«Όνειρό μου το πρωτάθλημα»

«Όνειρό μου το πρωτάθλημα»

Την άποψη ότι τόσο αυτός, όσο και οι συμπαίκτες του, θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για τον τίτλο, εξέφρασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», λίγο πριν την έναρξη της σειράς των τελικών της Α1 με τον Παναθηναϊκό, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Υπήρχε κάποιο κέρδος στην ομάδα από τις αναμετρήσεις με τον Αρη; Μιλάμε για ημιτελική σειρά η οποία όμως κύλησε πανεύκολα για σας.

«Κάποιοι παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς επανήλθαν σιγά σιγά ενώ και κάποιοι άλλοι που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής κέρδισαν κάποια λεπτά στο παρκέ και ορισμένοι βρήκαν ρυθμό μέσα από αυτά τα παιχνίδια και είναι σε καλύτερη φόρμα. Ηταν μία διαδικασία που έπρεπε να την περάσουμε. Ολοι γνωρίσουμε πολύ καλά ότι στην Ελλάδα οι δύο πρώτες ομάδες έχουν τεράστιες διαφορές από τις υπόλοιπες, αυτό επαληθεύτηκε στα ματς με τον Αρη. Αυτά πάντως πέρασαν και εμείς πρέπει να κοιτάμε μόνο τους τελικούς»

Εχετε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό σε ισάριθμα παιχνίδια. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Το 3-0 επί του Παναθηναϊκού δε σημαίνει κάτι αγωνιστικά, ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο νόημα για μας το ψυχολογικό του κομμάτι. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές, πλέον ξέρουμε καλά πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, αν παίξουμε έξυπνα και καλά είναι στο δικό μας χέρι η νίκη και σε κανενός άλλου».

Τα μεταξύ σας παιχνίδια είναι δεκάδες τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον. Υπάρχουν νέα στοιχεία που βάζουν οι ομάδες τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού;

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλό μας όπως το ίδιο συμβαίνει και από τη δική τους πλευρά. Οι δύο προπονητές γνωρίζονται επίσης καλά. Πολλά πράγματα δε μπορείς να αλλάξεις, ωστόσο σίγουρα θα υπάρξουν κάποια τρικ που θα δουλέψουμε με σκοπό να κερδίσουμε κάτι από αυτά. Οι πάγκοι θα είναι καλά προετοιμασμένοι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ποια ομάδα θα μείνει πιστή στο αγωνιστικό πλάνο που θα έχει αποφασίσει ο προπονητής και ποια ομάδα θα είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει παραδεχτεί δημόσια ότι η ατμόσφαιρα του ΣΕΦ στο φετινό ματς της κανονικής περιόδου ήταν καταπληκτική, χωρίς το παραμικρό ευτράπελο. Παρόμοια ήταν η συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού και στο Ελληνικό. Πιστεύεις ότι θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ότι γίνεται μια ευχάριστη συνήθεια;

«Οι οπαδοί μας φέτος έχουν αποδείξει και στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ και στον τελικό του Κυπέλλου ότι μπορούν να δημιουργήσουν φανταστική ατμόσφαιρα, χωρίς την παραμικρή ακρότητα. Έχουν αποδείξει ότι είναι υποδειγματικοί και ελπίζω να έχουν παρόμοια συμπεριφορά και στους τελικούς. Μπορούν να το καταφέρουν. Να γίνουν οι τελικοί υπό καλές συνθήκες δεν το έχει ανάγκη μόνο το μπάσκετ αλλά γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός».

Αν τελικά κατακτήσετε το πρωτάθλημα, ποιο θα είναι το πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνεις μόλις μπεις στα αποδυτήρια;

«Απέχουμε πολύ από αυτό. Κάτσε να φτάσουμε εκεί και θα δούμε. Σίγουρα ερχόμενος στον Ολυμπιακό αυτό ήταν το όνειρό μου, αυτός ήταν ο στόχος μου. Θα το χαρώ πάρα πολύ, αλλά ας προχωράμε βήμα βήμα. Το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σπουδαίο της σειράς, γιατί, στατιστικά μιλώντας, συνήθως σε αυτά σπάνε οι έδρες, πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το 1-0 ώστε να πάμε στο ΟΑΚΑ με άλλο αέρα».

Το συμβόλαιο σου με τον Ολυμπιακό τελειώνει το καλοκαίρι. Έχεις αναφέρει στο παρελθόν ότι θα φύγεις από την ενεργό δράση με το κεφάλι ψηλά. Αν πάρετε το πρωτάθλημα, θα αποχωρήσεις;

«Αντέχω ακόμη να παίξω και σωματικά και ψυχικά και εγκεφαλικά, αλλά το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι το πρωτάθλημα. Μετά θα έχω την ηρεμία να καθίσω να σκεφτώ κάποια πράγματα, θα έχω τον χρόνο να δω τι θα προκύψει, τι προτάσεις θα έχω, Σίγουρα πολλά θα εξαρτηθούν από το αν πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν το κατακτήσουμε, θα είναι όλα πιο καλά για μένα».

Η χώρα μας περνάει δύσκολες μέρες, η οικονομική κρίση φέρνει μαζί της και βίαιες συμπεριφορές. Ποια είναι η άποψή σου για το θέμα;

«Η χώρα μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Λάθος χειρισμοί κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων μας έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να παραμείνουμε ενωμένοι, να συσπειρωθούμε ακόμη περισσότερο  και να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι.Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κατάσταση δεν αλλάζει αν σκεφτόμαστε αρνητικά συνεχώς.Πρέπει να βρούμε τρόπους να την αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα. Το καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο για πολλούς ανθρώπους, το βιώνω καθημερινά στους ανθρώπους που συναναστρέφομαι.Αλλά, επαναλαμβάνω, πως στο δικό μου μυαλό «κλειδί» είναι να γίνουμε λίγο πιο αισιόδοξοι γιατί εκτός από το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει διακρίνω και έντονο πρόβλημα, βλέπω ανθρώπους να μη χαμογελάνε. Η Ελλάδα έχει ξαναπεράσει δύσκολες στιγμές και πρέπει μόνοι μας να βρούμε τρόπους να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Η κρίση έχει φέρει πολλά άσχημα πράγματα μαζί της, αλλά έχει φέρει κι ένα καλό: έχουν δυναμώσει οι φιλίες. Έχουν σμίξει οι παρέες, περνούν πιο ποιοτικό χρόνο οι φίλοι στα σπίτια και κάτι καλό που θα βγει όταν εξέλθουμε από την κρίση είναι ότι θα είμαστε περισσότερο ενωμένοι και πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους».

Έχεις καταλάβει ότι ο αθλητισμός είναι ίσως η μοναδική πηγή χαράς, ενθουσιασμού του κόσμου μέσα στον κυκεώνα προβλημάτων τον οποίο βιώνει καθημερινά;

«Ο αθλητισμός είναι ένας καλός τρόπος εκτόνωσης, τουλάχιστον όμως να το κάνουμε σωστά. Για μας τους αθλητές το μπάσκετ είναι η ζωή μας, για τον κόσμο που αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα είναι διαφορετικό πράγμα. Εγώ, προσωπικά, δεν μπορώ να ζητήσω από τον κόσμο μας να ταυτιστεί, όπως οφείλω να ταυτιστώ εγώ που είναι η δουλειά μου. Πολλοί αγαπάνε την ομάδα και περιμένουν πως και πώς να πανηγυρίσουν , αλλά καταλαβαίνω ότι αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να έρχονται συχνά στο γήπεδο. Το σέβομαι και το κατανοώ».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved