«Παράδειγμα προς μίμηση!»

«Παράδειγμα προς μίμηση!»

Ο Ηλυσιακός σώθηκε βαθμολογικά, αλλά είναι πιθανό να πέσει κατηγορία με τον Κώστα Φλεβαράκη να τονίζει για την ομάδα του πως είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Έλληνας τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη» και τόνισε αρχικά: «Έχοντας περάσει ένα «θολό» καλοκαίρι και ξεκινώντας με 0-8 ελάχιστοι πόνταραν στην παραμονή μας. Το γεγονός όμως ότι τερματίσαμε τέταρτοι στη βαθμολογία του δεύτερου γύρου νομίζω ότι λέει πολλά για μια ομάδα που είχε το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και αν δεν ήταν το κακό ξεκίνημα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία.

Δεν παραδοθήκαμε ποτέ και όλες οι νίκες μας ήταν με παραπάνω από δέκα πόντους διαφορά, ενώ και στη νίκη επί του Ίκαρου κερδίζαμε ακόμα και με 20 πόντους. Η προσπάθεια του Ηλυσιακού είναι μια πρόταση για το ελληνικό μπάσκετ. Βασίστηκε σε νέα παιδιά και το μπάτζετ κινήθηκε σε χαμηλά αλλά πραγματικά επίπεδα ώστε να υπάρξει συνέπεια σε διοικητικό επίπεδο. Είναι παράδειγμα προς μίμηση καθώς επιλέξαμε να μην στηριχθούμε σε μη ρεαλιστικά δεδομένα και η ομάδα ήταν υγιής».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στη συνέχεια…

- Όλη η προσπάθεια πάντως κινδυνεύει να πάει χαμένη λόγω της δικαστικής διαμάχης που υπάρχει με την ΑΕΚ…
«Δεν μπορώ να πω πολλά για το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν είναι στο δικό μας χέρι. Η δική μας δουλειά είναι στο γήπεδο, όπου έγινε μια υπερπροσπάθεια. Θεωρώ ότι τα πάντα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και είναι κρίμα μια ομάδα που έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση σε όλα τα επίπεδα και ήταν μια από τις καλύτερες στον δεύτερο γύρο να κινδυνεύει να πέσει».

- Όταν ανέλαβες, η ομάδα βρισκόταν ήδη σε δύσκολη θέση. Ποια ήταν τα πρώτα στοιχεία που επιχείρησες να αλλάξεις για να αναστραφεί η εικόνα;
«Το πιο σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να περάσεις τη φιλοσοφία σου. Να δουλέψεις με τα δικά σου δεδομένα και με τον τρόπο που πιστεύεις ότι ταιριάζει στην ομάδα. Σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτό η ψυχολογία που είναι απόρροια του πως αισθάνεται ο παίκτης στην ομάδα. Πρέπει να είναι σε μια αίσθηση δικαιοσύνης και να μπει στη διαδικασία να παίξει καλύτερα και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Ειδικά τα νέα παιδιά κλήθηκαν να αποδείξουν τους στόχους τους, δεν ήθελα να μπουν για να λέμε απλά ότι παίζουν. Τους βάλαμε σε μια διαδικασία να είναι πιο ώριμοι σε σχέση με την ηλικία τους».

- Από ένα σημείο και έπειτα ο κάθε αγώνας έμοιαζε με τελικό. Πως διαχειρίστηκε το άγχος μια ομάδα με τόσους νεαρούς αθλητές;
«Από τη μια ήταν το πόσο σκληρά δουλέψαμε και από την άλλη η αυτοπεποίθηση που δείξαμε καθώς ακόμα και όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, που είναι από τις κορυφαίες ομάδας της Ευρώπης, λέγαμε ότι πάμε να τους ζορίσουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμυνα μας που ήταν η τρίτη καλύτερη στον δεύτερο γύρο, όπως φυσικά και η πολύ καλή ομαδική δουλειά μας. Καθοριστικές ήταν και οι τελευταίες προσθήκες που κάναμε, ειδικά ο Νάνα είναι ένας παίκτης που κάνει πολλή αθόρυβη δουλειά στο παρκέ».

- Σε μια κομβική στιγμή της σεζόν χάσατε τον Τζίμι Μπάξτερ. Πως αντιδράσατε μετά την απώλεια του καλύτερου σας παίκτη;
«Όταν χάνεις τον παίκτη που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες και είναι πρώτος σου σκόρερ, πρέπει να βρεις τρόπο να αλλάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον τρόπο που παίζεις. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν ήμασταν πολύ καλοί, κλείσαμε τα αυτιά μας σε όσα λέγονταν και βρήκαμε ρυθμό στηριζόμενοι στην ομαδικότητα και την άμυνα μας. Τα παιδιά έδειξαν προσωπικότητα που δεν ανταποκρινόταν στην ηλικία τους και βγήκε το πνεύμα νικητή που πηγάζει από την καλή δουλειά».

- Ποιο παιχνίδι από τη φετινή σεζόν σου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό;
«Καλύτερη απόδοση πιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο με το Περιστέρι αλλά η τελευταία τριάδα αγώνων ήταν πραγματικοί τελικοί για εμάς. Ο αγώνας κόντρα στο Μαρούσι, ενδεχομένως, ήταν ο πιο σημαντικός γιατί ήταν το πρώτο σε μια τριάδα παιχνιδιών που γίνονταν σε μικρό χρονικό διάστημα, οπότε μας έδωσε ψυχολογική ώθηση».

- Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος στην προσπάθεια που κάνατε;
«Το κακό ξεκίνημα τους είχε επηρεάσει και αυτούς ψυχολογικά ωστόσο μόλις είδαν ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, ανταποκρίθηκε και στα κρίσιμα παιχνίδια μας έδωσε πολύ σημαντική ώθηση».

- Το πρωτάθλημα φτάνει στην τελική του ευθεία, οι τελικοί πλησιάζουν και το ερώτημα που γενάτε είναι… Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός;
«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν χάνει στη σεζόν τρεις φορές σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης, συνεπώς δεν μπορώ να θεωρήσω τον Ολυμπιακό φαβορί λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Επίσης, έχει μεγάλο κίνητρο μετά την απώλεια του Κυπέλλου ενώ διαθέτει και το ατού ότι ο ένας ξέρει πολύ καλά τις κινήσεις του άλλου γιατί διαθέτει χρόνια τον ίδιο κορμό. Θα είναι πολύ δυνατά παιχνίδια που περιμένω να κριθούν στο τελευταίο λεπτό, στην τελευταία κατοχή. Είναι πιθανό η σειρά να κριθεί στα πέντε παιχνίδια και δεν αποκλείεται να δούμε καλύτερο θέαμα από αυτό του final-4 της Βαρκελώνης».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved