Γκόρντον: «Μόνο πρώτη θέση»

Γκόρντον: «Μόνο πρώτη θέση»

Ο Τζαμόν Γκόρντον θεωρεί πως η σεζόν του Ολυμπιακού μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη, μόνο αν η ομάδα του κατακτήσει την πρώτη θέση στα play off.

Ο Αμερικανός γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στην οποία ανέλυσε την φετινή αγωνιστική πορεία των «ερυθρόλευκων» και τον δικό του ρόλο μέσα στον σύλλογο. Ξεχώρισε η αναφορά του στις απαιτήσεις του σχετικά με τα φετινά play off της Α1:

«Από την αρχή της σεζόν ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει να το πάρει 14 ολόκληρα χρόνια. Αν συνυπολογίσουμε ότι και πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο και έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, καταλαβαίνουμε ότι η σεζόν θα είναι επιτυχημένη μόνο αν τερματίσουμε πρώτοι στα play off. Συνεπώς, για μας δεν έχει γίνει τίποτα φοβερό. Τα σπουδαία τώρα αρχίζουν. Με αυτή τη λογική το 3-0 δεν αποτελεί εγγύηση. Όμως, κάτι δείχνει».

Μίλησε για τον αποκλεισμό από την Σιένα:

«Αποκλειστήκαμε δίκαια. Ήταν μια αποτυχία, γιατί αδικήσαμε την εικόνα που είχαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Όμως αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και το ζητούμενο είναι πώς τα αντιμετωπίζεις, ώστε να τα μετατρέψεις σε θετική ενέργεια και καύσιμο για τη συνέχεια».

Σχετικά με το κύπελλο δήλωσε:

«Είχαμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της σεζόν, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες ατυχίες, δεν τα καταφέραμε στην Ευρωλίγκα και νιώθαμε ότι έπρεπε να πάρουμε κάτι που αξίζουμε. Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στην Ελλάδα, ξέρω τι σημαίνει η κόντρα των δυο συγκεκριμένων ομάδων. Εγώ ξέρω ότι παίζω στη μια από αυτές και θέλω να την βοηθάω να κερδίζει.

Δεν έπαιξα εγώ εναντίον του (Διαμαντίδης), αλλά ο Ολυμπιακός εναντίον του Παναθηναϊκού. Είχαμε συγκεκριμένες πληροφορίες και προσπαθήσαμε να τις αξιοποιήσουμε, ειδικά όταν προσπαθούσε να συνεργαστεί με τον Μπατίστ. Προφανώς επιλέχθηκα για έναν συγκεκριμένο ρόλο, επειδή έχω κάποια χαρακτηριστικά που ταιριάζουν. Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να σταματήσεις έναν τέτοιο παίκτη σε ποσοστό 100%. Ο προπονητής μας έκανε την αξιολόγηση, μας ζήτησε να περιορίσουμε τον δημιουργικό ρόλο. Πιο σημαντικό για μας ήταν να κάνει μερικές ασίστ λιγότερες από όσες συνηθίζει, παρά να βάλει μερικούς πόνους παραπάνω».

Ολοκλήρωσε αναλύοντας την διαφορά του από τους υπόλοιπους Αμερικάνους στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Νιώθω ευλογημένος γιατί τα τελευταία χρόνια με έχουν εμπιστευθεί προπονητές που ξεκάθαρη φιλοσοφία στον τρόπο που χτίζουν την ομάδα τους και στον τρόπο που μοιράζουν τους ρόλους στο παιχνίδι. Ο Σούμποτιτς (Σπλιτ), ο Μπαρτζώκας (Μαρούσι) και φέτος ο Ίβκοβιτς. Πέρυσι μου είχε πει ένας πολύ καλός μου φίλος πως είμαι τυχερός, επειδή δεν πρόκειται να με πάρει κάποια μικρή και κακή ομάδα, η οποία προσπαθεί να σωθεί όπως όπως και πως θα ενδιαφερθούν αποκλειστικά αυτές με υψηλούς στόχους.

Για να επανέλθουμε, είναι φυσιολογικό, κάθε φορά που αλλάζεις περιβάλλον να χρειάζεται χρόνος και να παλέψεις σκληρά, για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη. Τα υπόλοιπα έρχονται μέσα από τα αποτελέσματα της ομάδας».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved