«Θα ήθελα Παναθηναϊκό»

«Θα ήθελα Παναθηναϊκό»

Στον Παναθηναϊκό θα ήθελε να αγωνιστεί ο Μανώλης Παπαμακάριος, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε σπουδαστές του ΚΑΡ.

Ο 31χρονος γκαρντ του Πανελληνίου εξήγησε πως θα ήθελε να δει πώς λειτουργεί η ομάδα, αλλά και πώς είναι να δουλεύσεις με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αποκάλυψε επίσης πως συζητούν με τον Μιχάλη Πελεκάνο και τον Κώστα Τσαρτσαρή την προοπτική να κλείσουν την καριέρα τους στο Περιστέρι, ενώ έχει ήδη σκεφτεί και το επόμενο βήμα αφότου αποσυρθεί από τη δράση: θα γίνει προπονητής. Όπως πιστεύει, άλλωστε: «Θα είμαι καλύτερος προπονητής από ό,τι παίκτης!». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Ήταν το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου. Όταν πας σε μια μεγάλη ομάδα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, μεγαλύτερη πίεση, αλλά και μεγαλύτερες αποδοχές. Πρέπει να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Την τελευταία χρονιά μού έγινε πρόταση να μείνω, αλλά με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό πίστευα πως ήταν καταστροφικό για εμένα».

Για τη διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Η πιο σημαντική διαφορά, εκτός από τη φετινή χρονιά, είναι ο προπονητής και ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει μια μαγιά παικτών οι οποίοι αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί. Έχουν το πνεύμα των πρωταθλητών και ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο».

Για το ποια ελληνική ομάδα θα διάλεγε για να αγωνιστεί: «Θα ήθελα να πάω στον Παναθηναϊκό για να δω πώς λειτουργεί η ομάδα, να δω πώς δουλεύει ο Ομπράντοβιτς».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα καριέρα του: «Σε γενικές γραμμές, ναι. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα. Όμως, είμαι ευχαριστημένος που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα, που παίζω σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο».

Για το μέλλον του: «Θα συζητήσω με τον Πανελλήνιο γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή μου, όμως δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο προπονητής, ποια θα είναι η διοίκηση. Σε ένα μήνα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Βρίσκομαι σε συζητήσεις με ομάδες και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα. Ακόμη όμως είναι νωρίς. Σε ένα μήνα θα ξέρουμε, όταν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα».

Για το αν θα επέλεγε ομάδα του εξωτερικού, στην οποία όμως δεν θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο: «Πριν από τρία χρόνια, όχι. Τώρα έχει ωριμάσει ο τρόπος σκέψης μου, καταλαβαίνω καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού. Αν ο προπονητής μού εξηγήσει πως για αυτόν το λίγο χρόνο εγώ είμαι χρήσιμος, τότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα».

Για τα κριτήρια επιλογής του ομάδας: «Στην Ελλάδα υπάρχουν 4-5 ομάδες που μπορούν να σε καλύψουν αγωνιστικά και οικονομικά. Παλαιότερα σκεφτόμασταν ποιος είναι προπονητής, πώς παίζει η ομάδα, τώρα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το οικονομικό και στη συνέχεια τα αγωνιστικά».

Για το αν σκέφτεται την προπονητική: «Είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ, με εξιτάρει η ιδέα και πιστεύω πως θα είμαι καλύτερος προπονητής από ό,τι παίκτης».

Για το πού θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του: «Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο Περιστέρι. Σκεφτόμαστε με τον Πελεκάνο και τον Τσαρτσαρή να αγωνιστούμε μία χρονιά όλοι μαζί».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο ελληνικός αθλητισμός είναι μέλος της κοινωνίας και ακολουθεί την πορεία της. Γίνονται προσπάθειες, τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν σε ένα καλοκαίρι. Οι ομάδες αρχίζουν τη σεζόν χωρίς προϋπολογισμό. Αν αυτοί που έχουν τη δύναμη δεν απαιτήσουν όσα το μπάσκετ χρειάζεται, τότε δεν θα γίνει τίποτα».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια απόφασή του: «Αν ήξερα ότι θα είχαμε τόσα οικονομικά προβλήματα στον Μακεδονικό, θα σκεφτόμουν να πάω. Ωστόσο, είχαμε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και έπειτα μέσω του Μακεδονικού έκλεισα μια μεγάλη συμφωνία με τον Ολυμπιακό».

Για την Εθνική Ελλάδας και τον Ηλία Ζούρο: «Είναι σίγουρο ότι θα δούμε καινούρια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού. Του αρέσει η πιεστική άμυνα και με το ρόστερ που θα έχει θα τα καταφέρει. Το παιχνίδι θα είναι πιο γρήγορο από ό,τι με τον Γιαννάκη και πιο οργανωμένο από ό,τι με τον Κασλάουσκας».



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved