«Έχασε την ευκαιρία ο Άρης»

«Έχασε την ευκαιρία ο Άρης»

Ο Άρης έφτασε κοντά στο «μπρέικ» απέναντι στον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της μεταξύ τους σειράς, ωστόσο όπως τόνισε ο Γιώργος Σιγάλας «έχασε την ευκαιρία».

Ο παλαίμαχος παίκτης των Άρη και ΠΑΟΚ μίλησε στα «Αθλητικά Νέα 98.7» και την εκπομπή «Όχι στο Κατενάτσιο» για τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στα πλέι οφ.. Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Αρχικά, ο κ. Σιγάλας, ανέφερε: «Όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι κέρδισε αυτός που ήταν πιο τυχερός. Έχασε ευκαιρία ο Άρης. Δεν ξέρω αν ήταν η μοναδική. Οι ομάδες έδειξαν ότι είναι ισοδύναμες. Η έδρα δεν επηρέασε τον Άρη. Θα πάει στα πέντε παιχνίδια η σειρά εκτός αν κάποια ομάδα μείνει από δυνάμεις. Είναι σημαντικό ότι οι αγώνες γίνονται γρήγορα και δε χάνουν τον ρυθμό τους οι παίκτες».

Για τον Σλούκα: «Είναι παιδί που μπορεί να εξελιχτεί σε ηγέτη. Αυτήν τη στιγμή η όποια διάκρισή του θα πρέπει να είναι οι σωστές επιλογές. Θέλησε να τελειώσει αυτός την φάση στο τέλος του αγώνα, αλλά θα μπορούσε να δώσει στα αριστερά του που περίμενε ελεύθερος παίκτης. Είναι άσχημο να λέμε ότι έκανε λάθος. Επειδή δείχνει προσόντα που μπορούν να τον κάνουν ηγέτη, δεν πρέπει να τον αγχώνει και να προσπαθεί να το πετύχει. Ο ηγέτης πολλές φορές παίρνει την φάση επάνω του. Μέσα από εκεί βγαίνει ο ηγέτης. Τώρα ξεκίνησε να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Έχει φοβερές προοπτικές».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης στον αγώνα στο Παλέ: «Στα δύο παιχνίδια στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης πρέπει να προσέξει τα ριμπάουντ, να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να φύγει στον αιφνιδιασμό και να κάνει σωστές επιλογές. Αν υπάρχει στατική επίθεση, ο Άρης θα έχει πρόβλημα. Στο χθεσινό παιχνίδι όταν ο Άρης πίεζε τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, είχε το πλεονέκτημα».

Για το αν η ήττα στο φινάλε ενός αγώνα επηρεάζει τους παίκτες: «Δεν πιστεύω ότι τους επηρεάζει. Αντιθέτως έχουν πιστέψει ότι μπορούν να κάνουν το μπρέικ. Ο ρυθμός υπάρχει στους παίκτες επειδή είναι συνεχόμενα παιχνίδια. Θα πρέπει όμως στο διάστημα των αγώνων οι παίκτες να βελτιώσουν τα λάθη τους».

Για το αν οι αναμετρήσεις του Άρη με τον ΠΑΟΚ «ξυπνούν» αναμνήσεις του παρελθόντος: «Νιώθω τυχερός που ένιωσε τον ρυθμό της πόλης σε τέτοια παιχνίδια. Έχει πέσει αρκετά το επίπεδο. Έχει ανέβει το ποδόσφαιρο γι’ αυτό δεν έχει τόσο ενδιαφέρον. Είναι σημαντική η θέση της Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι με την παρουσία του κόσμου θα είναι μια καλή εικόνα για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης».

Για το αν βρεθεί σε κάποια αναμέτρηση: «Θα έπρεπε να είμαι στις 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, όμως λόγω δουλειάς θα πρέπει να είμαι στον Πειραιά. Ελπίζω να έχουμε πέντε παιχνίδια για να πάω σε κάποιων αγώνα».

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό: «Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι έχει παρελθόν στο μπρέικ. Όπως έκανε πέρυσι. Μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Πιστεύω ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Χθες έχασε ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν αρκετά καλός ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν όπως στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Είχε για ακόμα μια φορά έναν εκπληκτικό Διαμαντίδη. Ο Μάριτς ήταν η κολώνα που έλειπε από τον Παναθηανϊκό. Είχε σημεία που δύσκολα σκόραρε και ο Μάριτς του πρόσφερε την ευστοχία. Νομίζω όμως ότι ο Ολμπιακός το έχασε το παιχνίδι. Έχει αρκετό ταλέντο στην περιφέρεια. Δεν θα είναι έκπληξη το διπλό στο ΟΑΚΑ. Ο Ομπράντοβιτς ξέρει πολύ καλά τι θέλει να πάρει από τους παίκτες του. Όταν έχεις ρυθμό στο παιχνίδι σου είναι λάθος να κάνεις αλλαγές. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός και το πλήρωσε. Έγιναν και μερικά λάθη από τους διαιτητές, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για τις ομάδες. Είναι άσχημο ομάδες όπως αυτές να βρίσκουν άλλοθι στην διαιτησία».

Τέλος, για τους τελικούς του ΝΒΑ ανάμεσα στους Ντάλας και το Μαϊάμι: «Πέραν από το ποιους παίκτες θαυμάζουμε πιστεύω ότι όλοι θα είμαστε με το Ντάλας, λόγω της παρουσίας των Στογιάκοβιτς και Νοβίτσκι. Ειδικά για τον Γερμανό, καθώς μιλάμε για έναν τεράστιο παίκτη. Επίσης, ο πρόεδρος της ομάδας έχει κάνει προσπάθειες για να κρατήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια. Το Ντάλας παίζει ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ το Μαϊάμι παίζει καθαρά αμερικάνικο».



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved