«Είτε παρανομούν είτε κωφεύουν»

«Είτε παρανομούν είτε κωφεύουν»

Για τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την καταγγελία που είχε καταθέσει ενάμιση χρόνο πριν, μίλησε ο Γιώργος Δημητρόπουλος.

Ο μάνατζερ παικτών παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην «Κιτρινόμαυρη Ώρα» και αναφέρθηκε στον υποβιβασμό του Ηλυσιακού, αντί της ΑΕΚ, στην επικοινωνία που είχε με αμφότερες τις ομάδες, αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το αν πιστεύει πως η καταγγελία του εναντίον του Τάσου Δελημπαλταδάκη θα οδηγήσει στην αποβολή του Ηλυσιακού από το πρωτάθλημα: «Δεν έχω κάνει ανένδοτο για κανέναν. Δεν ασχολούμαι. Η δική μου καταγγελία έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Κάποιοι είτε παρανομούν είτε κωφεύουν. Έτσι, θα πρέπει ή να σταματήσουν την παρανομία ή να αλλάξουν τους νόμους. Δεν φανταζόμουν πως η δική μου αντιδικία με έναν άλλο μάνατζερ θα μετατραπεί σε αντιδικία μεταξύ δύο ομάδων. Όποιος μου ζητούσε τα στοιχεία για τον κ. Δελημπαλταδάκη και το e-mail για το αθλητή Γιανγκ, θα του τα παρέδιδα. Στα Τρίκαλα, στην Ολύμπια, στον ΠΣΑΚ, στον ΕΣΑΚΕ, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ή στο… Γαμπιεράκη».

Για τα στοιχεία που παρέδωσε στην ΑΕΚ: «Εγώ δεν έχω σχέση με την απόφαση του αθλητικού δικαστή ή εκείνη του ΑΣΕΑΔ που πρόκειται να εκδοθεί. Δεν στράφηκα εναντίον του Ηλυσιακού… Δεν έχω κανένα όφελος. Το μόνο που έκανα ήταν να παραδώσω το e-mail για τον Γιανγκ στην ΑΕΚ. Αν μου το ξαναζητούσε, θα το παρέδιδα και πάλι. Το e-mail και οτιδήποτε άλλο, σε όποιον μου το ζητήσει. Ο νόμος είναι σαφής και είτε θα πρέπει να εφαρμοστεί είτε να αλλάξει».
Για αυτούς που τον θεωρούν υπεύθυνο για τον υποβιβασμό του Ηλυσιακού: «Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθώ εγώ υπεύθυνος για τον ενδεχόμενο υποβιβασμό του Ηλυσιακού. Όλοι όσοι ψάχνουν να επιρρίψουν ευθύνες ας το κάνουν για τον κ. Δελημπαλταδάκη. Ούτε καν στην ΑΕΚ που έκανε την προσφυγή. Μόνο για τη χρονική περίοδο που επέλεξε να κάνει την καταγγελία μπορούν να κατηγορήσουν την ΑΕΚ. Αν η ομάδα χρησιμοποιείται από κάποιον που έχει συμφέροντα, μπορεί να φταίει το σαθρό ελληνικό μπάσκετ και οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας…».

Για εκείνους που τον κατηγορούν για συνεργασία με την ΑΕΚ: «Αυτό κι αν είναι αστείο. Τα πέντε τελευταία χρόνια δεν είχα ούτε έναν παίκτη στην ΑΕΚ. Πέρυσι είχα θεωρηθεί persona non grata για την προσφυγή μου στη FIBA για τις υποθέσεις Μπουρούση, Μαγκουνή και Καλαμπόκη. Αν είχα 20 παίκτες, οκ. Τώρα δεν μπορεί κανένας να μου πει κάτι. Η ΑΕΚ έκανε καταγγελία το πρωί της ημέρας που διεξήχθη η τελευταία αγωνιστική. Δεν γνώριζα τίποτα. Η ΑΕΚ με χρησιμοποίησε χωρίς να με ρωτήσει. Και να με ρωτούσε, όμως, δεν θα μπορούσα εγώ να πω στους ανθρώπους της να μην το κάνουν. Ας το έκανε όποιος ήθελε. Η καταγγελία μου ήταν έγγραφη και μπορούσε ο καθένας να τη χρησιμοποιήσει».

Για το εάν θεωρεί πως ο υποβιβασμός του Ηλυσιακού θα αποτελέσει την αρχή της κάθαρσης του ελληνικού μπάσκετ: «Όχι, δεν νομίζω πως πρόκειται να αλλάξει κάτι. Αν το ελληνικό μπάσκετ συνεχίσει να δέχεται ομάδες που με το νόμο Βενιζέλου πτώχευσαν και επέστρεψαν καθαρές, δεν γίνεται να αλλάξει κάτι. Όταν το κράτος κλείνει τα μάτια σε παρανομίες δεν μπορεί από την αποβολή του Ηλυσιακού να ξεκινήσει η κάθαρση. Είναι αστείο… Εδώ ομάδες μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ενώ χρωστάνε εφτά και οκτώ μήνες…».

Για την επικοινωνία του με τον Παντελή Γαμπιεράκη: «Με πήρε τηλέφωνο τις προηγούμενες ημέρες και μου ζήτησε το λόγο γιατί δεν τον προειδοποίησα. Δεν είναι όμως δική μου δουλειά το να προειδοποιώ. Ας είχε απευθυνθεί στους δικηγόρους του, στους ορκωτούς λογιστές ή στους θεσμούς του ελληνικού μπάσκετ. Είναι κρίμα για τον Γαμπιεράκη. Έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί του, όπως και με τον Φλεβαράκη. Δεν θέλω να θεωρηθεί πως έχω κάτι προσωπικό μαζί του ή με τον Ηλυσιακό. Με τον μόνο που έχω πρόβλημα είναι με τον κ. Δελημπαλταδάκη και το κατήγγειλα πριν από ενάμιση χρόνο. Αν στον Ηλυσιακό δεν έλεγξαν το νόμο δεν φταίω εγώ. Όποιος θέλει να κρυφτεί πίσω από τα δικά μου λόγια ας το πράξει. Δεν με απασχολεί αν πέσει ο Ηλυσιακός. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν στράφηκα εναντίον του Ηλυσιακού. Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου πως πρώτα θα τιμωρούνταν η ομάδα και όχι αυτός που κάνει μια παρανομία. Δεν μου έχει κάνει κακό ο Ηλυσιακός. Για εμένα εδώ και χρόνια Ηλυσιακός και Δελημπαλταδάκης είναι το ίδιο».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved