Ξέρει να αντιδρά...

Ξέρει να αντιδρά...

Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα επηρεαστεί στη συνέχεια της σεζόν από την απώλεια του κυπέλλου, είναι βαθιά γελασμένος...

Οι «πράσινοι» μπορεί να έχασαν στον τελικό της δεύτερης πιο σημαντικής εγχώριας διοργάνωσης, αλλά ξέρουν να διαχειρίζονται τις κρίσεις. Μάλιστα, αυτή η ήττα ίσως δεν δημιουργεί καν κρίση, μιας και πριν από μία εβδομάδα το «τριφύλλι» πανηγύριζε την κατάκτηση του έκτου του ευρωπαϊκού τροπαίου. Μία επίδοση ασύλληπτη όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα που όλοι οι αντίπαλοι ζηλεύουν.

Τρανό παράδειγμα ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ξέρουν να αντιδρούν μετά από αναποδιές είναι η περσινή σεζόν. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε χάσει στον τελικό από τον Ολυμπιακό και είχε αποκλειστεί νωρίς στην Ευρωλίγκα, όμως συνήλθε και κατέκτησε σχετικά άνετα το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και αυτό που δήλωσε ο «Ζοτς» μετά το τέλος του τελικού. Ότι η Ευρωλίγκα δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το κύπελλο Ελλάδας.

Η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό περιλαμβάνει ανασύνταξη και προετοιμασία για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, με τις σκέψεις, πάντως, να προχωρούν και πιο πέρα. Στους τελικούς του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Γιατί οι τρεις διαδοχικές νίκες των «ερυθρολεύκων» δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο, μιας και καμία από αυτές δεν ήταν εύκολη, ενώ στο παιχνίδι του ΣΕΦ οι «πράσινοι» θα μπορούσαν αν ήθελαν να έχουν φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά κυνηγούσαν τη διαφορά που θα τους χάριζε την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Άρα, ακόμα και στατιστικά να το δει κανείς, δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να χάνει από τον Ολυμπιακό, πρώτα απ’ όλα επειδή οι Πειραιώτες δεν είναι καλύτερη ομάδα κι αυτό φάνηκε στην Ευρωλίγκα.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον κόσμο. Στο κλειστό του Ελληνικού βρέθηκαν μόλις 300 οπαδοί του «τριφυλλιού», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στέκονται οι φίλοι της ομάδας κοντά στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Άλλωστε, ότι βρίσκονται στο πλευρό τους αποδείχτηκε και από το γεγονός ότι στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η «πράσινη» αποστολή βρέθηκαν υποστηρικτές του συλλόγου και χειροκρότησαν τους παίκτες για την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας ότι έδωσαν τα πάντα.

Τέλος, όσον αφορά κάποιους που θα ήθελαν ο Παναθηναϊκός να «φορτωθεί» με άγχος, κάτι τέτοιο είναι απλά απίθανο να συμβεί. Στους τελικούς ακόμα και αν οι πρωταθλητές Ευρώπης μπαίνουν με μειονέκτημα έδρας δεν έχουν καμία πίεση παραπάνω από τη φυσιολογική. Η πίεση είναι με το μέρος των κυπελλούχων Ελλάδας, οι οποίοι τα τελευταία 14 χρόνια έχουν κατακτήσει όλα κι όλα τρία κύπελλα Ελλάδας και για να πάρουν το πρωτάθλημα θα πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, καθώς μετά από το 2002 δεν έχουν κερδίσει ποτέ τον Παναθηναϊκό σε σειρά αγώνων.



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved