«Υψηλό κίνητρο διάκρισης»

«Υψηλό κίνητρο διάκρισης»

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν και να φθάσει στην 4άδα της Α1.

Ο προπονητής του, Σούλης Μαρκόπουλος, μίλησε στο Sentra FM 103.3 και απέδωσε την επιτυχία της ομάδας του στο υψηλό κίνητρο διάκρισης που έχουν οι παίκτες του, μια και στο παρελθόν δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν σε ανάλογες επιτυχίες. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την απουσία του Ρόουλ Μάρσαλ και πότε θα επανέλθει στα καθήκοντά του: ««Η αναγκαστική αποχώρηση του Μάρσαλ για οικογενειακούς λόγους δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο ήδη φτωχό ρόστερ μας. Δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει».

Για το αν μπορούν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης να κοντράρουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα: «Ξεκινώντας ένα παιχνίδι, με τα σημερινά δεδομένα, είναι δύσκολο κανείς να πιστέψει πως μπορούν. Αμφότεροι  έχουν από τις πιο καλές ομάδες της Ευρώπης. Βέβαια, πάντα μπαίνεις μέσα για να παίξεις και να προσπαθήσεις να δεις πώς με τα δικά σου δεδομένα θα καταφέρεις να κάνεις το παιχνίδι σου και να είσαι ανταγωνιστικός. Σε σειρές που κρίνονται στις τρεις νίκες, πάντως, είναι δύσκολο να γίνει το μπρέικ».

Για το αν ανησυχεί μήπως ο ΠΑΟΚ γίνει σήμερα (19/05) κομμάτι μιας… ρωμαϊκής αρένας: «Αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πράγματι πιο δυνατός και μπορεί να μας βγάλει εκτός συγκέντρωσης, αλλά κι επειδή σε 48 ώρες πρέπει να ξαναπαίξουμε. Όταν βλέπεις πως δεν σου βγαίνει ένας αγώνας, τον παρατάς και πας παρακάτω. Σκεφτείτε όλοι πώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Σιένα, παρά την ευρεία νίκη του στο πρώτο παιχνίδι».

Για το αν έχουν βλέψεις τελικού ή ο στόχος τους είναι η 3η θέση: «Δεν είναι μικρός στόχος η 3η θέση, αυτός είναι ο στόχος μας. Οδηγούμαστε σε παιχνίδια Ολυμπιακού -  Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Άρη. Τα τοπικά ντέρμπι είναι αυτά που κεντρίζουν περισσότερο τον κόσμο. Το ΠΑΟΚ - Άρης θα είναι η πιο δυνατή σειρά των τελευταίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε για τον Παναθηναϊκό από το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα, είναι χρόνια μαζί. Με δύο αλλαγές μέσα στη χρονιά βγήκε ο προπονητής τους κι είπε πως ίσως έκανε λάθος, επειδή χάθηκε η χημεία! Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να είναι τόσα χρόνια μαζί… Όσον αφορά στον τελικό, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός γνωρίζονται πολύ καλά, δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Αντίθετα, τον Παναθηναϊκό δεν τον ήξεραν ως ομάδα στη Βαρκελώνη οι αντίπαλοί του».

Για το τι κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά φετινά προβλήματα: «Υπήρχε στόχος, που τον είχαμε βάλει εξ αρχής και δεν αλλοιώθηκε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος παρά το οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Επίσης, μας ήρθαν ευνοϊκά κάποια αποτελέσματα, ενώ οι παίκτες έπαιξαν με μεγάλο πάθος. Μιλάμε για παίκτες που δεν είχαν διακριθεί παλαιότερα, έτσι είχαν υψηλό κίνητρο διάκρισης».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved