«Ρόλο οι προσωπικότητες»

«Ρόλο οι προσωπικότητες»

Οι τελικοί του πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προσωπικότητες.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra fm 103,3» για τους αγώνες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Άρης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Πανιωνίου…

Για τις εύκολες νίκες των δύο «αιωνίων» στους ημιτελικούς με αντίπαλο τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει. Έχει σχέση το γεγονός πως έχουν πολύ ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να διαθέτουν καλούς προπονητές και παίκτες. Φαίνεται και από τις πορείες τους στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ καλές ομάδες και σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και αν βρίσκονται αυτή θα ήταν η εικόνα. Μου είπαν κάποιοι φίλοι, ότι αυτά τα παιχνίδια των ημιτελικών ήταν βαρετά. Δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας όμως καμία κατηγορία για τους Μαρκόπουλο και Σούμποτιτς που έχουν μία ομάδα με μπάτζετ το 1/30 των μεγάλων και έχουν χάσει παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Τελείωσε όμως τώρα αυτό και τώρα έχουμε δυνατές αναμετρήσεις στου τελικούς».

Για τους αγώνες ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη: «Είναι δύσκολο να κάνεις πρόγνωση σε τέτοιους αγώνες. Μπορεί να γίνουν πέντε παιχνίδια στη κάθε σειρά και το κάθε παιχνίδι να έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή και να είναι διαφορετικό το έργο. Ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα λόγω έδρας, γιατί φαίνεται πως δύσκολα μπορεί μία ομάδα να κερδίσει στην έδρα της άλλης. Άρα το πλεονέκτημα της έδρας είναι σημαντικό και δύσκολα θα σπάσει. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει ένα έλλειμμα στους Έλληνες παίκτες και στηρίζεται στους ξένους. Έλλειψε ο Μάρσαλ στα ματς με τον Παναθηναϊκό και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσει. Έχει προσθέσει και καινούριους παίκτες στο ρόστερ που δεν έχουν αφομοιώσει ακόμα το παιχνίδι του Μαρκόπουλου. Και ο Άρης έχει κάνει πολλές προσθήκες ειδικά στους ψηλούς, γι’ αυτό είναι δύσκολο να πεις τι περιμένεις από τις δύο ομάδες. Ο Άρης είναι βελτιωμένος αμυντικά τώρα με τον Σούμποτιτς και έχει παίκτες στην περιφέρεια που μπορεί να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Οι διαφορές είναι μικρές».

Για τους αγώνες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Είναι ένα γεγονός το 3-0. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος φέτος. Και τα τρία ματς ήταν διαφορετικά, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε πως στο δεύτερο ματς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ανταγωνιστικός. Αυτό που κατάφερε ο Ιβκοβιτς είναι να βάλει προσωπικότητα στην ομάδα με την προσθήκη του Σπανούλη. Επίσης  ο Χαλπερίν, ο Γλυνιαδάκης έχουν βοηθήσει πολύ. Ο Μπουρούσης είχε μία τιμωρία αλλά ήταν καθοριστικός στον τελικό του κυπέλλου, ο Γκόρντον έχει καθοριστικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος και παίζει στα ίσα τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη τι να πούμε; Μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Περπέρογλου και πόσο θα λείψει, αφού κάθε απουσία είναι σημαντική, αφού ο Τέπιτς δεν έχει την εμπιστοσύνη του Ομπρντοβιτς στα κρίσιμα παιχνίδια. Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά όχι τόσο όσο το ΠΑΟΚ – Άρης. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει μέσα στο ΣΕΦ,  το έχει ξανακάνε στο παρελθόν. Είναι παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Για τον τρόπο παιχνιδιού των δύο «αιωνίων» και το που θα κριθούν οι αναμετρήσεις: «Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει πλέον το «πικ εν ρολ» τόσο πολύ όσο το έκανε στο παρελθόν. Δεν έχει πλέον τους Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους και πλέον βρίσκει άλλους τρόπους κυρίως με το «ποστάρισμα» του Σάτο και τους ψηλούς γκαρντ που παίζουν με πλάτη. Αυτό το κάνει και ο Περπέρογλου.  Ο Ολυμπιακός βάζει τον καλύτερο αμυντικό του, τον Γκόρντον να μαρκάρει τον Διαμαντίδη και να τον βγάζει εκτός ρυθμού. Γενικά ο Ίβκοβιτς απλώνει την άμυνα σε όλο το γήπεδο για να μην έχει χρόνο η αντίπαλη ομάδα να κάνει επίθεση. Ρόλο θα παίξουν οι προσωπικότητες και οι χαρακτήρες. Και οι δύο ομάδες έχουν τέτοιους παίκτες. Ο Σπανούλης θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως και ο Διαμναντίδης από τον Παναθηναϊκό».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved