«Μας εξιτάρει το πρωτάθλημα»

«Μας εξιτάρει το πρωτάθλημα»

Στο επίσημο blog της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αρθρογράφησε σήμερα (25/5) για πρώτη φορά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (26/5, 22.00, ΝΕΤ).

Διαβάστε το άρθρο του:

«Γεια σας και πάλι… Εύχομαι να είστε όλοι καλά… Επικοινωνούμε ξανά, ενώ έχει αρχίσει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Ήταν κάτι αναμενόμενο ότι αυτές οι δύο ομάδες θα είναι στη σειρά των τελικών και το μοναδικό ερωτηματικό ήταν το πού θα γινόταν ο πρώτος αγώνας. Ποιος θα είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει όμως ανά πάσα στιγμή σε μια τέτοια σειρά, είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Το έχουμε ζήσει άλλωστε. Είναι κάτι που ξέρουμε, είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς θα αναμετρηθούν δύο ισοδύναμες ομάδες που έχουν σαφή προσανατολισμό αγωνιστικό.

Ο Ολυμπιακός μας έχει νικήσει τρεις φορές, αλλά και οι τρεις έχουν από μία ιδιαιτερότητα και ήταν κάτι που συζητήθηκε και στη συνέντευξη Τύπου της σειράς των τελικών. Ο πρώτος τελικός κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τον Διαμαντίδη ουσιαστικά απόντα, τη δεύτερη φορά επιλέξαμε να μην νικήσουμε με έναν πόντο, αλλά να πάμε στην παράταση και να διεκδικήσουμε τη διαφορά και στον τελικό του Κυπέλλου οι λεπτομέρειες έκριναν τον αγώνα στο τελευταίο λεπτό, στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια. Όπως κι αν έχει το 3-0, είναι 3-0, έχει γραφεί και κανείς δεν αναζητά δικαιολογίες σε αυτή την ομάδα. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν τίτλο με ένα από αυτά τα παιχνίδια. Εδώ έχουμε όμως ένα θεσμό διαφορετικό και αυτός ο θεσμός λέει ότι πρέπει να νικήσεις τρεις φορές. Οπότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Άλλο ένα παιχνίδι και άλλο μια σειρά. Άλλωστε παιχνίδι με παιχνίδι εξετάζεις τα δεδομένα.

Εμείς σε σχέση με την προετοιμασία που κάναμε μετά το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και την τεράστια επιτυχία εκεί στη Βαρκελώνη, που δεν είχαμε και πολλές μέρες να προετοιμαστούμε, τώρα έχουμε περισσότερες μέρες. Και δεν σας κρύβω ότι ουσιαστικά και στη σειρά των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ το μυαλό μας ήταν στη σειρά των τελικών. Με όλο το σεβασμό που έχουμε για τον ΠΑΟΚ, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάποια απώλεια σε αυτή τη σειρά, άρα λοιπόν προσπαθήσαμε να είμαστε προσανατολισμένοι και στον τρόπο δουλειάς που κάναμε στην προπόνηση, αλλά και στα παιχνίδια για τους τελικούς.

Δυστυχώς είχαμε μια ατυχία με τον Στράτο Περπέρογλου. Ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα, ή θεραπεία με τη θεραπεία θα μπορέσουμε να τον έχουμε μαζί μας. Είναι δεδομένο και το ξέρουν και ο κόσμος και οι φίλοι μας, ότι αυτή τη σειρά θα την κρίνουν λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι και τα τρία παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Εκτός από το ότι κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, σε κάθε παιχνίδι είχαμε εμείς κάποιες απώλειες. Είναι κάτι που θα καταλάβουν όλοι, είναι κάτι που το έχει πει πολλές φορές και ο Ζέλικο σε συνεντεύξεις Τύπου μετά από αγώνες: Χρειαζόμαστε τη βοήθεια περισσότερων παικτών, να πάρουν πρωτοβουλίες περισσότεροι παίκτες και να είναι σε συγκέντρωση και σε ψηλότερο ρυθμό περισσότεροι παίκτες. Επιπλέον στο πρώτο παιχνίδι είχαμε την απώλεια του Διαμαντίδη με την έννοια ότι ναι μεν αγωνίστηκε, αλλά προερχόταν από ίωση που τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετά, στο δεύτερο παιχνίδι δεν αγωνίστηκε ο Νίκολας ο οποίος προερχόταν από ίωση και τραυματισμό. Και στον τελικό του Κυπέλλου είχαμε παίκτες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι σκόρερ και δημιουργοί, σε πολύ κακή μέρα. Αναμφίβολα, σε αυτό συντελεί και ο αντίπαλος με την άμυνά του. Δεν το παραγνωρίζουμε το γεγονός αυτό. Μετά όμως από ενδελεχή και λεπτομερή ανάλυση των παιχνιδιών, αυτό που είδαμε είναι πως πρόκειται για σουτ και καταστάσεις τις οποίες αυτοί οι παίκτες που είναι πρωταθλητές Ευρώπης, μπορούν να αντιμετωπίσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν κάνει νίκες επί τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι, η Σιένα για να φτάσουν ως τη στέψη τους για μία ακόμη φορά ως πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να κερδίζουν μεγάλα παιχνίδια. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας και ο στόχος μας που είναι και ο τελευταίος της σεζόν, μας εξιτάρει όλους, μας δίνει κίνητρο. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να κερδίσουμε τρεις φορές τον Ολυμπιακό για να στεφθούμε πρωταθλητές Ελλάδας.

Θα θέλαμε ο κόσμος, εσείς, να δώσετε το «παρών», να μας βοηθήσετε όπως κάνατε στη Βαρκελώνη και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Αλλά όταν έρθει η ώρα να αγωνιστούμε στο ΟΑΚΑ, να είστε προσεκτικοί, με την έννοια ότι δεν χωρούν παρατυπίες. Μην ξεχνάμε ότι ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι όταν έπεσε κάποιο αντικείμενο στο γήπεδο στην προηγούμενη αναμέτρηση και ότι θα υπάρξουν και τιμωρίες για τις ομάδες, βαριές τιμωρίες, σε περίπτωση επεισοδίων. Σας θέλουμε δίπλα μας, όπως εσείς ξέρετε να στέκεστε δίπλα μας χωρίς επεισόδια.

Να είστε καλά και θα σας δούμε στο γήπεδο».



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved