«Μεγάλα πράγματα»

«Μεγάλα πράγματα»

Ο Τζαμόν Γκόρντον κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με τον Ολυμπιακό, το Κύπελλο Ελλάδας, και φαίνεται πως του άνοιξε η όρεξη!

«Έχουμε ένα νέο σύνολο γεμάτο δίψα για διάκριση και θα κάνουμε πολλά πράγματα, μεγάλα για την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα συναισθήματά του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας: «Είναι πολύ γλυκό συναίσθημα. Ξεχωριστό. Η κάθε κούπα έχει τη δική της σημασία. Για μένα ήταν το πρώτο κύπελλο και αποτελεί από μόνο του κάτι πολύ σημαντικό. Φυσικά θέλω να κατακτήσω και άλλα με τον Ολυμπιακό. Πάντως, είναι στιγμή που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα τη θυμάμαι έντονα. Ένα τρόπαιο ιδιαίτερο για την ομάδα, για τη διοίκηση, αλλά και για τους οπαδούς μας που μας έσπρωξαν στη νίκη και αξίζουν πολλά περισσότερα από όσα τους έχουμε προσφέρει. Μας έδωσαν ενέργεια, αλλά και εμείς μπήκαμε πολύ δυνατά στο παρκέ με την απαιτούμενη συγκέντρωση».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Πραγματικά κάναμε πολλά πράγματα. Ο κάθε παίκτης που πατούσε το παρκέ έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει και τους συμπαίκτες του. Ο καθένας έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα με πάθος. Άλλωστε, για να μπορέσεις να νικήσεις τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είσαι πολύ καλός και ποιοτικός σε αυτόν τον τομέα. Πέραν των παραπάνω, παίξαμε με πολλή καρδιά, ειδικά στις στιγμές που ο αντίπαλός μας κατάφερε να μειώσει αρκετά ή και να μας περάσει στο σκορ. Είχαμε τις απαντήσεις μας σε καίρια σημεία».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Δεν θα έλεγα ότι μόνο ένα στοιχείο έκρινε το ματς. Υπήρχαν διάφορα κομμάτια που βοήθησαν ώστε να συμπληρωθεί το παζλ. Όπως ότι οι ψηλοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά και επιθετικά και αμυντικά. Δεν είχαμε πολλά λάθη, κάνοντας προσεκτικές κινήσεις στο παρκέ, ενώ είχαμε πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Γενικότερα, ήμασταν συγκεντρωμένοι, έχοντας καθαρό μυαλό».

Για το αν τους έδωσε κίνητρο η κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα. Μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο διότι ήταν πολλοί εκείνοι που έλεγαν ότι δεν μπορούμε να τους νικήσουμε επειδή είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Ωστόσο, δεν έχει να κάνει με αυτό. Δείξαμε μεγάλο σεβασμό, αλλά την ίδια ώρα θέλαμε και μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κι αυτό έγινε πραγματικότητα».

Για το αν έδωσαν «απάντηση» για τον αποκλεισμό τους από το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης: «ΟΚ. Δεν καταφέραμε να πάμε στη Βαρκελώνη. Απογοητευτήκαμε, στενοχωρηθήκαμε, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Δεν τα βάψαμε και μαύρα. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και είπαμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Και όχι να ζούμε με αναμνήσεις που μόνο καλό δεν κάνουν. Άλλωστε, κανείς δεν σου λέει ότι σίγουρα θα κατακτήσεις το τριπλ κράουν ή ότι θα αγωνιστείς σε Φάιναλ Φορ».

Για το αν έχουν ψυχολογικό αβαντάζ, εν όψει των τελικών: «Είναι διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το γεγονός ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό σημαίνει πολλά, συν ότι το καταφέραμε στο σπίτι του, αλλά όταν έρθουν οι τελικοί, τότε θα αρχίσουμε από το 0-0. Δεν θα μετρούν οι νίκες».

Για τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας: «Οι συμπαίκτες μου είναι οι καλύτεροι που έχω. Από την αρχή με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμα. Μου έλεγαν να μην το βάζω κάτω σε κανένα σημείο της φετινής πορείας, να δουλεύω σκληρά και να βελτιώνομαι. Άλλωστε, έχουμε την καλύτερη ομάδα. Όσον αφορά τον κόσμο μας, πάντα μας βοηθάει και μας υποστηρίζει ακόμα και στα δύσκολα. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι έχουμε ένα νέο σύνολο, γεμάτο δίψα για διάκριση και θα κάνουμε πολλά πράγματα, μεγάλα για την ομάδα».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved