν. Ο λόγος όμως δεν είναι οι διαιτητές. Είναι πάντα εύκολο να πεις ότι φταίνε αυτοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και δεν είναι μόνο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Είναι άνθρωποι όμως. Δεν είναι τέλειοι. Κανείς δεν θυμάται ένα καλό σφύριγμα, θυμόμαστε μόνο τα λάθος. Έγιναν λάθη, αλλά δεν μπορείς να δείξεις προς μία κατεύθυνση μόνο. Το γεγονός είναι ένα: Ότι βγήκαμε στο γήπεδο, παλέψαμε και επιστρέψαμε με τη νίκη που θέλαμε.

Όταν νικάς τον Ολυμπιακό, ειδικά στο δικό του γήπεδο, μπορείς να το γιορτάσεις, αλλά για λίγο. Ένα πεντάλεπτο μπορείς να το χαρείς. Μετά σταματάς, γιατί ήδη το μυαλό σου εστιάζει στο επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο θα μας βάλει για τα καλά στη θέση του οδηγού. Αν χάσουμε θα βρεθούμε και πάλι στο σημείο 0 και θα πρέπει να τους νικήσουμε ξανά εκεί για να πάρουμε τον τίτλο. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Η νίκη στον πρώτο τελικό ήταν σημαντική, αλλά η νίκη στο δεύτερο θα είναι πιο σημαντική. Έτσι, όπως είπα, είχαμε ένα λεπτό να το πανηγυρίσουμε, αλλά μετά από αυτό επιστροφή στη δουλειά. Ήδη ο πρώτος αγώνας ανήκει στο παρελθόν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς και να πάρουμε τη νίκη με εσάς δίπλα μας, γιατί ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Και όταν τα φώτα ανάψουν, είμαι πάντα έτοιμος να παίξω…

Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμη που δεν έχει σχέση με άμυνα, επίθεση και οτιδήποτε άλλο αγωνιστικό, αλλά και πάλι έχει να κάνει με το μπάσκετ. Στο ΣΕΦ ήταν η πρώτη φορά μετά από αγώνα που αφήσαμε το παρκέ τόσο ήσυχα. Δεν μας πέταξαν πράγματα, όλα ήταν εντάξει. Ένιωσα αυτή την ελευθερία που ένας παίκτης πρέπει να έχει. Είμαστε εδώ μόνο για να παίξουμε μπάσκετ και όχι για να γίνουμε κομμάτι καταστάσεων που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν εκεί, οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι λογικό ως ένα βαθμό να έχουν μαζί μου όταν παίζω εναντίον της ομάδας τους. Αλλά όπως έχω πει και σε συνεντεύξεις, δεν γεννήθηκα μέσα σε αυτή την αντιπαλότητα. Έπρεπε να μάθω γι’ αυτή χρόνο με το χρόνο. Τώρα, είμαι κομμάτι αυτής, αλλά μόνο αθλητικά, μόνο αγωνιστικά. ΣΕ αυτή τη διαφορετικού είδους αντιπαλότητα είναι κάτι που κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού δεν μπαίνει. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε: Να παίζουμε μπάσκετ. Και κάτι για τον κόσμο μας: Αφήστε μας να παλέψουμε εμείς για εσάς. Δεν χρειαζόμαστε όλα αυτά τα ηλίθια πράγματα που συμβαίνουν με το να πετάνε αντικείμενα κάποιοι ή με τα λέιζερ στα μάτια των αντιπάλων στις βολές, γιατί στο τέλος κάνει κακό μόνο σε εμάς και σε κανέναν άλλον. Αφήστε μας να βγούμε εκεί έξω, να παίξουμε δυνατά, να δώσουμε τη μάχη για εσάς…

Να είστε καλά και είμαι σίγουρος ότι θα σας δω αύριο στο γήπεδο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved