Στο πλευρό του Αμερικάνου

Στο πλευρό του Αμερικάνου

Στο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Γιώργου Αμερικάνου, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ επικράτησαν με 85-75 του ΣΠΑΚΕ.

Το σημαντικότερο όμως ήταν το γεγονός πως ο κόσμος έδωσε το παρών και η προσπάθεια αυτή ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στο κλειστό γυμναστήριο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», καθώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΕΚ και του ΣΠΑΚΕ. Ανάμεσα στον κόσμο βρέθηκε η πρώην υπουργός, Μιλένα Αποστολάκη μαζί με την κόρη της, ενώ το παρών έχει δώσει και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού στο γήπεδο βρέθηκε ο Τάσος Στεφάνου, ενώ στην κερκίδα ήταν και η Μιρέλα Μανιάνι, σύντροφος του Γιάννη Γιαννούλη, ο οποίος ζήτησε από μόνος του να τιμήσει με την αγωνιστική του παρουσία στην ομάδα των παλαιμάχων της ΑΕΚ, τον Γιώργο Αμερικάνο. Την εκδήλωση με την παρουσία του τίμησε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ οι Παίδες της ΑΕΚ μάζεψαν χρήματα, προκειμένου να αγοράσουν κάποιες προσκλήσεις

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Νίκος Μπαμπανικολός τόνισε αρχικά «Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, Νίκος Έξαρχος, «ο Γιώργος Αμερικάνος είναι μεγάλο αποτύπωμα». Στο γήπεδο υπάρχουν περίπου 500 άτομα, ανάμεσά τους και πολλοί φίλαθλοι της «Ένωσης».

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε ο Γιώργος Αμερικανός για την πολύτιμη προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ. Το βραβείο το παρέλαβε η κόρη του, Χριστίνα η οποία βούρκωσε εκείνη τη στιγμή, όπως και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Στη συνέχεια έπαιζαν σε «video wall» τις στιγμές του Αμερικάνου από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ΑΕΚ, ενώ σε δηλώσεις του ο Ιωαννίδης υπογράμμισε…

«Είναι χρέος όλων να τιμούν τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι ήταν απίστευτοι. Ο Γιώργος Αμερικάνος ήταν ένας απίστευτος παίκτης και αν είχε την δυνατότητα να παίζει αυτά τα χρόνια, με την προπονητική που έχει ανέβει και τον επαγγελματισμό που υπάρχει τώρα θα άφηνε μεγαλύτερη ιστορία».

Στο γήπεδο βρέθηκε και αντιπροσωπία της τωρινής ΑΕΚ, ενώ το παρών έδωσε και ο σύνδεσμος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ (μεταξύ άλλων και οι Σιμιγδάλας και Αντωνόπουλος), όπως και ο σύνδεσμος παλαιμάχων του Παναθηναϊκού παρουσία και της προέδρου κα. Μαίρη Λομβάρδου.

Δεκάλεπτα: 25-15, 52-31, 59-53, 85-75.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ (Γιώργος Τρόντζος, Νίκος Μπαμπανικολός): Γαλακτερός 14 (2), Ποδαράς, Κορωνιός 23 (5), Τσοσκούνογλου, Αγιασωτέλης 4, Γιαννούλης 25, Μαργαρίτης 9, Ατζουλάτος 2, Σκουρτόπουλος 5, Λανές, Αριδάς 3.
ΣΠΑΚΕ (Βαγγέλης Αλεξανδρής, Βασίλης Γκιούσμας): Αραποστάθης 2, Παπακωνςταντόπουλος, Σάκος, Μπακίρογλου 13 (3), Ράμμος 4, Λινάρδος 11, Ζωγράφος 2, Φουκάκης, Κωροναίος 15, Χαϊκάλης, Τζαλαλής 28 (1), Κουρουπάκης.



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved