Καθάρισε ο Τόμπσον

Καθάρισε ο Τόμπσον

Οταν οι άλλοι αγχώθηκαν, ο Ντιόν Τόμπσον μπήκε στο παρκέ και έκανε τα δύσκολα εύκολα για τον Ικαρο Καλλιθέας (83-68) την ΑΕΚ…

Το συγκρότημα του Αρη Λυκογιάννη επικράτησε της ΑΕΚ με 83-68 και κατέκτησε την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Αμερικανό φόργουορντ / σέντερ ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους. Πολύ καλός ήταν και ο Λανς Χάρις που σημείωσε άλλους 16 .

Ο Ικαρος Καλλιθέας μπήκε με φόρα και πήγε το παιχνίδι σε πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που βόλευε όπως αποδείχτηκε το συγκρότημα του Αρη Λυκογιάννη. Αυτό είχε εξάλλου ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν γρήγορα με 9 πόντους διαφορά (14-5) μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε και ο Ικαρος προηγήθηκε ακόμα και με 25-13 (ενώ πιο πριν είχε προηγηθεί νταμπλ σκορ με 22-11), ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 25-16, χάρη σε ένα τρίποντο του Τερέλ Καστλ.

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι μπήκαν όπως και στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Κάιλ ΜακΑλάρνι ήταν σε εξαιρετική μέρα και βοήθησε πολύ στο να πάρει η ομάδα του για πρώτη φορά μία διαφορά της τάξεως των 18 πόντων (36-18), πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά στο ματς νταμπλ σκορ. Η ΑΕΚ όμως αντέδρασε και προσπάθησε να μειώσει κυρίως με τον Μάκη Νικολαΐδη. Δεν τα κατάφερε όμως και ετσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 45-30.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς οι παίκτες της ομάδας της Γλυφάδας δεν κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάει η διαφορά ακόμη και στους 23 πόντους (59-36) και ενώ απέμεναν πέντε λεπτά για την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι όμως έκαναν την προσπάθειά τους και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 61-47 δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Ικαρος «κόλλησε» επιθετικά με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να ολοκληρωθεί με 66-55 και η ΑΕΚ να ξαναμπαίνει ουσιαστικά στο παιχνίδι.

Τα τέσσερα φάουλ των Ντιόν Τόμπσον και Κάιλ ΜακΑλάρνι ανάγκασαν τον Αρη Λυκογιάννη να τους αποσύρει στον πάγκο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πιέσει ακόμα περισσότερο και να μειώσει στους 8 πόντους (70-62), 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το άγχος ήταν μεγάλο και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα το καλάθι να «μικρύνει» για όλους. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, αλλά όταν μπήκε στο παρκέ ο Τόμπσον όλα έγιναν εύκολα για τους γηπεδούχους που πήραν τελικά τη νίκη με 83-68 .

Δεκάλεπτα: 25-16, 45-30, 66-55, 83-68.
ΙΚΑΡΟΣ (Λυκογιάννης): Χάρις 16, Αγαδάκος 2, Φαλέκας, Καράμπουλας 8 (1), Πολυτάρχου 5 (1), Τόμπσον 16, Καλαμπόκης 10, ΜακΑλάρνι 10 (2), Κερασοβίτης 1, Κατούφας 3, Πετροδημόπουλος 1, Κράσιτς 11 (3).
ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 11 (1), Νικολαΐδης 13 (3), Παπανικολάου 4, Χαρτ 7, Ντικούδης 12, Δορκοφίκης 5, Καλλινικίδης 7 (1), Μελς 9 (1).



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved