«Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ο Άρης προετοιμάζεται για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό με τον Θανάση Παπαχατζή να θέλει η ομάδα του να φανεί ανταγωνιστική…

Ο συνεργάτης του Λευτέρη Σούμποτιτς μίλησε στα «Αθλητικά Νέα 98,7» και υπογράμμισε: «Ξεκινάει μια σειρά πολύ δύσκολη για εμάς. Έχουμε να παίξουμε με μια ομάδα που δεν έχει χάσει φέτος στην Ελλάδα σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Εμείς θέλουμε να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να βγούμε καλύτεροι μέσα από αυτή τη σειρά. Είναι δύσκολο για εμάς το γεγονός ότι πρέπει να παίξουμε μετά από δέκα μέρες χωρίς αγωνιστική δράση και είχαμε μόνο προπονήσεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό το αήττητο είναι περισσότερο η επίγνωση της κατάστασης, το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, όμως για εμάς είναι μια πρόκληση και όλοι έτσι πρέπει να το δούμε για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απουσίες των Χρήστου Ταπούτου και Κώστα Σλούκα: «Έχουμε πολλά παιδιά στον πάγκο που μπορούν να βοηθήσουν και είναι και ικανότατοι παίκτες. Πρέπει να δούμε θετικά αυτή την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το κέρδος θα είναι μεγάλο αν μπορέσουμε και ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, γιατί όσες περισσότερες λύσεις θα έχουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς στη συνέχεια».

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού: «Το κύριο χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού είναι ότι θέλει να πάει το παιχνίδι σε πολύ υψηλό ρυθμό. Πιέζει πάρα πολύ τον αντίπαλο και θέλει να τρέξει και να εκδηλώσει επιθέσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα κάθε κατοχής και αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε. Η άμυνα είναι αυτή που δίνει τα αποτελέσματα και σου δίνει και σταθερότητα στην απόδοση, διότι είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τη φόρμα που βρίσκεται ο κάθε παίκτης. Η επίθεση είναι θέμα ημέρας, αλλά η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και διάθεση πρέπει να υπάρχει πάντα, ώστε η ομάδα να μπορεί να ελέγχει κάθε παιχνίδι. Οι δύο πιο σημαντικοί παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι Τεόντοσιτς και Μπουρούσης. Ο πρώτος όσον αφορά την επίθεση, γιατί σκοράρει μέσα από τα «πικ ν ρολ» που είναι ο κύριος τρόπος έκφρασης του Ολυμπιακού στην επίθεση στο μισό γήπεδο, ενώ ο Μπουρούσης είναι ο παίκτης που γεμίζει τη ρακέτα, κόβει πολλά σουτ, αλλοιώνει πολλές προσπάθειες μέσα από το καλάθι και αυτό το στοιχείο είναι που πρέπει να προσέξουμε εμείς στην επίθεση».

Ολοκληρώνοντας ο Θανάσης Παπαχατζής αναφέρθηκε στα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού: «Αυτό που έχει δείξει μέχρι στιγμής είναι πως δυσκολεύεται σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε, όταν το παιχνίδι θα πάει στο μισό γήπεδο και δε θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει. Έχει δείξει σε κάποια παιχνίδια πως έχει πρόβλημα προσαρμογής εναντίον της άμυνας ζώνης, φυσικά κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και το πώς θα παίξουμε εμείς. Έχει προβλήματα πολλά στο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο κάτι που ίσως θα μας βοηθήσει. Έχουμε τρόπους με τους οποίος θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό και να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι όσο γίνεται περισσότερο».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved