«Ο Παναθηναϊκός το αβαντάζ»

«Ο Παναθηναϊκός το αβαντάζ»

Για τον πρώτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και τι περιμένει να δει στους επόμενους μίλησε ο Γιώργος Λημνιάτης.

Ο πρώην παίκτης των Πειραιωτών και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παμπαίδων μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra FM 103,3 για το αβαντάζ που απέκτησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης περνώντας από το ΣΕΦ, αλλά και τις αλλαγές που θα έκανε ο ίδιος στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα τεχνικά στοιχεία του πρώτου τελικού: «Εάν εξαιρέσεις το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετική προσέγγιση στο επιθετικό κομμάτι. Είδα έναν Παναθηναϊκό που ενώ αρχικά ήταν στατικός, μετά έβαλε κι άλλους τρόπους τακτικής στην επίθεση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ερχόταν με φόρα από το 3-0, κάτι που το έδειξε στην αρχή, αλλά στη συνέχεια αγχώθηκε. Τα στοιχεία σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας άλλαξαν χθες (26/05). Ο Ολυμπιακός έχασε πολλά εύκολα καλάθια. Η άμυνα προσαρμογής του Παναθηναϊκού, ουσιαστικά, άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός υστερεί στο περιφερειακό σουτ κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός. Αντίστοιχα, στον Ολυμπιακό δεν βγήκε η αμυντική επιλογή του. Το ποστάρισμα του Καϊμακόγλου στον Παπαλουκά ήταν επίσης σημείο αναφοράς. Ο Τέπιτς βοήθησε πολύ χθες (26/05). Στον Ολυμπιακό έλειψε ο τρίτος παίκτης, κάτι που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός στο αμυντικό κομμάτι είναι συνεπέστατος. Εκείνο που άλλαξε είναι η επίθεσή του».

Για το πώς θεωρεί πως θα εξελιχθούν οι επόμενοι τελικοί: «Φαίνεται ξεκάθαρα φέτος ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά στον Παναθηναϊκό, περισσότερο από κάθε φορά. Βέβαια, το αβαντάζ το έχει πλέον ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που είναι κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια και η έδρα του δεν σπάει εύκολα. Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, αυτό θα γίνει και στα επόμενα της σειράς».

Για το τι πρέπει να κάνει, εν όψει του δεύτερου τελικού, ο Ολυμπιακός: «Η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Δεν επιτρέπεται για μια ομάδα με τέτοια ποιότητα, όπως ο Ολυμπιακός, να χάνει τη συγκέντρωσή της. Θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ελέγχει τις καταστάσεις. Στην τακτική θεωρώ πως ο Ίβκοβιτς δεν θα αλλάξει κάτι στην αμυντική φιλοσοφία του, εξάλλου τον έχει δικαιώσει αυτό το πλάνο. Ίσως εγώ να επιδίωκα να έβαζα την μπάλα περισσότερο μέσα στο καλάθι. Θα πρέπει επίσης να βάλει μέσα και το transition game.

Για το τι πρέπει να κάνει, εν όψει του δεύτερου τελικού, ο Παναθηναϊκός: «Ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πώς να διαχειρίζεται τα ματς. Έδιωξε από πάνω του, αν υπήρχε, αυτή την άσχημη ψυχολογία. Είναι δεδομένο πως θα τρέξει, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ, είμαι σίγουρος για αυτό, αλλά δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξει κάτι. Περισσότερο να διατηρήσει τα κεκτημένα πρέπει».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved