Το πράσινο πλανητάριο

Το πράσινο πλανητάριο

Το  astrology.gr αναλύει τα αστέρια του πλανήτη - Παναθηναϊκός και εξηγεί τις επιτυχίες της «πράσινης» ομάδας μπάσκετ

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κατάφερε να γίνει πλέον εξάστερος, για να μην πω εξάσφαιρος κι ακόμη δεν πιάσαμε τα ...πυρηνικά όπλα!  Ένας Παναθηναϊκός να τον πιεις στο ποτήρι. Με το ξεκίνημα της χρονιάς 2010-2011 όλοι τον είχαν ως καταδικασμένο κομπάρσο στην Ευρώπη αλλά την πραγματικότητα την περιέγραψε με μια φράση ο Διαμαντίδης στη σειρά των αγώνων με την Μπαρτσελόνα: Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός, είπε ο 3D, δείχνοντας τη διαφορά νοοτροπίας και κλάσης.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ομπράντοβιτς έχει όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα να δουλεύει στο ρελαντί από Σεπτέμβρη μέχρι Μάρτιο και μόλις ...ξεμυτίσουν τα final four και τα play of  οι παίκτες μεταμορφώνονται σε μαχητές της θρυλικής Delta Force. Και οι «ειδικές αποστολές», συχνά ενάντια στην τρομοκρατία των γηπέδων (ονόματα δεν λέμε) φέρνουν τα τρόπαια το ένα πίσω από το άλλο.

Τι σημαίνει το έκτο άστρο:

Όταν αναφερόμαστε στον αθλητισμό, όλα τα άστρα έχουν χρώμα ...κόκκινο. Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ τον Άρη, τον «κόκκινο πλανήτη» που ξέρει να μάχεται και να κερδίζει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ακόμη κι αν θεωρείται «καταδικασμένος». Με τον Άρη στη μηχανή της λοιπόν, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατακτά τη μια μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις: Παρίσι, Θεσσαλονίκη, Μπολόνια, Αθήνα, Βερολίνο, Βαρκελώνη κι είναι μπόλικες ακόμη...

Τα ζώδια που συντροφεύουν τον Άρη σε αυτόν τον γύρο θριάμβου είναι οι Ιχθύες, ο Κριός, ο Ταύρος και οι Δίδυμοι. Το ένα τρίτο του ζωδιακού δηλαδή έχει ήδη ...πρασινίσει και του χρόνου πάμε να πάρουμε και την Παρθένο! Εκεί θα βρίσκεται ο Άρης τον Μάιο του 2012...

Το έκτο άστρο λοιπόν είναι μια ακόμη καταξίωση με Άρειο τρόπο, ενώ έχουμε και τον 7ο τίτλο που θα έρθει στο πολύ χαλαρό και θα είναι πλέον και επίτευγμα Δία. Διότι από τον μαγικό αριθμό επτά και άνω αλλάζει το σύστημα μέτρησης, από εξαδικό σε τούρμπο δεκαδικό ή αλλιώς μην τον είδατε τον Παναή!   Έχουμε να φάμε πολύ... ψωμί ακόμα και λυπάμαι τον αργαλειό της Adidas που κάθε τρεις και λίγο θα βάζει ένα επιπλέον αστεράκι.  Ακολουθώντας τα κοσμικά μέτρα και σταθμά είμαστε ακόμη στη μέση, αφού τα αστέρια της κλασικής αστρολογίας είναι τουλάχιστον δώδεκα, χώρια οι Υποθετικοί της Uranian, και οι αστεροειδείς.

Αστέρια όμως είναι -και έχουν- και οι παίκτες. Ας αρχίσουμε λοιπόν να ...μετράμε!

Δημήτρης Διαμαντίδης: Αυτός ο άνθρωπος, αυτός... Ταύρος, με σύνοδο Άρη-Δία στην Παρθένο έχει επεξεργαστή Ι-7 στο μυαλό, ενώ η μνήμη του είναι πάνω από 4ΤΒ (Terabyte). Όποιον παίχτη αναλάβει να φυλάξει τον βιδώνει. Η τάπα επάνω στον Acker αύξησε κατακόρυφα την ζήτηση ψυχίατρων και ψυχοθεραπευτών, ενώ δεν ήταν λίγοι , κάτοικοι Πειραιά και περιχώρων κυρίως, που άλλαξαν τηλεόραση στέλνοντας την παλιά έστω και σπασμένη στην ανακύκλωση.

Εάν ήταν πλανήτης: Οπωσδήποτε ο Δίας. Δυνατός, μαχητής και ένα βαρόμετρο στην ομάδα. Αν και κανονικά έπρεπε να είναι σαν το Άγιο Πνεύμα πανταχού παρών και τα πάντα πληρών!

Νικ Καλάθης: Υδροχόος με τον Άρη στον Ταύρο να τριγωνίζει Κρόνο-Ουρανό και Ποσειδώνα. Ο Ομπράντοβιτς βρήκε ένα πασπαρτού και ελπίζω να μην με κάψει ο ύψιστος έναν νέο wanna be Diamantidis! Τρελός παίχτουρας που αν φτιάξει λιγάκι τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, τότε είναι ο παίχτης του μέλλοντος.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Ερμής αναμφισβήτητα μιας και ήταν ο εμπνευστής της αποκωδικοποίησης των οδηγιών του Κάπτεν Ομπράντοβιτς.

Γιάννης Καραμαλέγκος: Ο Βενιαμίν του ρόστερ μπορεί να προσφέρει πολλά και δίπλα στον Ομπράντοβιτς και στους λοιπούς παλιούς μπορεί να βοηθήσει και την ομάδα και τον εαυτό του. Απλά για σημειολογικά και μόνο λόγους να πω πως και ο τιτανομεγιστοτεράστιος Φραγκίσκος Αλβέρτης  ήρθε στον Παναθηναϊκό στην ίδια ηλικία.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο απλανής αστέρας Regulus μιας και έχει άστρο φωτεινό που τον οδηγεί.

Μιλένκο Τέπιτς: Ο Ιχθύς. Με όπλο του την υπομονή και τον Άρη-Κρόνο σε τρίγωνο θα δείξει ο χρόνος πως είναι παίχτης για μεγάλα πράγματα. Πολλά καντάρια μπάσκετ βλέπει την ρακέτα σαν βαρέλι με μούστο. Ό,τι σουτάρει – το γράφει. Όχι άλλο κάρβουνο και Τεόντοσιτς.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο πλανήτης της Uranian, ο Admetos. Με προσοχή και υπομονή υφαίνει τον μέλλον του, ενώ στην εκτέλεση τον καθηκόντων του είναι ο καλός στρατιώτης Σβέικ.

Ντρου Νίκολας: Το πολυβόλο- Ταύρος! Εάν του πιάσει το πρώτο σουτ και τονωθεί η ψυχολογία του, τότε σκοράρει και από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Και όπως φαίνεται την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη πιο εύστοχος.

Εάν ήταν πλανήτης: Οπωσδήποτε ο Ουρανός. Εκεί που τον βλέπεις πονάει , υποφέρει (είχε περιπέτειες με αστράγαλους) και αναρωτιέσαι εάν ο Ομπράντοβιτς έχει την οπτική οξύτητα του Stevie Wonder, εκεί αρχίζει και σε πυροβολεί από τα 6.75. Expect the Unexpectable!

Φώτης Ζούμπος: Πιτσιρικάς αλλά θαυματουργός. Λίγο υπομονή χρειάζεται και θα απασφαλίσει.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Antares μιας και έχει περίσσιο τσαμπουκά και θράσος. Εκεί που οι άλλοι λένε παίζω στο εφηβικό, αυτός είναι έστω και ρεζέρβα σε πρωταθλητή Ευρώπης.

Στράτος Περπέρογλου: Έγινε πιο πλήρης ως παίχτης επί  Ομπράντοβιτς. Το μέλλον του αξίζει κι είναι και Λιονταράκι.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Πλούτωνας, μιας και με τον ερχομό του από τον Πανιώνιο ήρθε ως καλαθομηχανή αλλά που παίζει άμυνα όπως έπαιζε και ο Βασίλης Τσιάρτας (με τα μάτια). Ο Ζέλικο τον μεταμόρφωσε σε έναν ολοκληρωμένο παίχτη

Κώστας Καϊμακόγλου: Ο αθόρυβος. Νομίζω πως η νέα χρόνια θα τον βρει να είναι η αποκάλυψη. Ο ιδανικός παίχτης για κάθε προπονητή

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Κρόνος. Θα μοχθήσει, θα δώσει τα πάντα για την ομάδα και δεν θα βγάλει κουβέντα.

Κώστας Τσαρτσαρής: Ένας... εναλλακτικός Ζυγός. Δυνατός, μαχητικός με τσαγανό. Ένας παίχτης με προσόντα αλλά και ήθος

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Hades της Uranian. Ξέρει να κάνει καλύτερα απο τον καθένα την βρώμικη δουλειά

Αντώνης Φώτσης: Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας μιας και είναι μακράν ο καλύτερος παίχτης με την μπάλα πάνω από την στεφάνη. Κριός με τα όλα του...

Εάν ήταν πλανήτης: O Kronos της Uranian. O Kronos σχετίζεται με τα ύψη και την επέκταση και ο Αντώνης είναι «μανούλα» στις μπαλιές επάνω από την στεφάνη μιας και έχει εξαιρετικό συγχρονισμό στο άλμα.

Πάρης Μαραγκός:  Ένα πολυεργαλείο που σε λίγο καιρό θα μπει για φόρτιση!

Εάν ήταν πλανήτης: Μάλλον ο Ποσειδώνας. Έχει ποιότητα, έμπνευση και άστρο, χρειάζεται απλά επιμέρους δουλειά.

Ρομέιν Σάτο: Μεγάλος παίχτης. Σουτάρει σαν να κάνει το πιο απλό πράγμα στο κόσμο. Στον τελικό με την Μακάμπι έδειξε πως έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Vulcanus της Uranian, μιας και τα σουτ του είναι σαν να ρίχνει ομοβροντία το Δ’ Σώμα Στρατού.

Ιαν Βουγιούκας: Έγινε αποδεκτός μιας και είναι κύριος και δεν έκανε ποτέ διδάγματα Ολυμπιακοφροσύνης (όπως κάποιοι άλλοι ...γενίτσαροι!) Φιλότιμος και εργατικός Δίδυμος, με το μέλλον να του ανήκει.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Poseidon της Uranian, μιας και έχει ήθος αλλά και οι έμπνευσης του ώρες –ώρες σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν έχουν πάρει λευκό παίχτη στους Harlem Globetroters.

Μάικ Μπατίστ: Μια έμπνευση made by Obradovic. Ήρθε τριάρι και ο Ζέλικο τον έκανε πεντάρι και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών. Στήριγμα της ομάδας και πολύ... Σκορπιός.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Apollon της Uranian, μιας και πηδάει στον Θεό , σκοράρει, παίζει άμυνα και ρίχνει και 2-3 τάπες.

Γιώργος Μπόγρης: Νομίζω πως θα απασχολήσει την κοινή γνώμη και για τα αθλητικά του επιτεύγματα. Ο Ομπράντοβιτς ξέρει καλύτερα. Ένας παίχτης που μπορεί να γράψει ιστορία.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Cupido της Uranian, μιας και είναι ένα άτομο που είναι και της πιο... κοινωνικής ζωής. Τώρα όσον αφορά την σχέση που έχει με την Έλλη (που είναι και ...Κοκκίνου) αφήστε τον να την ζήσει. Ο Ζέλικο κάτι παραπάνω ξέρει.

Αλεκς Μάριτς: Ο άτυχος. Όμως, έδειξε πως έχει ψυχή και πάλεψε και έδωσε ανάσες. Φοβερός αμυντικός.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο Ζeus της Uranian, μιας και ξέρει να σταματά και να πυροβολεί όταν πρέπει.

Πάμε τώρα και στο επιτελείο.

Δημήτρης Ιτούδης: Ο Παρθένος της υπόθεσης. Μεθοδικός εργατικός και λειτουργικός είναι το δεξί χέρι του Ομπράντοβιτς κι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Εάν ήταν πλανήτης: Η Έρις. Παρά τα όσα αντίθετα υποδηλώνει το όνομά της είναι ο πλανήτης της καθαρής σκέψης και της επιστημονικής δουλειάς.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Ο εμπνευσμένος και μεθοδικός Ιχθύς που ξέρει να κινείται ακόμη και στα πιο θολά νερά.

Εάν ήταν πλανήτης: Θα διαλέξω τη Δήμητρα. Σταρ από μόνη της, κερδίζει την αναγνώριση του κοινού, βρέξει-χιονίσει.

Σημείωση προς λάτρες της επιστημονικής φαντασίας: Ο Ζέλικο δεν κλωνοποιείται και δεν πωλείται.

Ο Πρόεδρος: Το σύνθημα τα λέει όλα. Παύλε, Θεέ!

Εάν ήταν πλανήτης: Μα φυσικά ο Ήλιος. Ζωή κι ανάσα της ομάδας, χωρίς την παρουσία του όλα θα ήταν πιο ...σκοτεινά.

Σημείωση προς Πρόεδρο: Διάβασα πως θέλετε να φύγετε και έχετε δίκιο. Υπομονή αλλά 3 αστεράκια στην μπλουζίτσα και τέλος. Πρόεδρε, η ομάδα που φτιάξατε είναι αρρώστια. Και δεν θεραπεύεται!

Ο πράσινος λαός: Ψυχή της ομάδας την συνοδεύει παντού και ξέρει πως ακόμη κι ύστερα από μια μεγάλη πίκρα έρχεται η ξέφρενη χαρά.

Εάν ήταν πλανήτης: Κανονικά, όλα τα αστέρια του ουρανού αλλά αφού πρέπει να διαλέξω ένα, δικαιωματικά η Σελήνη, μιας και αυτή εκφράζει το λαϊκό αίσθημα.

Και κλείνω με τα ...παραλειπόμενα

Οι cheerleaders ή αλλιώς πράσινες μαζορέτες. Συμπληρώνουν το αγωνιστικό μέρος με την δροσερή παρουσία τους, ξε...σηκώνοντας τους θεατές ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Εάν ήταν πλανήτης: Αδιαφιλονίκητα η Αφροδίτη, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Οι αντίπαλοι: Τρέμουν ακόμη κι αν κερδίζουν με 20 πόντους διαφορά και υπολείπονται μόνον τρία λεπτά για τη λήξη.

Εάν ήταν πλανήτης: Ο πλανητοειδής Χείρων, μιας και έχει άμεση σχέση με τα ψυχικά τραύματα. Κάθε αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τους γεμίζει πληγές που προσπαθούν μάταια να θεραπεύσουν.

Karl-Heinz Ottinger

Πηγή:  www.astrology.gr



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved