Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους

Ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο νίκησε για τρίτη φορά τον Άρη, «καθάρισε» την σειρά και δείχνει πανέτοιμος για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας των «κίτρινων» με σκορ 87-64. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα τον ρυθμό των προηγούμενων δύο αγώνων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τους Σπανούλη και Παπαλουκά με τον Λαρισαίο γκάρντ να σκοράρει γρήγορα 5 πόντους. Ισόπαλο το αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό, 7-7. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού από νωρίς άρχισε να «ανακατεύει» την τράπουλα δείχνοντας ότι θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση εν όψει των τελικών. Ο νεαρός Κατσίβελης και αυτός πέρασε νωρίς στο παρκέ με τον «Σοφό» στα πρώτα 7 λεπτά της αναμέτρησης να έχει χρησιμοποιήσει 9(!) παίκτες. Με καλάθι του Χατζηβρέττα οι «φιλοξενούμενοι» πλησιάζουν στον πόντο, 16-15 στο 9ο λεπτό. Με τρίποντο του Κέσελ κλείνει το 1ο δεκάλεπτό, σκορ 19-16.

Ο αγώνας «κύλαγε» σε χαμηλούς ρυθμούς με τον Σέρβο τεχνικό να δοκιμάζει σχήματα και να χρησιμοποιεί σχεδόν όλους τους παίκτες του. Και πάλι ισόπαλες οι δυο ομάδες 21-21, 4 λεπτά μετά την έναρξη της 2ης περιόδου. Ένα καλάθι του Τσαϊρέλη και 2 βολές του Κίνγκ δίνουν προβάδισμα 3 πόντων στους φιλοξενούμενους, 25-22 στο 15. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας πίεσαν στην άμυνα και  με ένα επιμέρους σκορ 8-2 προηγήθηκαν με 6, 33-27 στο 17ο λεπτό. Ο Βασίλης Σπανούλης έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με 9 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων. Ο «Ντούντα» χρησιμοποίησε ολόκληρη την 12αδα που είχε στην διάθεση του από το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποντιτς προσπαθούσε κυρίως με τον Χατζηβρέττα(13 πόντους) να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με 2 βολές του Σπανούλη και ένα καλάθι από τον Χαραλαμπίδη, σκορ 43-39.

Οι Πειραιώτες έδειχναν ότι ήλεγχαν το ματς. Πάτησαν λίγο το «γκάζι» στο ξεκίνημα τους 2ου ημιχρόνου και γρήγορα πήραν διαφορά 12 πόντων, 57-45 στο 24ο λεπτό. Την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα είχε πάρει ο Χαλπερίν(15 πόντοι) και μαζί με τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά έδιναν ρυθμό και λύσεις στην επίθεση. Η άμυνα των Πειραιωτών «έσφιξε» και τότε ο Άρης αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κάποια λάθη των φιλοξενούμενων έδωσαν την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να τρέξουν και να πετύχουν εύκολους πόντους. Στο 26ο λεπτό με καλάθι του Πρίντεζη το σκορ γίνεται 64-47. Όταν η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έτρεξε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και για να γίνει αυτό σίγουρα βοήθησε η καλύτερη αμυντική λειτουργία. Η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα ήρθε από το καλάθι του Μαυροκεφαλίδη, δευτερόλεπτα πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Προβάδισμα 21 πόντων για τους «ερυθρόλευκους», 72-51 που ήταν και το σκορ με το οποίο έληξε το δεκάλεπτο.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Η διαφορά παρέμενε πάνω από τους 20 πόντους χωρίς να μπορεί τίποτα να αλλάξει. Ο Σπανούλης έδειξε ότι είναι έτοιμος για τους τελικούς με τους Χαλπερίν και Παπαλουκά να βρίσκονται και αυτοί σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Γιάννης Μπουρούσης στο πρώτο ημίχρονο έπεσε κάπως «άτσαλα» μετά από μια διεκδίκηση αλλά στην συνέχεια αγωνίστηκε  χωρίς να δείχνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Γκόρντον και Τεόντοσιτς έμειναν εκτός αλλά αμφότεροι θα είναι στην διάθεση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η σειρά των τελικών ξεκινάει την Πέμπτη το βράδυ. Τελικό σκορ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δεκάλεπτα: 19-15, 43-39, 72-51, 87-64.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11 (1), Σπανούλης 13 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μπουρούσης 9, Κέσελ 5 (1), Πελεκάνος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 15 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 7 (1), Κατσίβελης 4.
Άρης (Σούμποτιτς): Κινγκ 6, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβρέττας 14, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 16, Κουμπούρας 7 (1), Μπάβτσιτς 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχωρίδης.

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved