«Ίσως η τελευταία μου χρονιά»

«Ίσως η τελευταία μου χρονιά»

Το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τα κοινά της ΚΑΕ Πανιώνιος προανήγγειλε ο μεγαλομέτοχός της, Ηλίας Λιανός.

Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (18/05) στο κλειστό της Νέας Σμύρνης παραδέχθηκε πως έχει βαρεθεί να πληρώνει αμαρτίες άλλων, ενώ αποκάλυψε πως θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογράψει με τους νυν διοικούντες την ΚΑΕ (Γαλλής, Αβραντίνης, Δημητρίου, Θεοδωρίδης και Κουτελάκης), εφόσον δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. «Ευχαριστώ πολύ, για να είμαι ειλικρινής εκτιμώ αφάνταστα που σε τέτοια εποχή βλέπω τόσο πολύ κόσμο. Θέλω αρχικά να κάνω ένα μίνι απολογισμό της φετινής χρονιάς. Το δεύτερο, στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ, είναι στα προβλήματα που έχουμε στον Πανιώνιο, αυτός είναι άλλωστε και ο κύριος λόγος που σας κάλεσα. Θα ήθελα επίσης να πούμε δυο πράγματα για το μπάσκετ γενικότερα», ανέφερε στην αρχική τοποθέτησή του.

Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν, σχολίασε: «Σίγουρα, δεν είμαστε χαρούμενοι για το πώς τελείωσε η χρονιά και ο κύριος λόγος είναι γιατί ενώ εν μέρει πετύχαμε το στοίχημα, να αναδείξουμε κάποια παιδιά, από την άλλη πλευρά λόγω συγκυριών, πιέσεων και κυρίως τραυματισμών, μείναμε εκτός αυτού που δεν το λέγαμε, αλλά όλοι θέλαμε ενδόμυχα, την έκτη θέση. Μείναμε εκτός λόγω των λεπτομερειών και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Σε γενικές γραμμές είχαμε πολύ καλή χρονιά όσον αφορά στο εσωτερικό κομμάτι, καθώς λειτουργήσαμε οικογενειακά. Η αλήθεια είναι πως είναι ένα ακριβό χόμπι για εμένα ο Πανιώνιος, φθηνότερο τα τελευταία χρόνια βέβαια, κι ελπίζω να παραμείνει έτσι. Σκοπός μας για του χρόνου είναι να κρατήσουμε έναν κορμό Ελλήνων παικτών, ήδη ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταθέσει τις προτάσεις του και σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Θα έχουμε έναν πολύ καλό κορμό, τον οποίο θα ενδυναμώσουμε με ό,τι καλύτερο μπορέσουμε να βρούμε στην αγορά».

Αναφορικά με κάποιες απόψεις του κ. Βεντούρη, που έχουν δημοσιευτεί τον τελευταίο καιρό στον Τύπο, σχολίασε: «Με έχουν ενοχλήσει επειδή είναι ψέματα. Πρώτον, που αφορά στο ποδόσφαιρο, υποστήριξε πως πλησίασα τον κ. Μαρινάκη, κάτι που είναι ψέμα, δεν έγινε ποτέ. Επαφές έγιναν, αλλά δεν τις ξεκίνησα εγώ. Όλοι ξέρετε τις απόψεις μου, τις έχω δημοσιοποιήσει άλλωστε. Το δεύτερο που με ενόχλησε περισσότερο, μια και αφορούσε στο μπάσκετ, είναι τα όσα ειπώθηκαν για τη χρονιά που βγήκε ο Πανιώνιος στην Ευρωλίγκα. Είχα ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως θα αφήσω την ομάδα με μηδέν χρέος. Με είχε πλησιάσει ο κ. Κουτελάκης με όσους ανθρώπους είχε βρει τότε και τους είχα ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως το εγχείρημα που μου παρουσίασαν είναι φιλόδοξο. Δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθώ, αλλά τους είχα προειδοποιήσει πως θα δημιουργηθεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, όπως και πράγματι έγινε. Βαρέθηκα τα τελευταία χρόνια να ακούω τους παλιούς Πανιώνιους να κατηγορούν εμένα και τον κ. Τσακίρη για όλα τα δεινά του κόσμου. Εάν δεν έχω τη στήριξη του κόσμου δεν σκοπεύω να συνεχίσω. Για αυτό ήθελα να τα πω όλα αυτά, για να μάθει ο κόσμος. Όσα έχουν ακουστεί είναι ψέματα».

Για την προηγούμενη σεζόν, αλλά και τη νυν διοίκηση του Πανιωνίου, δήλωσε: «Έληξε με έλλειμμα 1,1-1,2 εκατ. ευρώ. Χωρίσαμε τις οφειλές προς τρίτους και προς παίκτες. Αυτοί είχαν αναλάβει τις οφειλές προς τους τρίτους κι ένα κομμάτι προς τους παίκτες. Εγώ θα κάλυπτα τα υπόλοιπα, διαπραγματεύτηκα και κατάφερα κάποιες μειώσεις. Μέχρι τον Ιανουάριο πλήρωνα, αλλά από εκείνους δεν είχε πληρωθεί τίποτα, με εξαίρεση 1-2 επιταγές παικτών που είχαν καταθέσει προσφυγή. Δεν είναι καταγγελτική η κουβέντα αυτή, απλώς θα ήθελα να ενημερώσω και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ούτε καν το διακανονισμό του ΙΚΑ δεν πλήρωσαν και το έκανα εγώ. Τους κοιτάω πάντα ενιαία και τους πέντε, θεωρώ πως και οι πέντε είναι υπεύθυνοι. Όλα αυτά με οδήγησαν στο να αρχίσω να φωνάζω. Δυστυχώς, τίποτα δεν βελτιώθηκε, ίσα ίσα χειροτέρεψε η κατάσταση. Μάλιστα, παρότι είχα καταβάλει όλες τις πρώτες δόσεις προς τους παίκτες, με τους οποίους είχα έρθει σε διακανονισμό, πλέον αυτές οι συμφωνίες είναι άκυρες. Μιλάμε για τις οφειλές προς τους Χαριτόπουλο, Ζορόσκι, Ράις και το τελευταίο κομμάτι του Καλαμπόκη, του προπονητή και διάφορα άλλα χρωστούμενα προς τρίτους. Έχω πληρώσει πάνω από 350.000 ευρώ. Παρά τα όσα μου είπαν, όμως, δυστυχώς τίποτα δεν έγινε. Μόνο την Εφορία πλήρωσαν».

Για το μέλλον επεσήμανε: «Έχω αποφασίσει να καταγγείλω τη συμφωνία που έχει υπογραφτεί μεταξύ μας. Έχει γίνει αστείο πλέον, βαρέθηκα να ακούω υποσχέσεις. Δεν λέω πως δεν είναι αξιόλογοι αυτοί οι άνθρωποι, από την άλλη όμως δεν είμαι διατεθειμένος να αναλάβω να καλύψω με το έτσι θέλω, παρά τα όσα συμφωνήσαμε, την περσινή τρύπα. Επίσης, εάν δεν τακτοποιήσουν όλα όσα εκκρεμούν, μπορεί να μπει σε περιπέτειες ο Πανιώνιος. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω. Μπορεί να τους συμφέρει να μπει ο Πανιώνιος στο άρθρο 99, κάτι που δεν θέλω καν να σκέφτομαι, αλλά μπορεί να οδηγηθούμε και σε πιο ακραίες καταστάσεις. Να πληρώνω για τις αμαρτίες τις δικές μου, όχι των άλλων. Δεν αποκλείεται καθόλου, επειδή μιλάμε για FIBA, αν ο Πανιώνιος τραυματιστεί ανεπανόρθωτα, να είναι η τελευταία μου χρονιά στον Πανιώνιο. Δεν σκοπεύω να είμαι ο ηλίθιος της υπόθεσης. Όλοι ξέρουν πόσα λεφτά έχω βάλει. Η συμφωνία έχει υπογραφτεί ανάμεσα στους κυρίους κι εμένα, όχι με τον Πανιώνιο. Δεν θα είμαι κατακριτικός, και την τελευταία φορά την κάναμε σε καλό κλίμα τη συνάντηση, απλώς η υπομονή μου έχει τελειώσει. Εγώ δεν θα τους κατηγορήσω, απλώς καταγράφω τα γεγονότα. Εάν θέλουν να βγουν να διαψεύσουν κάποια από τα λεγόμενά μου, ας βγουν να το κάνουν».

Σε ερώτηση εάν θα καλύψει τα περσινά χρωστούμενα, ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, δεν θα το κάνω. Καλή την πίστη, δεν είχα σφραγίσει έως τώρα επιταγές. Πλέον, θα το κάνω. Στο τέλος του Ιουνίου λήγουν επιταγές ύψους 250.000 ευρώ. Για αυτό τους κρούω τον κώδωνα, κινδυνεύει πλέον ο Πανιώνιος. Θα κυνηγήσουμε, βάσει της συμφωνίας που έχουμε κάνει, τις εγγυήσεις. Δεν θέλω καν να ακούω για άρθρο 99. Δεν το λέω για την υστεροφημία μου, αλλά για την πραγματικότητα. Δεν είναι απειλή πως μπορεί αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά».

Αναφορικά με το κέρδος που μπορεί να του αποφέρει η καταγγελία, απάντησε: «Ο δικηγόρος είναι υπεύθυνος για αυτά, δεν τα γνωρίζω. Προφανώς, όμως, το μόνο που θα κοιτάξω να πάρω πίσω, αν πάρω, είναι μόνο όσα έχω βάλει. Τα υπόλοιπα θα τα πάρει ο Πανιώνιος, όποτε κι αν βγει η απόφαση».

Σε ερώτηση τι έχει δώσει έως τώρα η νυν διοίκηση του Πανιωνίου, απάντησε: «Θα έπρεπε να είχε βάλει έως τώρα τουλάχιστον 150.000 ευρώ για οφειλές προς τρίτους, συν 150-170.0000 ευρώ για τους παίκτες. Ίσως και παραπάνω. Αντ’ αυτών, έχει βάλει 60.000 ευρώ για την Εφορία, συν 60.000 ευρώ για τα υπόλοιπα έξοδα! Ήταν δύο επιταγές που είχαν δοθεί για την αγορά ενός παίκτη. Δεν είμαι μάγος, αλλά όλα αυτά μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα για τον Πανιώνιο, κάτι που δεν θέλω να σκέφτομαι».

Για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα συμπλήρωσε: «Προφανώς, προβληματίζομαι πάρα πολύ για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Θεωρώ πως είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, όχι μόνο ο κ. Οικονομίδης, όμως υπάρχουν αντικειμενικά πράγματα που έχουν ξεφύγει. Δεν υπάρχουν πλέον ιδιοκτήτες, αλλά επιτροπές σωτηρίες που διαχειρίζονται συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος. Αυτό έχει οδηγήσει σε απαξίωση. Προσωπικά, νιώθω τουλάχιστον ηλίθιος, για να μην πω άλλες λέξεις, να είμαι τυπικός, ενώ άλλοι δεν είναι, αλλά παίρνουν καλύτερες θέσεις επειδή αποκτούν καλύτερους παίκτες, που όμως δεν πληρώνουν ποτέ. Έχω βαρεθεί. Πρέπει να βρεθεί ένα καινούριο μοντέλο. Ο κ. Βασιλακόπουλος δείχνει μια τάση να ασχοληθεί περισσότερο, δεν συμφωνώ με τη θέση του να γίνεται έλεγχος από το υπουργείο Εμπορίου, αλλά συμφωνώ με τη θέση του να καταργηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ή να γίνει ένα άλλο όργανο, από όλους τους αρμόδιους φορείς, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα. Χαίρομαι αυτό που γίνεται στην Α2, παρά την έλλειψη επιχορηγήσεων. Δεν θα με πείραζε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες, αλλά σαφώς πιο υγιές. Εξάλλου, το μπάσκετ έχει γίνει κρατικοδίαιτο, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει εάν ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο επίπεδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα το ασπαζόμουν, αλλά αυτές είναι φρούδες ελπίδες. Ο κόσμος θέλει να εκτονώνεται μέσα στην κρίση μέσω του μπάσκετ, αλλά πρέπει οι άνθρωποι που ανακατεύονται με το άθλημα να βάλουν το κεφάλι κάτω και να φτιάξουν μια καινούρια κατάσταση. Φυσικά, με προβληματίζουν οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν μέσα στο ΕΣΑΚΕ, δεν είναι κάτι που θα μείνει έτσι. Ωστόσο, είναι εσωτερικό θέμα. Αναμένω μια απάντηση από τον πρόεδρο σε εμάς, τους ιδιοκτήτες. Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι τι εικόνα βγάζουμε προς τα έξω, γιατί απαξιωνόμαστε όλοι. Συμφωνώ σε πολλά πράγματα με τον κ. Οικονομίδη, αλλά δεν πρέπει να πλήγεται η αξιοπιστία της λίγκας. Δεν με ενδιαφέρει να τον αντικαταστήσω, να βοηθήσω θέλω. Βέβαια, θα άρω την εμπιστοσύνη μου εάν δεν με ικανοποιήσουν οι απαντήσεις του».

Για τις σχέσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τον ΕΣΑΚΕ: «Ο ΕΣΑΚΕ επηρεαζόταν κι ελπίζω τώρα να επηρεάζεται λιγότερο, επειδή τώρα δεν υπάρχουν λεφτά, από τους δύο μεγάλους. Μια βλακεία και μισή είναι να ελέγχεις τον ΕΣΑΚΕ, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να τον έχουν τσιφλίκι τους. Πιστεύω δεν συνεννοούνται μεταξύ τους. Θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να κάνουμε κάτι».

Για τον κόσμο του Πανιωνίου: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νομίζω ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια που κάναμε φέτος, περισσότερο από ό,τι περίμενα. Τον ευχαριστώ. Εκτιμώ κι εσάς που ήρθατε σήμερα εδώ. Δεν θεωρώ τον Πανιώνιο ομάδα γειτονιάς, ούτε θα πω αηδίες περί μεγάλης ιδέας, αλλά είναι μια ιστορική ομάδα που τη συμπαθούν πάρα πολλοί. Αυτό που έχω βαρεθεί είναι τους επαγγελματίες παράγοντες και σωτήρες, που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι στο τσέπη, αλλά διαλαλούν τα πανιώνια αισθήματά τους. Δεν υπάρχουν αυτοί για εμένα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved