«Μονόδρομος ο Αθανασιάδης»

«Μονόδρομος ο Αθανασιάδης»

Για τη Λέσχη Φίλων Άρη και τα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ μίλησε σε συνέντευξή του ο Θανάσης Τζεβελέκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ και βασικός μέτοχός της φιλοξενήθηκε στα στούντιο του «ΑΡΗΣ FM 92,8» και την εκπομπή «Μ’ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» και τόνισε αναλυτικά…

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο κ. Τζεβελέκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σημειώνοντας: «Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου που συνάντησα τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Εκτιμώ τους πάντες, αλλά με κάποιους, όπως ο κ. Παπαϊωάννου και ο κ. Πόππης, έχω μία ιδιαίτερη σχέση, γιατί αυτή η σχέση σφυρηλατήθηκε μέσα από τα δρώμενα της ΚΑΕ Αρης. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί είναι σημαντικοί άνθρωποι και έχουν εμπλακεί στα δρώμενα του Αρη. Η συμβολή τους θα βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Κάποτε στην ΚΑΕ, οι μισοί ήμασταν ιδιοκτήτες ομάδων της Β’ Εθνικής! Δεν με εξέπληξε η συμμετοχή τους στα δρώμενα της ΠΑΕ. Είναι άνθρωποι που έχουν ψηλά τον ΑΡΗ και στα δύσκολα ποτέ δεν λένε όχι. Με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα και αυτού του είδους οι υποψηφιότητες είναι πολύ καλές για τον ΑΡΗ. Έβαλαν πολύ σημαντικά ποσά. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα υπήρχα εγώ. Είναι πολύ σοβαροί επιχειρηματίες».

Στη συνέχεια, ανέφερε τις απόψεις του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Αρη και σημείωσε: «Έχω μία άποψη που την έκανα δημόσια γνωστή στην ιστορική συνέλευση της Λέσχης, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε τις σκέψεις μας. Συνεχίζω να είμαι θιασώτης  του Ενιαίου Αρη. Όλοι χρειάζονται φρέσκο χρήμα κάθε φορά. Επομένως, το να υπάρχει μία ομάδα επιχειρηματιών είναι απαραίτητο και με τα χρόνια, αυτό θα γίνεται πιο απαραίτητο. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για παράδειγμα, σταδιακά θα μειώνονται. Αν δεν μπαίνει φρέσκο χρήμα, κάθε χρόνο η ομάδα θα πηγαίνει πιο πίσω. Όταν βρίσκονται άνθρωποι, όμως, που μπορούν να βοηθήσουν, θα είναι πολύ καλό. Νομίζω ότι η Λέσχη πια είναι ένας απαραίτητος μέτοχος στην ΠΑΕ, είναι ιδιαίτερη η συμβολή της και οικονομικά, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο δίνει τις κατευθύνσεις της. Φοβάμαι, όμως, ότι θα πρέπει να δούμε την εξέλιξή της. Η θεωρία ότι η Λέσχη πρωταγωνίστησε και διαχειρίστηκε τα οικονομικά, εγκυμονεί κινδύνους. Αρχικά, να μην υπάρχει η ομάδα των επιχειρηματιών. Επίσης, μπορεί να γίνει συνείδηση  ότι μπορεί ο καθένας να θέτει υποψηφιότητα, με την έννοια του ότι «είδα φως και μπήκα». Οι συνελεύσεις θα πρέπει να αναβαθμίζουν τις διαδικασίες. Πρέπει να προσέξουμε το ότι κάποιος μπορεί να κατεβαίνει υποψήφιος για την πλάκα του. Σε ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα, οι διαδικασίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να έχει νόημα μία υποψηφιότητα. Μπορεί να είμαι λίγο αυστηρός, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Φοβάμαι ότι με τον καιρό μπορεί να εκφυλιστούν κάποια πράγματα».

Αναφορικά με τον θεσμό της Λέσχης: «Όταν αποφασίσω και για πλάκα να δοκιμάσω την τύχη μου σε εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να πάρω απόφαση ότι θα δώσω κάποια χρήματα. Έτσι θα προστατευθεί και η Λέσχη από τον οποιονδήποτε που κατεβαίνει για διαφήμιση. Πρέπει να υπάρξουν βαλβίδες ασφαλείας, για να μην υπάρξει εκφυλισμός των Συνελεύσεων, με αποτέλεσμα αυτό να βγει προς τα έξω. Πρέπει να προσεχθεί αυτή η ιστορία και στην συνέλευση, τα μέλη να το  συζητήσουν. Όσο πιο μαζική είναι η διαδικασία, τόσο πιο δημοκρατικά νομιμοποιείται η κάθε Διοίκηση να διοικήσει τον ΑΡΗ. Κάποτε που μαζευόμασταν, ονειρευόμασταν Λέσχη των 15 χιλιάδων μελών, όχι πως δεν είναι εφικτό, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει και η οικονομική κρίση. Αίσθησή μου είναι ότι ο Ενιαίος Αρης έχει κυριαρχήσει στην καρδιά των Αρειανών. Συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό κάποια στιγμή θα είναι η λύση του Αρη».

Για το γεγονός ότι ακούστηκαν πολλά σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, τόνισε: «Παραμονές εκλογών ακούγονται τα πάντα. Λειτουργώ με τον γνώμονα της σύνθεσης. Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα με σκοπό να χάσω τις εκλογές. Θα ήθελα να επέλθει ο Ενιαίος Αρης και επομένως να λειτουργούν οι διαδικασίες συνθετικά. Είμαι σε φάση αποτοξίνωσης αυτή τη στιγμή, ενώ ξεκινώ κάτι επιχειρηματικά, επομένως δεν έχω χρόνο. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου αυτή τη στιγμή, να ασχοληθώ με τις εκλογές. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να υπερασπίζεται τις θέσεις, του αλλά με όρια. Σε μαζικά σωματεία, όσοι θέλουν να ηγηθούν, πρέπει να έχουν πειθαρχεία. Όταν η γραμμή δεν τραβιέται και μπαίνει ο εγωισμός, απλά μεταφέρεις την αντίθεση στον κόσμο, κάτι που κάνει κακό. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, γιατί πάνω απ όλα είναι τα συμφέροντα της ομάδας».

Αναλύοντας τον συνδυασμό επιχειρηματίες-Λέσχη, ο κ. Τζεβελέκης υπογράμμισε: «Ο Άρης είναι έτσι κι αλλιώς ελκυστικό σωματείο και ειδικά όταν κάποια στιγμή οι οικονομικές συγκυρίες της χώρας συμπλεύσουν με αυτές του αθλητισμού. Η άποψή μου ήταν πάντα ότι στον Αρη θα μπορούσε η ηγετική του ομάδα να είναι μία ομάδα επιχειρηματιών, ώστε κάθε χρόνο να μπαίνει φρέσκο χρήμα και από δίπλα να βρίσκεται η Λέσχη. Ό,τι έγινε στο μπάσκετ, θα μπορούσε να γίνει και στο ποδόσφαιρο. Οι επιχειρηματίες που αγαπούν τον ΑΡΗ και μπορούν να προσφέρουν, υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, τους έχει ο Αρης και άρα ο συνδυασμός αυτός, μπορεί να πάει τον Αρη ψηλά. Θα ήταν συνδυασμός φωτιά και θα γίνει πιστεύω. Χωρίς Λέσχη δεν μπορεί να υπάρξει ο Αρης πια. Απλά θα μπορούσαν να προστεθούν και οι επιχειρηματίες».

Για τα μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη που δεν τακτοποιούνται οικονομικά, σχολίασε: «Μπορεί να έχει σχέση με την οικονομική συγκυρία. Καλό είναι να βάζουν τα χρήματα, γιατί μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας. Κάποια στιγμή τα πράγματα θα ωριμάσουν και σε επίπεδο ΠΑΕ, αλλά και ΚΑΕ. Μπορεί κάποια στιγμή να είναι και μονόδρομος αυτά που συζητάμε».

Ο κ. Τζεβελέκης ανέφερε ένα περιστατικό που αφορούσε τον Ενιαίο ΑΡΗ και την υλοποίηση του πλάνου αυτού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήμασταν πολύ κοντά στο να γίνει ο Ενιαίος Αρης πραγματικότητα. Τότε είχα φιλοξενήσει ανθρώπους που πρωταγωνιστούσαν στα τμήματα του Αρη και συζητήσαμε πολύ σοβαρά τη δημιουργία του. Ήμασταν πολύ κοντά στο να το πετύχουμε και να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο αυτό. Δεν έγινε, όμως, γιατί από την πλευρά του ο τότε Πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, δεν εμπιστεύθηκε αυτό που εγώ πίστευα ότι έπρεπε να γίνει. Πίστευε ότι  η πρόθεση ήταν να ενισχυθεί το μπάσκετ σε βάρος του ποδοσφαίρου. Έτσι, ατύχησε εκείνη η σύσκεψη, αλλά θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί. Ήταν μία ιστορική συνάντηση που δεν την ξέρει κανείς. Στα μυαλά των παραγόντων του Αρη δεν ήταν μακριά αυτή η ιδέα».

Αναφορικά με τους μετόχους του Παναθηναϊκού και το μοντέλο τέτοιου τύπου, επεσήμανε ο κ. Τζεβελέκης: «Όσο πιο πλούσιοι οι μέτοχοι, τόσο ατονεί η διάσταση της αγάπης και τονώνεται αυτή των προσωπικών συμφερόντων. Αυτή η ομάδα τελικά δε συμφωνούσε σε τίποτα. Δε σημαίνει τίποτα το μέγεθος ούτε και τα μηδενικά. Πάνω απ’ ΄όλα, πρέπει να είναι η αγάπη και να μην μπαίνουν τα προσωπικά συμφέροντα».

Για το αν θα επέστρεφε στη Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τόνισε: «Όταν δίνομαι, τα δίνω όλα και όταν φεύγω, φεύγω. Δε θέλω να παρεμβαίνω. Από τη στιγμή που παρέδωσα τη Διοίκηση, αυτοί έχουν την ευθύνη. Αυτό έπρεπε να γίνει και όχι κάτι διαφορετικό».

Σε ερώτηση ποιο υποψήφιο διοικητικό σχήμα θα μπορούσε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό για το μέλλον του Αρη, δήλωσε: «Θα βρεθούν οι λύσεις και οι τρόποι. Αν συμφωνηθούν οι στρατηγικές, είναι εύκολο να ληφθούν οι αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΡΗΣ θα προχωρήσει. Σέβομαι τους πάντες και όλους τους υποψηφίους, αλλά νομίζω ότι η πιο συγκροτημένη κίνηση για εποχές δύσκολες και με εμπειρία διοικητική, είναι η διοίκηση Αθανασιάδη. Έχω και ένα λόγο παραπάνω να τάσσομαι υπέρ της, γιατί όλα τα χρόνια που διοίκησα ως πρόεδρος της ΚΑΕ, οι κ.κ. Παπαϊωάννου και Πόππης ήταν δίπλα μου με όλες τους τις δυνάμεις. Οπότε, αυτό που έχω και θέλω να κάνω, είναι να στηρίξω τη διοίκηση αυτή».

Ως προς το πρόσωπο του Προέδρου, Θανάση Αθανασιάδη, είπε: «Μπορώ να πω κάτι πολύ απλό. Δεν μπορείς να βρεις να πεις κάτι κακό ή να του προσάψεις τίποτα. Είναι εργατικός, χαμηλών τόνων, με την συμπεριφορά του και την παρουσία του τιμά τον ΑΡΗ. Η εικόνα του, η παρουσία του και το σήμα που στέλνει, είναι μόνο θετικά».

Σχετικά με τον προπονητή της ομάδας, Σάκη Τσιώλη, ανάφερε: «Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε η ομάδα να παρουσιάσει ίδια και καλύτερη εικόνα, όπως αυτή των τελευταίων αγωνιστικών. Από τις αποτυχίες, όμως, μαθαίνεις και προχωράς».

Για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και την κακή εικόνα της ομάδας, ο πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ σημείωσε: «Ο Αρης είναι Αρης. Όπως κι αν είναι η κατάσταση της ομάδας, οφείλεις να υπερασπίζεται το σήμα στη φανέλα. Ο Αρης οφείλει να είναι έτοιμος τότε που πρέπει και πρέπει, τότε που θα διεκδικήσει την τρίτη θέση. Άρα, εμείς ως φίλοι του Αρη πρέπει να γεμίσουμε το Παλέ και τώρα και στα επόμενα παιχνίδια και θέλω να ελπίζω ότι το τέλος αυτής της προσπάθειας  θα είναι πραγματικά καλό»

Για το ότι δεν παρευρίσκεται συχνά στο Αλεξάνδρειο για να παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας, τόνισε: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που δεν έρχομαι.  Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει ότι δεν έχω μπει σε αντιθέσεις ή είμαι με αυτούς ή τους άλλους. Το Παλέ είναι το σπίτι μου. Όποτε μπορώ, έρχομαι. Με τον Ολυμπιακό θα είμαι στο γήπεδο».

Ο κ. Τζεβελέκης κλήθηκε να σχολιάσει την συνάντηση που είχε με τον Κύπριο επιχειρηματία και μέλος της Σάρισα, Πέτρο Πάλμα, ο οποίος θέλει να αναλάβει ενεργό ρόλο στα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ: «Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για τον Αρη, έχω λόγο κι εγώ να ενδιαφερθώ γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Λόγω του ότι ήμουν στο νησί, συναντηθήκαμε. Ήθελα να καταλάβω τις σκέψεις του και αν έχει καταλάβει τι σημαίνει Αρης. Είναι σοβαρός, συγκροτημένος και ξέρει τι θέλει. Με άκουσε με σεβασμό και προσοχή και αυτό με τιμά. Είναι εποχές που τα χρήματα λείπουν, επομένως κάθε βοήθεια, όσο μικρή κι αν είναι, είναι ευπρόσδεκτη και ο Αρης πρέπει να την μελετήσει με προσοχή. Όπως τον γνώρισα, θα είναι καλό για τον Αρη να εμπλακεί, θα κάνει καλό στην ομάδα, που έχει ανάγκη από βοήθεια τα επόμενα χρόνια. Ήταν πολύ μετρημένος και κυρίως όταν μιλάμε για νούμερα, ήταν προσγειωμένος και έδειξε ότι είναι σοβαρός. Αν μου έλεγε τρελά νούμερα, δεν θα τον έπαιρνα στα σοβαρά. Η ομάδα πρέπει να βρίσκει ανθρώπους που θα βάζουν χρήματα. Δεύτερον, πρέπει να υπάρχει συνέπεια για να στηρίξει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν. Σαν πρώην πρόεδρος, έχω κάθε λόγο να βλέπω αν οι διοικήσεις είναι αξιόπιστες και κάνουν το έργο τους. Από την ώρα που έφυγα, δεν έχω ιδέα τι γίνεται. Μου είπε όσα του είπαν από την ΚΑΕ και δεν είχα λόγο να μην τον πιστέψω. Η αλήθεια είναι ότι τον ενθάρρυνα, γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται και όσα είπε ισχύουν, δεν έχει παρά να εμφανιστεί στην ΚΑΕ επισήμως. Οι άνθρωποι στη σύνθεση της ΚΑΕ θα παρευρεθούμε, θα τον ακούσουμε, θα του δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει για να έχει μία σαφή εικόνα και αν πάρει μία υπεύθυνη απόφαση, εμείς θα είμαστε εκεί για να τον στηρίξουμε».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, από την περίοδο που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος, επεσήμανε: «Όλοι οι παίκτες πέρασαν από το γραφείο, πήραν τις επιταγές που συμφωνήσαμε. Αυτές οι επιταγές έχουν πληρωθεί κιόλας. Επομένως, όλοι οι παίκτες και προπονητές που έχουν δουλέψει στην ομάδα έχουν πάρει τα χρήματά τους και έφυγαν. Έχω στα χέρια μου χαρτιά, με τις υπογραφές τους ότι πήραν τα χρήματά τους και δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση. Θεωρώ ότι άφησα μια σημαντική προίκα στην επόμενη διοίκηση. Αν θυμάμαι καλά, δεν παρέλαβα την τελευταία δόση της ΕΡΤ και αφήσαμε έναν παίκτη που το πήραμε εμείς, μαζί με τον κ. Παπαϊωάννου. Αφήσαμε, δηλαδή, προίκα 1,2 εκ. ευρώ. Τρίτον, ανέλαβα να τακτοποιώ μία εκκρεμότητα με την εφορία και έμειναν 3-4 δόσεις ακόμη, προκειμένου να διευκολύνω και νομίζω ότι μέχρι σήμερα πρέπει να έχω καλύψει εκκρεμότητες 600 χιλ. ευρώ, χωρίς να είμαι τίποτα στον Αρη»

Σχολιάζοντας τα όσα κατά καιρούς γράφονται συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να γράψει κάτι λάθος, αλλά όταν επαναλαμβάνονται αυτά τα λάθη, δεν κάνουν κακό στον Τζεβελέκη, αλλά στο όνομα της ομάδας. Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν στην πόλη ομάδες υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και δε λέγεται τίποτα, σε αντίθεση με την ΚΑΕ Αρης που είναι από τις καλύτερες. Έβαλα πολλά χρήματα στην ΚΑΕ, τα περισσότερα ως φυσικό πρόσωπο. Επομένως, καμία κριτική δεν μπορεί να με ακουμπήσει. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που μετοχοποιούσε τα λεφτά που έβαλε, τώρα θα ήμουν ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, αλλά δεν το έκανα, γιατί είχα πρόθεση να δώσω. Αυτό λέγεται αχαριστία προς τον άνθρωπο που έβαλε και κάτι τέτοιο γίνεται αποτρεπτικό για τον επόμενο που θα έρθει. Στον Αρη πρέπει γενικά να υπάρχουν εξελίξεις, γιατί σημαίνει ότι η ομάδα πάει μπροστά. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μία σειρά κάποιων ανθρώπων για να βοηθούν την ομάδα».

Τέλος, ο κ. Θανάσης Τζεβελέκης αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία της 22ας Μαΐου, στέλνοντας το δικό του μήνυμα: «Την Κυριακή ο κόσμος του Αρη που έχει κριτήριο και με τη σοφία του τόσα χρόνια, θα ψηφίσει το καλύτερο. Θα βγάλει μία Διοίκηση που θα πάει τον Αρη μπροστά, αλλά αυτά είναι ευχές. Πρέπει ως μέλη να είμαστε κοντά στις διοικήσεις, να γεμίζουμε το Χαριλάου, το Παλέ. Τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα. Ως ένας απλός φίλος του Αρη, θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να αγκαλιάσει τις ομάδες, να βοηθήσει όσο μπορεί και να βρίσκεται κοντά τους. Εκπροσωπώ το 30% των μετοχών της ΚΑΕ. Έχω λόγο, λοιπόν, να ενδιαφέρομαι και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους που θέλουν να εμπλακούν. Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις που θα έχουν έναν στόχο. Νομίζω ότι είναι καλό πάντα να υπάρχει ανανέωση προσώπων και οικονομική βοήθεια».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved