Κάλεσμα στον κόσμο από Κωνσταντίνου

Κάλεσμα στον κόσμο από Κωνσταντίνου

Το Μαρούσι φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ο Βασίλης Κωνσταντίνου εξηγεί το χρονικό του θαύματος των «κιτρινόμαυρων».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας των βορείων προαστίων μίλησε στην εφημερίδα «Αμαρυσία» και στον Μάρκο Τσάκα, ζητώντας στήριξη από τους φιλάθλους της πόλης για την ομάδα που κάνει χρόνια τώρα το Μαρούσι υπερήφανο.

Αποσπάσματα της συνέντευξης

Υπάρχει μια αίσθηση, τόσο στον δημοσιογραφικό κύκλο, όσο και στους φιλάθλους του Αμαρουσίου, ότι η αντίδραση όλων, ερασιτέχνη, Βωβού, και γενικά όσων ήταν περί την ομάδα, στα όσα γίνονταν ή μάλλον, στα όσα δεν γίνονταν από τους επίδοξους αγοραστές, ήταν αρκετά καθυστερημένη. Έλεγαν όλοι «μα τι περιμένουν και δεν τους διώχνουν;»

«Δεν μπορώ να πω ότι αργήσαμε, γιατί μεσολάβησε και η περίοδος του καλοκαιριού. Φύγαμε για διακοπές και είχαν μείνει μόνο ο Κώστας Κουτσούκος και ο δήμαρχος. Με τις καινούργιες διαβεβαιώσεις που έδιναν κάθε τόσο οι Γκάμαρης-Μαρής, γινόντουσαν πειστικοί, έπαιρναν πίστωση χρόνου, και κάθε φορά ερχόντουσαν με καινούργιες προτάσεις. Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Περιμέναμε να δούμε να γίνουν πραγματικότητα τα όσα υπόσχονταν».

Πολλοί μάλιστα έφεραν το παράδειγμα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στον οποίο προσπάθησε να εμπλακεί ο κ. Γκάμαρης, αλλά ο πρόεδρος του Μιχάλης Κίτσιος, ζήτησε να καταθέσει πρώτα εγγυητική επιστολή, κάτι που δεν έκανε.

«Αυτό κάναμε κι εμείς, με τη μόνη διαφορά ότι το κάναμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν πια είχαμε απελπιστεί και βλέπαμε ότι ο Γκάμαρης και ο Μαρής δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και έλεγαν ψέμματα. Η διαφορά με εμάς ήταν ότι πλέον ο χρόνος έτρεχε εις βάρος μας, είχαν ήδη πληρώσει μια δόση στην εφορία, αλλά όλα αντί να πηγαίνουν προς τα μπρος, πήγαιναν προς τα πίσω.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αντιδράσουμε δυναμικά πλέον, καλέσαμε στο πλευρό μας και τους φιλάθλους της ομάδας, τους μαρουσιώτες που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την ομάδα και στις καλές και στις άσχημες στιγμές της, και να αναγκάσουμε έτσι τους Γκάμαρη και Μαρή να φύγουν από την ομάδα. Έτσι στις 12 Οκτωβρίου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Γ. Πατούλη, αναλάβαμε τις τύχες της ΚΑΕ του ΓΣΑ.

Ανέλαβαν οι μαρουσιώτες την τύχη του Αμαρουσίου, αφού όλοι όσοι μετέχουν στο Δ.Σ., είναι μαρουσιώτες που αγαπάνε την ομάδα και υπάρχουν και 2 άνθρωποι όπως εγώ κι ο Κώστας Κουτσούκος, που έχουμε παίξει μπάσκετ στην ομάδα».

Αναλαμβάνουν οι μαρουσιώτες το Μαρούσι λοιπόν, και σε τι κατάσταση βρίσκετε την ομάδα, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι, καθώς στο αγωνιστικό ήταν γνωστό ότι δεν υπήρχαν καν παίκτες.

«Καταρχήν, θέλαμε να βρούμε έναν άνθρωπο που θα αγαπάει το Μαρούσι και την ομάδα, να είναι αγαπητός στον κόσμο, για να τεθεί επικεφαλής της ομάδας. Και φυσικά, δεν υπήρχε άλλος πιο κατάλληλος, από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, τον οποίο Κώστας Κουτσούκος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε για τη θέση του προπονητή. Τον πήρε τηλέφωνο αμέσως και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επίσης αμέσως δέχθηκε, προς τιμήν του. Καθήσαμε μαζί και είπαμε ποιο μπορεί να είναι το μπάτζετ της ομάδας. Το μπάτζετ της φετινής χρονιάς φτιάχτηκε βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που θα είχαμε από την επιχορήγηση του ΟΠΑΠ, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάποια χορηγία που πήραμε και τη συνεχή βοήθεια του Δημάρχου στην αναζήτηση κάποιον άλλων χορηγών.

Έτσι ο Αλεξανδρής έχτισε μια ομάδα με παίκτες που ο ίδιος επέλεξε, καθώς και το τεχνικό τιμ, ενώ κράτησε χωρίς δεύτερη κουβέντα στο τεχνικό τιμ τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που το καλοκαίρι κράτησε την ομάδα στα δύσκολα. Έτσι φτιάχτηκε μια ομάδα, 15 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Αποφασίστηκε να μη συμμετάσχει η ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς τα οικονομικά δεδομένα εκείνη τη στιγμή ήταν δύσκολα, αλλά και η ομάδα σχεδόν δεν υπήρχε. Η ομάδα ετοιμάστηκε σε 15 μέρες για έναν μαραθώνιο, ο οποίος πηγαίνει μέχρι στιγμής περίφημα».

Μέχρι σήμερα, έχεις δώσει κάποια εξήγηση στην συμπεριφορά των επίδοξων αγοραστών της ομάδας;

«Πραγματικά δεν έχω δώσει και δεν έχω βρει έναν λόγο, γιατί αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα, στην ομάδα του Αμαρουσίου. Γιατί είπαν τόσα ψέμματα και γιατί επέμεναν να κρατήσουν την ομάδα, ενώ περνούσε ο χρόνος και φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι λυπηρό, αυτοί οι δύο άνθρωποι θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στο ωραιότερο κομμάτι της Ιστορίας του Αμαρουσίου που είναι η ομάδα μπάσκετ. Και δεν ξέρω ποιος ήταν ο στόχος τους, μετά από 2 χρονιές κατά τις οποίες το Μαρούσι βγήκε στην Ευρωλίγκα. Ας βγουν κι ας πουν επιτέλους γιατί το έκαναν, ας δώσουν κάποια εξήγηση!».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved