Μάριτς: «Δεν  πετύχαμε τίποτα...»

Μάριτς: «Δεν πετύχαμε τίποτα...»

Ο Άλεξ Μάριτς τόνισε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν αφοσιωθεί στο στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει επιτευχθεί ακόμα...

Τα πιο σημαντικά αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Άλεξ Μάριτς μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη»:

Θα’θελες να μας αποκαλύψεις τί σου είπε ο κόουτς την ώρα που σε έριξε στη μάχη;
«Μπες μέσα και κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις. Παίξε για να βοηθήσεις την ομάδα».

Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν είχε θιχτεί ο εγωισμός σας απ’ το γεγονός ότι είχατε χάσει και τους τρεις φετινούς αγώνες σας απέναντι στον Ολυμπιακό;
«Όχι, ειλικρινά εγώ δεν το σκεφτόμουν. Έχουμε μπροστά μας έναν στόχο και έχουμε αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σ’ αυτόν. Όταν μπαίνεις στο παρκέ απλά συγκεντρώνεσαι στο παιχνίδι που έχεις μπροστά σου και παίζεις. Είναι απλό: Όταν έχεις την ευκαιρία να σουτάρεις, σουτάρεις, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο».

Τί άλλαξε την Πέμπτη σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους φετινούς αγώνες σας με τον Ολυμπιακό; Μήπως αυτή τη φορά το θέλατε πιο πολύ το παιχνίδι;
«Κάθε φορά που μπαίνουμε στο παρκέ θέλουμε να κερδίσουμε. Απλά την Πέμπτη παραμείναμε όλοι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι, μιλάμε για τον πρώτο τελικό, εκεί όπου αν κερδίσεις παίρνεις μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια».

Την Πέμπτη είχατε μεγαλύτερο κίνητρο σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου;
«Σίγουρα. Θέλαμε το Κύπελλο, αλλά όπως και να το κάνουμε το Πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό. Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι αυτονόητο πως μία ομάδα που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης πρέπει να είναι Πρωταθλήτρια και στη χώρα της!»

Κάνατε το πρώτο βήμα και αποκτήσατε ένα πλεονέκτημα για τον τίτλο…
«Όχι, δεν το πιστεύω αυτό! Ειλικρινά σου λέω στα δικά μου μάτια η σειρά των τελικών είναι στο 0-0. Αν ο Ολυμπιακός έρθει την Κυριακή και μας κερδίσει, τότε θα έχουν και πάλι αυτοί το πλεονέκτημα. Για μένα δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα. Υπάρχουν μπροστά μας δουλειές που πρέπει να τακτοποιήσουμε».

Άλεξ, πόσο εύκολη είναι η ζωή ενός ψηλού που έχει συμπαίκτη τον Διαμαντίδη;
«Είναι πολύ καλό. Αποτελεί πραγματική ευχαρίστηση να παίζεις στην ίδια ομάδα με τον Δημήτρη. Όχι μόνο αν είσαι ψηλός, αλλά σε οποιαδήποτε θέση κι αν παίζεις. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και ξέρει να αναγνωρίζει όλες τις καταστάσεις».

Και πόσο άνετα αισθάνεσαι όταν ξέρεις πως αν εσύ είσαι στον πάγκο υπάρχει ένας Μπατίστ μέσα στο παρκέ;
«Σίγουρα, ο Μάικ είναι ιδιαίτερη περίπτωση, αφού παίζει 8 χρόνια στην ομάδα. Πρόκειται για σπουδαίο παίκτη, αλλά και συμπαίκτη, αφού με βοηθάει. Στις προπονήσεις είναι πολύ σκληρά τα πράγματα απέναντι του…»

Πώς σου φάνηκε η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ;
«Ήταν καλή. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού υποστήριξαν θερμά την ομάδα τους, αλλά δεν έκαναν άσχημα πράγματα. Έχω ακούσει τι είχε συμβεί την περασμένη σεζόν».

Και έχεις ζήσει ανάλογες στιγμές στα ντέρμπι της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα.
«Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα σ’ αυτούς του αγώνες. Και εκεί έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία και οπαδούς που είναι τρελά παθιασμένοι μ’ αυτές».



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved