«Το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα»

«Το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα»

Στο επίπεδο του πρωταθλήματος στάθηκαν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς στη σημερινή (24/5) συνέντευξη Τύπου.

Οι προπονητές των «αιωνίων» δεν ήθελαν επίσης να αναφερθούν στη βία, καθώς φέτος έχουν μειωθεί σημαντικά τα κρούσματα, ενώ ο «Ντούντα» υπογράμμισε πως το 3-0 που έχει ο Ολυμπιακός φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει τίποτα. Στο μεταξύ οι Σούλης Μαρκόπουλος και Λευτέρης Σούμποτιτς υπογράμμισαν πως περιμένουν ωραία παιχνίδια και στους αγώνες μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης μίλησε πρώτος...

«Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει καθεστώς πάντα πριν την τελική φάση του πρωταθλήματος. Σίγουρα οι τελικοί αυτοί θα κρίνουν τον πρωταθλητή και θα κρίνει και την ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας. Πέραν από τις ευχές μου στους προπονητές, θέλω να πω ιδιαίτερα για τη θέση που θα κρίνει στη Θεσσαλονίκη τη συμμετοχή. Ίσως είναι ερέθεισμα για να ισχυροποιηθούν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι το καλύτερο να είναι το πρωτάθλημα υπόθεση δύο ομάδων. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα, ότι η οικογένεια του μπάσκετ και η ελληνική κοινωνία, δεν αντέχουν τους λίγους να χαλάνε την ατμόσφαιρα. Κανείς δεν μπορεί να τους ανεχτεί πια. Μακριά από το μπάσκετ. Εμείς προσπαθούμε και παίρνουμε μέτρα. Θέλω να προστατεύσουμε όλοι το άθλημα. Καλή επιτυχία στους προπονητές».

Ο κάθε προπονητής έκανε μία ερώτηση στον παίκτη του...

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε: «Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κάτι τον παίκτη μου, όλα φαίνονται με τα μάτια. Το μάτι πρέπει να είναι καθαρό και άγριο».

Στη συνέχεια ο Μάικ Μπατίστ πήρε τον λόγο και είπε: «Δεν έχω κάποια ερώτηση στον προπονητή μου, ξέρουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε και έχουμε το μειονέκτημα έδρας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Νίκος Χατζηβρέττας υποστήριξε: «Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τι θα κάνουμε για να νικήσουμε».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Γιαννακίδης επισήμανε: «Θέλουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να κερδίσουμε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

Σχετικά με το τι κρατάνε από το πρωτάθλημα και τι θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους:

Ίβκοβιτς: «Όπως είπε ο κύριος Οικονομίδης αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το κρατήσουν δύο ομάδες. Χρειάζεται ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρέπει να είναι πιο ισχυρή η λίγκα για να είναι και πιο δυνατή η Εθνική. Πιστεύω ότι προχωράμε καλύτερα σε σχέση με τον Οκτώβρη, δεν έχουμε γεμάτα γήπεδα. Συναρπαστικά παιχνίδια, αυτά των τελικών θα είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ξέρω πως σέβεται ο κόσμος στην Ευρώπη. Δεν θέλω να μιλάω για τη βία, στα τρία προηγούμενα παιχνίδια δείξαμε κάτι καλό και θα πρέπει να είμαστε σγυκεντρωμένοι να παίξουμε καλά».

Ομπράντοβιτς: «Θα ήθελα να πω ότι στην Ελλάδα έχουμε δύο ομάδες που παίζουν μπάσκετ στο επίπεδο που όλοι γνωρίζουμε, σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και μία ακόμα ομάδα που θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Θα ήταν πάρα πολύ καλό να είχαμε περισσότερες ομάδες σε υψηλότερο επίπεδο. Φέτος δεν είδαμε να υπάρχουν προβλήματα βίας και είναι κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε».

Μαρκόπουλος: «Αν εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Το άσχημο ήταν ότι υπήρχε λίγος κόσμος στο γήπεδο. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερο στο γήπεδο».

Σούμποτιτς: «Αυτό που θέλω να θυμάμαι είναι ότι επέστρεψα μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ενώ θέλω να ξεχάσω τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρακλή που εύχομαι να μην ξαναγίνουν».

Αναφορικά με το αν δίνει ψυχολογικό πλεονέκτημα το 3-0 που έχει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό:

Μαυροκεφαλίδης: «Μας δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να αντιδράει οπότε όλα θα φανούν στους τελικούς».

Μπατίστ: «Κανείς δεν θέλει να χάνει στον Παναθηναϊκό και γενικότερα, γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας, πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα έχουν γίνει μεταξύ μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτόν τον αγώνα, έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας, να εστιάσουμε ότι θέλουμε τη νίκη, ξέρουμε ποιοι είμαστε και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι».

Για το εάν δυσκολεύει το 3-0 που έχει ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής

Ίβκοβιτς: «Στο πρώτο παιχνίδι κερδίσαμε δίκαια πιστεύω στο τέλος, στο δεύτερο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κερδίσει. Στο τρίτο έγινε τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα, περιμένουμε μία σειρά να γίνουν και τα πέντε παιχνίδια. Αυτό το 3-0 δεν ήταν αληθινή κατάσταση στα πρώτα τρία παιχνίδια. Με τον Ζέλικο είμαστε οικογένεια, είναι δυνατόν να υπάρχει εγωισμός. Τι περιμένετε τώρα...».

Ομπράντοβιτς: «Όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά και αυτή είναι η απάντηση για όλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το πρώτο παιχνίδι της σειράς θα παιχτεί στο ΣΕΦ. Ξέρουμε λοιπόν ότι αν θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές θα πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, δύσκολο μεν, αλλά φυσικά θα το προσπαθήσουμε. Ο αγώνας γίνεται ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τα συναισθήματα των παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ

Χατζηβρέττας: «Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μία γιορτή. Οι ρυθμοι της πόλης θα είναι αποκλειστικά για το μπάσκετ. Θα είναι γεμάτα τα γήπεδα, ελπίζω να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα για να το χαρούμε όλοι. Ελπίζω να απολαύσουμε τους τελικούς».

Γιαννακίδης: «Τιμή μου που θα παίξω σε τόσο μεγάλα ματς. Πιστεύω ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια για να μας στηρίξουν χωρίς επεισόδια. Ο Ολυμπιακός έχει πιο μεγάλη δίψα αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει διπλό στο ΣΕΦ».

Για το εάν έχουν «ξυπνήσει» οι οπαδοί των ομάδων

Σούμποτιτς: «Η πόλη ζει σε αυτόν τον ρυθμό και πιστεύω θα είναι πολύ ενδιαφέρον, οι οπαδοί ασχολούνται. Εύχομαι να ζήσουμε τις παλιές καλές στιγμές. Υπάρχουν προβλήματα, ο Σλούκας δεν μπορούσε να παίξει στη σειρά, έχουμε πρόβλημα με τον Ταπούτο και τον Ουίντερς, ενώ προέκυψε και πρόβλημα με τον Μπράουν. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τρεις από αυτούς τους παίκτες για το πρώτο ματς. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Ίβκοβιτς και τον κύριο Ομπράντοβιτς ότι δεν σημαίνει τίποτα το 3-0. Ένας τελικός είναι μία σειρά και δεν παίζουν ρόλο τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα νικήσει και οι δύο ομάδες μπορούν να σπάσουν έδρα. Πολύ ενδιαφέροντες οι τελικοί».

Μαρκόπουλος: «Πιστεύω ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Τα ρόστερ ήταν διαφορετικά στην κανονική περίοδο και δεν μπορείς να κρίνεις. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα είναι αξιοπρεπείς για να μην πληγωθεί το μπάσκετ. Είναι δύσκολο να παίζεις ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, σου δημιουργούν αρνητικό αίσθημα λόγω της διαφοράς δυναμικότητας. Όταν σου λείπουν παίκτες έχεις προβλήματα χημείας. Όσον αφορά τον Μάρσαλ η γυναίκα του γέννησε και ελπίζουμε να είναι απόψε ή αύριο στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Ομπράντοβιτς είπε ότι τρία παιχνίδια κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Έχουν έμπειρους παίκτες και οι δύο ομάδες. Είναι εύλογο ότι οι έδρες μπορούν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή. Θα παίξουν ρόλο μικρές λεπτομέρειες, όποια ομάδα βάλει την άλλη στον ρυθμό της θα επικρατήσει».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved